Gość: Honda IP: *.104-92.cust.bluewin.ch 12.02.11, 13:22 Można? ano ku**a można !!! :) Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: pentaxxx Re: VW Caddy made in Poland IP: *.elblag.vectranet.pl 12.02.11, 13:47 I niech mi ktoś powie, że VW jest niezawodny bo jest niemiecki :). Projekt nie ma wpływu na niezawodność, bo jeśli coś jest źle zaprojektowane to działa źle od samego początku. A niezawodność wynika z jakości użytych części i jakości montażu. Tyle moim zdaniem. Link Zgłoś
Gość: armagedon Re: VW Caddy made in Poland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.11, 14:50 A zdjęcia wszystkie z montażowni. a dlaczego Pan redaktor nie zareklamuje odlewni? Przecież ona w samym centrum Poznania, ale nikt na świecie nie chce robić odlewów, bo to syf i praca jak w XIX w. Ot zwykła technologia schodząca z krajów A do B w trzecim świecie. Link Zgłoś
Gość: m Re: VW Caddy made in Poland IP: *.centertel.pl 12.02.11, 15:01 ciekawe ile po 3 latach straci na wartości ? 40%? 50%? 60%? moto.wp.pl/kat,121,title,Utrata-wartosci-zobacz-ile-stracisz-na-aucie,wid,13098751,wiadomosc.html Link Zgłoś
Gość: ja Re: VW Caddy made in Poland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.11, 16:01 kiedys w polak potrafi to widziałam. Link Zgłoś
der-rauber Re: VW Caddy made in Poland 12.02.11, 19:01 Antoninek to dzielnica Poznania więc co to za głupawa maniera w pisaniu o podpoznańskich gminach? To samo jest z Krzesinami i udawaniem że lotnisko jest gdzieś pod Poznaniem, a tu dupa bo lotnisko jest w mieście i F-16 latają nam nad miastem doprowadzając ludzi do szał. To jest jakieś medialne udawanie że problem nie dotyczy ok milionowej aglomeracji tylko jakiejś zagubionej pod miastem gminy. A pisanie o Antoninku jako gminie podmiejskiej to albo przykład ignorancji i niedouczenia, albo lenistwo kogoś kto tu nigdy nie był. Równie dobrze mogę pisać np. o TVN jako telewizji z podwarszawskiego Wilanowa i wyjdę na debila takiego jak ktoś kto wypisuje bzdury jak autor powyższego artykułu motoryzacyjnego oraz całej masy artykułów o niby podmiejskich Krzesinach z których startują F-16 latające nad całym Poznaniem. Link Zgłoś
Gość: qba Re: VW Caddy made in Poland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.11, 19:07 Do tego jest to prawdopodobnie jedyny model takiego dostawczaka, który jest w wersji z napędem na wszystkie koła. Link Zgłoś
Gość: Użytkownik Caddy Re: VW Caddy made in Poland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.11, 20:14 A potem partacz dealer Inter Welm podnosząc moje Caddy w celu zmiany kół podparł je w złych miejscach i uszkodził (pozaginał) w nim progi. Inni się starają a Interm Welm partaczy. Uwaga INTER WELM - banda partaczy! Link Zgłoś
figurkowiec Re: VW Caddy made in Poland 12.02.11, 22:34 A w prl nie takie rzeczy sie robilo, bez licencji: www.starwarsaw.pl Link Zgłoś
blue911 Re: VW Caddy made in Poland 13.02.11, 05:35 Gratuluje tym wyjatkom,ktorym (chwilowo) udalo sie dostac dobra robote u producenta nr 1 na swiecie! Sa spory czy juz VW przegonil Toyote czy to kwestia roku,dwoch? Smutne natomiast jest to,ze (niemal) wszystko co widac na tych obrazkach Niemcy stworzyli i z tego ciagna potezne zyski,a my mozemy tylko te maszyny obslugiwac i cieszyc sie jako takim zarobkiem na codzienne potrzeby. Az tyle i...tylko tyle! Widac,ze ich glowki pracuja na kazdym kroku. Przy montazu do ostatniej chwili nie zakladaja przednich blotnikow i pasa zeby nie porysowac lakieru az cala robota jest skonczona. Czy w FSO kiedys o takich "cudach" slyszeli?? Sancto subito! Link Zgłoś
Gość: Jacco Re: VW Caddy made in Poland IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.02.11, 11:49 Mieliśmy kiedyś w firmie 6 szt. nóweczek VW T5 składanych w Polsce.Było to 6 szt. totalnych szrotwagenów, z których 2 wracały na lawetach przy przebiegach 20-30tys. km.We wszystkich w granicach 50-60tys. poleciały koła dwumasowe,przy 70-80tys. tylne belki zawieszenia (nie uznana gwarancja-koszt ~13tys.) itd.itd.O drobniejszych usterkach juz po 7-10tys. km .nie chcę mi się pisać i was zanudzać.Pzdr. Link Zgłoś
Gość: Jasio Re: VW Caddy made in Poland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.11, 13:18 4x4 ma kangoo Link Zgłoś
Gość: m Re: VW Caddy made in Poland IP: *.centertel.pl 13.02.11, 13:44 Mój sąsiad kupił bryke za 50 tys.zł i w te wakacje bedzie siedział w domu bo nie stać go na wczasy bo wszystkie oszczedności utopił w nowe auto FRAJER ;-) Mnie stać na nowe auto z salonu...ale nigdy nie kupie nowego bo nie jestem frajer;-) Nowe traci 50% wartości w 3 lata ;-) Lepiej zaoszczedzone 30 tys.zł wydać na wczasy albo na remont mieszkania Nie wierzysz? To poczytaj sobie misiu o utracie wartości ;-) moto.wp.pl/kat,121,title,Utrata-wartosci-zobacz-ile-stracisz-na-aucie,wid,13098751,wiadomosc.html Link Zgłoś
Gość: as Re: VW Caddy made in Poland IP: *.pruszkow.mm.pl 13.02.11, 13:59 @Jacco ... zapomniałeś jeszcze napisać, ze twój znajomy miał i też non stop stał w serwisie... Dwa nieśmiertelne argumenty, których nikt nie sprawdzi, bo są tak wiarygodne jak ogłoszenia motoryzacyjne z tekstem, ze nie palone i garażowany... A co do twoich "niusów" - wielu szczekaczy na forach próbuje sobie powiększyć fujare, tylko jakoś to ma się nijak gdy spojrzy się na rankingach sprzedaży nowych i używanych. Nie tylko w Polsce :/ Link Zgłoś
Gość: Jacco Re: VW Caddy made in Poland IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.02.11, 17:45 Nie wiem o co ci chodziło w tym poście,pomijam.Nie znajomy,kolega,rodzina.Ja i auta w mojej firmie.Gadanie?Mam faktury za naprawy,a każdym autem jeździ tylko 1 kierowca i nie jest to przedstawiciel handlowy. I co ma do tego sprzedaż.Wpływ zorzy polarnej na rozwój dorożkarstwa w Polsce.Używane Passaty i Audi 2.0 TDI tez się sprzedają bo...Niemieckie ale ,że sypią się silniki (starsza wersja głowice,nowsza wtryskiwacze,często na gwarancji)to nic.Ważne,że Niemieckie i ma "prestige".Żal.pl jak to niektórzy piszą. Link Zgłoś
Gość: luk Re: VW Caddy made in Poland IP: *.pruszkow.mm.pl 13.02.11, 14:09 @m Myślałem, że nie ma bardziej nierzetelnych i manipulowanych wiadomości niż wp, onet, interia, autoświat.... Ale się myliłem, bo można zawsze je połączyć. Już sam fakt, że, wg fachóróf z wp.pl/aś, Kia będzie miała większa wartość niż Golf daje dużo do myślenia o wiarygodności niusa... Artykuł tym bardziej idiotyczny, że każde nowe auto po kilku latach traci na wartości... Taki artykuł o niczym, dla idiotów, można rzec: zapchajdziura. Ludzie to czytają i się "szkolą", a potem jak człowiek czyta komenty pod różnymi artykułami to wrzody rosną i ciśnienie... Link Zgłoś
Gość: m Re: VW Caddy made in Poland IP: *.centertel.pl 13.02.11, 16:05 @luk Ciśnienie ci rośnie bo prawda w oczka koli? Nie wiem czy Kia będzie miała większą wartość niż Golf....zależy jaka Kia i jaki Golf...liczy sie stan techniczny,wyposażenie, bezwypadkowość... ...ale generalna zasada jest niezmienna....nowe traci na wartości po 3 latach około 50%...czyli kupując nowe auto za 60 tys.zł po 3 latach możesz go sprzedać za 30 tys.zł...i tracisz 30 tys.zł....dodaj do tego drogi sewis w którym przegląd kosztuje Cie 1500 zł i drogie cześci(np. DPF kosztuje 8 tys.zł) i AC (bo szkoda by było gdyby ukradli nowe auto) czyli dodaj około 15 tys.zł kosztów przez 3 lata...30+15 to daje 45 tys.zł stracisz na nowym aucie po 3 latach... a gdybyś kupił zadbane 5 letnie autko za 25 tys.zł to byś stracił po 3 latach 10 tys.zł a nie 45 tys.zł.....ale najprościej napisać że onet , wp i inne kłamią....niestety kolego ale mówią prawde Szkoda kasy na nowe..... Link Zgłoś
Gość: miecz Re: VW Caddy made in Poland IP: *.icpnet.pl 13.02.11, 16:16 Antoninek to część Poznania, a nie miejscowość pod Poznaniem!!! Ten artykuł pewnie napisał jakiś kolejny warszawski ignorant i/lub debil. Link Zgłoś
Gość: kolo Re: VW Caddy made in Poland IP: *.raciborz.vectranet.pl 13.02.11, 17:37 Po co się sprzeczać czy Antoninek jest cześcią Poznania czy miejscowością leżącą koło Poznania ( i tak większość ludzi mieszkających w Poznaniu tam pracuje), ważne jest że tyle ludzi ma pracę i w najbliższej przyszłości VW zamierza dalej inwestować w zakład, widać tylko że produkcja w Polsce jest i opłacalna i profesjonalna, a samochody które schodzą z naszych linii produkcyjnych są jedne z najlepszych na świecie do gdyby tak nie było to juz dawno Caddy byłoby robione gdzieś indziej Link Zgłoś
Gość: miecz Re: VW Caddy made in Poland IP: *.icpnet.pl 13.02.11, 19:06 Artykuł nie może zawierać błędów. Poza tym masz rację. Ale jak czytam takie coś to, jak można mieć pretensję do zachodnich dziennikarzy o polskie obozy koncentracyjne? Podobna sytuacja jest z poznańskimi Krzesinami: cały czas słyszy się baza wojskowa w Krzesinach. I potem sygnał idzie w świat, że znajduje się ona w jakiejś wiosce. A tak naprawdę jest w granicach miasta, które ma 600 tys mieszkańców. Link Zgłoś
Gość: honker Re: VW Caddy made in Poland IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.02.11, 20:59 Ale o co chodzi? Jakieś święto mieli w VW, że ich wychwalacie, czy też ktoś wam kazał z biura reklamy? Link Zgłoś
Gość: honker Re: VW Caddy made in Poland IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.02.11, 21:02 Zauważyłem też jeszcze jedno. 76 zdjęć do tych paru zdań? To musi być duże zlecenie! Link Zgłoś
Gość: anty m Re: VW Caddy made in Poland IP: *.multimo.pl 13.02.11, 21:25 akurat w ostatnim wpisie piszesz z sensem używane 5 letnie auto to rozumiem :) moim zdaniem to same zalety ale gdzie logika w twoim prawdziwym zachowaniu: 1.kupujesz auto które traci najmniej... 2.kupujesz 10 letni przedpotopowy złom, który będzie się za niedługo nadawał tylko na żyletki... 3.ale i tak traktujesz go jak członka rodziny, nie przyjmujesz do wiadomości postępu jaki dokonał się przez ostatnie 10 lat... (niestety nie ty jeden) coś ci nie tak, jakieś przeżycia zły dotyk? bo tak się strasznie emocjonujesz tym swoim polo i ogłaszasz się odkrywcą ameryki... Link Zgłoś
Gość: m Re: VW Caddy made in Poland IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.11, 23:10 i jeszcze jem kapustę kiszoną, nie jestem frajerem, żeby przepłacać za schab! I wtedy w polo jest podwójny gaz jak u wuja Helmuta co nim jeździł A największy postęp to kapusta kiszona w beczkach, mniam co za przysmak! I nie będę przepłacał w Almie! Idę do tesko. A może do biedronki. Tam leży dużo produktów na podłodze i są najtańsze! Nie przepłacam! Link Zgłoś
Gość: Witoo Re: VW Caddy made in Poland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.11, 08:33 @anty m,nie wiesz czemu "m" tak walczy aby nie kupować nowych aut? Otoż jak był mały,sąsiad pod pretekstem poczestunku cukierkami zwabił go do swojego nowego ,prosto z salonu poloneza,no i....... Okazało sie że po tych cukierkach strasznie bolała go du...a!! Link Zgłoś