Dodaj do ulubionych

Acura TL po faceliftingu

IP: *.icpnet.pl 21.02.11, 10:12
straszny ;) w europie zrobiłby kariere gdyby był dostepny w takiej cenie jak w usa co jest oczywiscie niemozliwe ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Acura TL po faceliftingu IP: *.aster.pl 21.02.11, 11:37
      Unia obkłada podatkami te pojazdy że masakra, w ameryce wszystko tanie bo podatki proludzkie a u nas nic tylko sobie strzelic w głowę, podobne auto w usa jak w europie jest tańsze o połowę coś strasznego trzeba takiej rewolty jak teraz w libii, egipcie czy podobnej?
      • Gość: emigrant Re: Acura TL po faceliftingu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.11, 15:28
        Smiesza mnie takie wypowiedzi ptusiow ktorzy hameryke postrzegaja przez pryzmat filmow i cennikow samochodow.
        W Norwegii samochody kosztuja 4 razy tyle co w USA a podatk i sa duzo wieksze niz w PL i nikt nawet nie pomysli zeby ze wzgledow ekonomicznych wyemigorwac do usa .
        Cos jest taniej cos jest drozej trzeba to madrze skalkulowac a nie wyciagac proste wnioski
    • Gość: x Re: Acura TL po faceliftingu IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.11, 12:37
      TL to fura ze ho-ho w sensie jakości i technicznym, zwłaszcza z SH-AWD. W testach dokłada i na równi stoi z 335i, S4. Tylko stylistyka taka nieco "dziwna". No ale to jest Honda. a wiadomo, ze limuzyna Hondy, jeszcze z dużym motorem i dobrym napędem to jakośc szwajcarskiego zegarka
    • Gość: to auto to Re: Acura TL po faceliftingu IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.11, 13:53
      pomylenie z poplątaniem
    • Gość: brava Re: Acura TL po faceliftingu IP: 83.1.168.* 21.02.11, 15:19
      jak to jest, ze w stanach 3.5 v6 280 koni z 6-cio biegowym automatem pali 8.1l/100km a u nas to byle 1.4 turbo ma trudnosci z osiagnieciem takiego wyniku.... ?
    • Gość: fox Re: Acura TL po faceliftingu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.02.11, 15:54
      mialem kiedys acure tl i pozniej rl... genialny samochod 250kkm praktycznie bezawaryjnej jazdy:)))

Chetnie bym wrocil do tej marki, bo jest bardzo nowoczesna i ciekawa stylistycznie:P Tylko kup teraz taki samochod pewnie po imporcie za 150-200k i modl sie sprzedac za 3 lata za ~40-50k...
    • Gość: accord dtec Re: Acura TL po faceliftingu IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.11, 16:01
      TL to taki mniejszy Legend. Znajomy na ulicy ma Legendę 4 letnią. Przedtem miewał już duże dobre fury. Legendą tacza się powoli i uśmiecha. Pytam kiedyś: sprzedasz ją niedługo za rozsądne piniądze. On na to: chyba zwariowałeś? Po co? co kupie lepszego i od razu 4 razy drożej za nówkę?

Wszystko w temacie Acury
    • sselrats Re: Acura TL po faceliftingu 21.02.11, 21:00
      TL to taka wieksza europejska Accord czyli TSX. A 280 koni na przednia os to porazka.
    • 1mississauga Re: Acura TL po faceliftingu 21.02.11, 22:21
      @ emigrant;Taniej w Norwegi napewno nic nie bedzie, ale wspomnij jak zaplacisz ta danine za zycia ( podatki),to na starosc bedziesz mial opieke zdrowotna,leki za darmo co jest plusem.i dobra emereture.Ale moneta ma dwie strony . Niekorzy wola za mlodu jezdzic na wakacje i placic male podatki,niz na starosc wozic jedna walizke z ciuchami a druga z lekami.
    • Gość: driver Re: Acura TL po faceliftingu IP: *.dyn.optonline.net 21.02.11, 22:43
      honda zrobila" lalke" ACURA W USA TO POTEGA I DUZO LEPSZE AUTO OD 3 BMW!
      to auto dla usa i canade oni maja drogi na to auto szeroki 4 pasy w jedna strone bez dziur to auto to lubi! pozdro end nara!
    • marekatlanta71 Re: Acura TL po faceliftingu 21.02.11, 23:46
      Przede wszystkim Acura TL nie jest konkurencja BMW 3. Po drugie TL to nie żaden większy TSX czy mniejszy Legend, ale amerykański Accord (nie mający nic wspólnego z europejskim) w luksusowej wersji. Po trzecie TL ma dostępny napęd na 4 koła, w związku z czym 280 KM to nic złego. A po czwarte ten model sie bardzo kiepsko sprzedaje, bo (to wyniki badań a nie moja opinia) jest brzydki. Niestety marka Acura jest od pewnego czasu zaniedbywana przez Honde i szybko traci na prestiżu.
    • pocalujta_wujta Re: Acura TL po faceliftingu 22.02.11, 00:31
      Wezcie przestancie robic glupie zestawienia. Tak sie sklada ze mam TLke i mialem BMW w tym samym czasie (tak mam kilka samochodow do dzisiaj).Niestety stwierdzam ze Honda/Acura to musi sie nauczyc wielu rzeczy jesli chodzi o robienie samochodow od BMW. To zaczynajac na zachowaniu w zakretach (zawieszenie) a konczac na takich elementach jak logika zmiany biegow (marne punkty zmiany i brak czujnikow pochylenia samochodu) a skonczywszy na rozmieszczeniu pokretel i przyciskow (nie wspomne o plastikach).

A testowalem BMW roznych modeli, ale takze Honde Accord, Acure TSX (europejska Accord), Acure TL. Wszystko w celach zakupu newgo samochodu. Wystarczylo wcisnac pedaly mocniej.

Konie nie maja tu nic do gadania. 185-konna BMW z fabrycznym zawieszeniem sportowym mozna bylo kolka robic w zakrecie naokolo 265-konnej TLki.

Jesli macie watpliwosci co do liczb to podaje wartosci z USA ktore sa nieco inne niz w Europie.

No jescze jedna sprawa. Powedzcie w serwisie Hondy/Acury ze pojechaliscie na tor wyscigowy i dlatego musza wymienic hamulce. Zrobcie to samo w BMW. Zobaczycoie kto kaze placic a kto zrobi to na gwarancji. Ja wiem bo dwa razy hamulce (w tym tarcze) wymagalay zmiany po zabawie na torze (tam nie ma zmiluj sie i to nie to samo co piraci drogowi co to sie im wydaje ze jezdza szybko).

• Gość: T Re: Acura TL po faceliftingu IP: *.acn.waw.pl 22.02.11, 00:58
      To jest trochę przerobiony Accord i z tlnionapędowym BMW nie może konkurować.
      Japońską konkurencją BMW3 jest Nissan Skyline i Toyota Altezza, zwane poza Japonią infiniti g i lexus is.
    • Gość: 1mississauga Re: Acura TL po faceliftingu IP: *.hsnet.ca 22.02.11, 01:23
      @pocalujta_wuja;W pewnych sprawach sie zgodze.Ale moim zdaniem Acura TL ;nie jest w zadnym magazynie samochodowym w Ameryce Polnocnej zaliczana do aut sportowych,tylko Luxury Cars,a to jest roznica . A w kategori Sports Cars nie reprezetuje ona zadnego model .Zaczynasz pisac ja jakis slaby pismak z Motoru albo Auto Swiat,wciskajacy kit ze auto z sinikiem 1,2L i90KM to auto o sportowym zacieciu.A jest tyle fajnych sportowych do przetestowania. Pozdrowienia z zagranicy.
    • puch4cz Re: Acura TL po faceliftingu 22.02.11, 03:38
      Duzo tu znawcow na forum :D

Po pierwsze:
      TL to nie luksusowy Accord, tylko bardziej odrebna klasa. Moglbym rzec, klasa sama w sobie.

Po drugie:
      Honda Accord bedzie w Norwegii kosztowac 4x tyle co w USA? Podaj jakies zrodlo, trudno komentowac taki tekst.

Po trzecie:
      pocalujta_wujta- nie wiem co ma jazda na torze do tego wszystkiego? Chyba do jazdy na torze sa 'specjalne' samochody? Zreszta, jestem ciekaw jakie to 185 konne BMW testowales, czyzby to bylo stare 323i?

Po czwarte:
      W stanach (a to glowny rynek Acury) TL'ka ma bardzo dobra marke i jest jednym z wysoko cenionych samochodow a to za sprawa niezawodnosci i jakosci wykonania. Zadne merole, bmki czy audice nie rownaja sie z TL'ka w tym przedziale cenowym.
    • Gość: Gość Re: Acura TL po faceliftingu IP: *.dynamic.chello.pl 22.02.11, 06:50
      Sylwetką przypomina mi opla insignię mam wrażenie, że auta dwu bryłowe są coraz bardziej podobne do siebie. Naprawdę styliści nie potrafią wymyślić nic ciekawszego bo według mnie poza kilkoma fajerwerkami nie rożni się od opla
    • Gość: dream catcher Re: Acura TL po faceliftingu IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 22.02.11, 08:44
      A pozniej sie wujtowy calusniku obudziles, wrzuciles jaja w kalesony zamiast na patelnie z boczkiem, zalozyles przepocona koszule na grzbiet, odpaliles.... skreta z wczorajszych niedopalkow i pognales do subwey`a, zeby sie nie spoznic do roboty.
      I teraz nam o tym opowiadasz. Znamy takich, znamy- mistrzow torow wy.. tramwajowych
    • Gość: desti Re: Acura TL po faceliftingu IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.11, 11:10
      moje 2,0 turbo pali sporo więcej niż ten 3,5 litrowy silnik
    • Gość: TLNJ Re: Acura TL po faceliftingu IP: *.231.55.127.koba.pl 08.03.11, 22:47
      Super auto,mialem TL-ke tylko ze starszy typ,bezawaryjne w porownaniu do niemieckich zlomow

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka