28.04.04, 11:08
Witam
Co to? Kilka razy spotkałam, ale nie kapuję.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • n0ras Re: IMHO? 28.04.04, 11:12
      W Mojej Subiektywnej Opinii. - z angielskiego.
      Możnaby stworzyć polski skrót - WMSO. Co Wy na to??
      • Gość: limo Re: IMHO? IP: 212.244.79.* 28.04.04, 13:46
        Moim Skromnym Zdaniem (MSZ ;-)
    • olga.55 Re: IMHO? 28.04.04, 11:24
      Ale nadal jak nie wiem o co chodziło, tak nadal nie wiem. Czy ktoś wytłumaczy
      co to jest? (Ludzie PKP - płać kolego płać)
      Pozdrawiam
    • Gość: abc Re: IMHO? IP: 193.111.166.* 28.04.04, 11:51
      in my humble opinion

pzdr

abc.
    • x-darekk-x Re: IMHO? 28.04.04, 13:47
      moim skromnym zdaniem
    • Gość: Tetryk Re: IMHO? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.04, 14:53
      Przewaga formy nad treścią - takich skrótów używają ci, którzy nie wiele mają
      do powiedzenia....
      • niknejm Re: IMHO? 28.04.04, 15:03
        Gość portalu: Tetryk napisał(a):

> Przewaga formy nad treścią - takich skrótów używają ci, którzy nie wiele mają
        > do powiedzenia....

Takich skrótów używają ci, którzy chcą szybciej, a precyzyjnie, wyrazić swoją
        opinię.
        Przewagą formy nad treścią byłoby pisanie "moim zdaniem". :-) "IMHO" jest
        krótsze a znaczy to samo. W dodatku jest to skrót powszechnie w i-necie
        uznawany, podobnie jak np. AFIK.

A jak ktoś nie wie, co to znaczy, niech poszpera w i-necie lub zapyta. Kto pyta
        nie błądzi :-)

Pzdr
        Niknejm
        • Gość: Michal Re: IMHO? IP: *.fornfyndet.se 28.04.04, 15:42
          IMHO - Instytut Metereologi---wodno-powietrzny-tlenowy cos kolo tegoale nie
          wiem.
          SMHI - Sveriges meteorologiska och hydrologiska institut -to chyba zrozumiale.
          Pzdr.Michal
        • Gość: Tetryk Re: IMHO? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.04, 15:46
          Mam ci podać charakterystyke takiego kogoś?
          Ktoś kto używa skrótów nie umie prosto wyrazić swoich myśli. Duża
          indywidualność, brak umiejętności pracy w zespole. Gubi się w sytuacjach
          nietypowych wymagających wiadomości z działów spoza specjalności. Głównie
          samotny - pozuje na człowieka z klasą (nietypowe ubranie, samochód, sprzęt)
          Wskazanie: zatrudnić jako specjalistę do rozwiązanie problemu, nie powierzać
          funkcji kierowniczych. Dokładnie sprawdzić zgodnośc rozwiązań projektu z
          założeniami!!
          (instrukcja dla szefów zespołów outsourcingowych)
          Chcesz jeszcze?
          PS
          • Gość: skrotowiec Re: IMHO? IP: *.robisoft.com.pl / *.robisoft.com.pl 28.04.04, 15:56
            bahahaha
          • Gość: abc Re: IMHO? IP: 193.111.166.* 28.04.04, 16:01
            info.astrian.net/jargon/terms/
            tutaj mozecie znalezc wszystkie (a na pewno wiekszosc) skrotow, ktore sa
            powszechnie uzywane na calym swiecie.

> Ktoś kto używa skrótów nie umie prosto wyrazić swoich myśli. Duża
            > indywidualność, ...

to, ze niknejm jezdzi VTi rzeczywiscie czyni go duza indywidualnoscia. podobno
            sportowe samochody sa dla niedowartosciowanych mezczyzn (przedluzenie
            pen...) :), ale sadzac po poziomie wypowiedzi niknejma nalezy stwierdzic, ze
            jest wyjatkiem potwierdzajacym regule:)

pzdr

abc.
            • Gość: Michal Re: IMHO? IP: *.fornfyndet.se 28.04.04, 16:07
              Dzieki ABC,
              Bylo. IMHO-Imminent Death Of The Net Predicted!
              Pzdr.Michal
            • niknejm Re: IMHO? 28.04.04, 18:27
              Gość portalu: abc napisał(a):

> to, ze niknejm jezdzi VTi rzeczywiscie czyni go duza indywidualnoscia.

E tam, w Szwajcarii większość Civiców to VTi.

> podobno sportowe samochody

Uff, podobno Cifek VTi to nie jest samochód sportowy, jest to raczej dość
              bogato wyposażona wersja o niezłych osiągach. Za 'usportowiony' może IMHO
              uchodzić TypeR.

> sa dla niedowartosciowanych mezczyzn (przedluzenie
              > pen...) :),

Aha, więc jeśli kiedyś kupię Porsche, to mi się coś skurczy? Dzięki za
              ostrzeżenie ;-)))))))))

> ale sadzac po poziomie wypowiedzi niknejma nalezy stwierdzic, ze
              > jest wyjatkiem potwierdzajacym regule:)

Bardzo mi miło, nawzajem. :-))

Pzdr
              Niknejm
          • niknejm Re: IMHO? 28.04.04, 18:21
            Gość portalu: Tetryk napisał(a):

> Mam ci podać charakterystyke takiego kogoś?
            > Ktoś kto używa skrótów nie umie prosto wyrazić swoich myśli.

No to już wiem, że nie umiem wyrażać swoich myśli. Czy ktoś tu mnie w ogóle
            rozumie? ;-)))

> Duża
            > indywidualność, brak umiejętności pracy w zespole. Gubi się w sytuacjach
            > nietypowych wymagających wiadomości z działów spoza specjalności. Głównie
            > samotny - pozuje na człowieka z klasą (nietypowe ubranie, samochód, sprzęt)

Kurczę, zawsze uzyskiwałem oceny swojej pracy wskazujące na coś wręcz
            przeciwnego :-))
            No i jestem żonaty. Tragedia, prawda?

> Wskazanie: zatrudnić jako specjalistę do rozwiązanie problemu, nie powierzać
            > funkcji kierowniczych. Dokładnie sprawdzić zgodnośc rozwiązań projektu z
            > założeniami!!
            > (instrukcja dla szefów zespołów outsourcingowych)
            > Chcesz jeszcze?

Kurczę, od kilku lat pełnię funkcje kierownicze właśnie, często pracuję też w
            zespołach projektowych. :-)

A tak z ciekawości - ktoś musiał nieźle się bawić pisząc te brednie i wiedząc,
            że jeszcze dostanie za to kasę :-)))

Pzdr
            Niknejm
            • Gość: Tetryk Re: IMHO?:-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.04, 19:49
              Zauważyłeś "zespołów outsourcingowych" ?
              Ktoś kto używa skrótów nie umie "PROSTO" wyrazić swoich myśli - Też zauważyłeś?
              A to co zacytowałem, to wyciąg z materiałów szkoleniowych otrzymanych jakieś
              rok temu na konferencji w Toronto :-)
              PS A tak na marginesie - jeżeli gdziekolwiek użyłbym sformułowania IMHO, BOFH
              lub podobnego - prawdopodobnie dostałbym po premii. Niestety, szkoląc,
              audytując, kontrolując nie można sobie na to pozwalać.
              PS Pozwól, że cię zapytam: jak patrzysz na kogoś posługującego się CZE, NARA,
              BOSHE?
              Pozdrowienia dla Warszawki?
              • niknejm Re: IMHO?:-) 29.04.04, 17:11
                Mieszasz Tetryku 2 sprawy - komunikację w pracy, i komunikację na forach
                internetowych :-)
                Czy SMSy też piszesz stylem, jakiego używałeś przy pisaniu wypracowań w
                liceum? ;-))

Pzdr
                Niknejm
                • Gość: TETRYK Re: IMHO?:-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.04, 16:34
                  Nie pisuje SMS - stać mnie na telefon lub wysłanie kartki świątecznej. A czym
                  sie różni komunikacja w pracy od tej na forach? Tylko tym, że na forum
                  korzystasz z większej anonimowości i możesz sobie pozwolić na ....I nie jest to
                  styl z liceum - to raczej styl, jakim posługuje się twój szef lub szef twojego
                  szefa.
                  PS Myslę, że to zrozumiesz, kiedy będziesz miał mniej czasu, by wysiadywać w
                  necie. Życzę ci dobrze płatnej posady kierowniczej gdzieś w Stanach lub
                  Niemczech, może wtedy zmienisz punkt widzenia.
                  Pozdrowienia dla warszafki? :-) i dziękuje za miłą wymianę poglądów...:-)
                  • niknejm Re: IMHO?:-) 30.04.04, 17:29
                    Gość portalu: TETRYK napisał(a):

> Nie pisuje SMS - stać mnie na telefon lub wysłanie kartki świątecznej.

Pewnie podobnie mówili ludzie, gdy wymyślono telefony - że nie są one
                    potrzebne, bo przecież można wysłać list :-)
                    SMS to po prostu nowy kanał komunikacji, rządzący się pewnymi swoimi prawami i
                    konwencjami. Podobnie jak komunikacja na forach internetowych.

> Życzę ci dobrze płatnej posady kierowniczej gdzieś w Stanach lub
                    > Niemczech, może wtedy zmienisz punkt widzenia.

Dziękuję, nie trzeba. Jestem ze swojej pracy w PL zadowolony :-)

Pzdr
                    Niknejm
          • mooj Re: IMHO? 29.04.04, 17:29
            a co to
            "PS"
            ????
            • Gość: Tetryk Re: IMHO? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.04, 16:40
              Gratuluje dowcipu.....:-)
              Łacińskie wyrażenie (bynajmniej nie żargonowe) oznaczające "post scriptum" -
              dodatek do słowa pisanego :-). I co ciekawe - przyjęte na całym świecie, a nie
              tylko w jego anglojęzycznej części....
    • olga.55 Dzieki za wyjasnienie 28.04.04, 18:06
      Ok.
      Pozdr
    • ben.gurion Strucel? 28.04.04, 19:09
      Kiedy auto jest struclem albo struclowate?
      • Gość: . Re: Strucel? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 30.04.04, 16:42
        Wtedy, gdy jest haszplem...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka