olga.55 28.04.04, 11:08 Witam Co to? Kilka razy spotkałam, ale nie kapuję. Pozdrawiam Link Zgłoś Obserwuj wątek
n0ras Re: IMHO? 28.04.04, 11:12 W Mojej Subiektywnej Opinii. - z angielskiego. Możnaby stworzyć polski skrót - WMSO. Co Wy na to?? Link Zgłoś
olga.55 Re: IMHO? 28.04.04, 11:24 Ale nadal jak nie wiem o co chodziło, tak nadal nie wiem. Czy ktoś wytłumaczy co to jest? (Ludzie PKP - płać kolego płać) Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Tetryk Re: IMHO? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.04, 14:53 Przewaga formy nad treścią - takich skrótów używają ci, którzy nie wiele mają do powiedzenia.... Link Zgłoś
niknejm Re: IMHO? 28.04.04, 15:03 Gość portalu: Tetryk napisał(a): > Przewaga formy nad treścią - takich skrótów używają ci, którzy nie wiele mają > do powiedzenia.... Takich skrótów używają ci, którzy chcą szybciej, a precyzyjnie, wyrazić swoją opinię. Przewagą formy nad treścią byłoby pisanie "moim zdaniem". :-) "IMHO" jest krótsze a znaczy to samo. W dodatku jest to skrót powszechnie w i-necie uznawany, podobnie jak np. AFIK. A jak ktoś nie wie, co to znaczy, niech poszpera w i-necie lub zapyta. Kto pyta nie błądzi :-) Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: Michal Re: IMHO? IP: *.fornfyndet.se 28.04.04, 15:42 IMHO - Instytut Metereologi---wodno-powietrzny-tlenowy cos kolo tegoale nie wiem. SMHI - Sveriges meteorologiska och hydrologiska institut -to chyba zrozumiale. Pzdr.Michal Link Zgłoś
Gość: Tetryk Re: IMHO? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.04, 15:46 Mam ci podać charakterystyke takiego kogoś? Ktoś kto używa skrótów nie umie prosto wyrazić swoich myśli. Duża indywidualność, brak umiejętności pracy w zespole. Gubi się w sytuacjach nietypowych wymagających wiadomości z działów spoza specjalności. Głównie samotny - pozuje na człowieka z klasą (nietypowe ubranie, samochód, sprzęt) Wskazanie: zatrudnić jako specjalistę do rozwiązanie problemu, nie powierzać funkcji kierowniczych. Dokładnie sprawdzić zgodnośc rozwiązań projektu z założeniami!! (instrukcja dla szefów zespołów outsourcingowych) Chcesz jeszcze? PS Link Zgłoś
Gość: skrotowiec Re: IMHO? IP: *.robisoft.com.pl / *.robisoft.com.pl 28.04.04, 15:56 bahahaha Link Zgłoś
Gość: abc Re: IMHO? IP: 193.111.166.* 28.04.04, 16:01 info.astrian.net/jargon/terms/ tutaj mozecie znalezc wszystkie (a na pewno wiekszosc) skrotow, ktore sa powszechnie uzywane na calym swiecie. > Ktoś kto używa skrótów nie umie prosto wyrazić swoich myśli. Duża > indywidualność, ... to, ze niknejm jezdzi VTi rzeczywiscie czyni go duza indywidualnoscia. podobno sportowe samochody sa dla niedowartosciowanych mezczyzn (przedluzenie pen...) :), ale sadzac po poziomie wypowiedzi niknejma nalezy stwierdzic, ze jest wyjatkiem potwierdzajacym regule:) pzdr abc. Link Zgłoś
Gość: Michal Re: IMHO? IP: *.fornfyndet.se 28.04.04, 16:07 Dzieki ABC, Bylo. IMHO-Imminent Death Of The Net Predicted! Pzdr.Michal Link Zgłoś
niknejm Re: IMHO? 28.04.04, 18:27 Gość portalu: abc napisał(a): > to, ze niknejm jezdzi VTi rzeczywiscie czyni go duza indywidualnoscia. E tam, w Szwajcarii większość Civiców to VTi. > podobno sportowe samochody Uff, podobno Cifek VTi to nie jest samochód sportowy, jest to raczej dość bogato wyposażona wersja o niezłych osiągach. Za 'usportowiony' może IMHO uchodzić TypeR. > sa dla niedowartosciowanych mezczyzn (przedluzenie > pen...) :), Aha, więc jeśli kiedyś kupię Porsche, to mi się coś skurczy? Dzięki za ostrzeżenie ;-))))))))) > ale sadzac po poziomie wypowiedzi niknejma nalezy stwierdzic, ze > jest wyjatkiem potwierdzajacym regule:) Bardzo mi miło, nawzajem. :-)) Pzdr Niknejm Link Zgłoś
niknejm Re: IMHO? 28.04.04, 18:21 Gość portalu: Tetryk napisał(a): > Mam ci podać charakterystyke takiego kogoś? > Ktoś kto używa skrótów nie umie prosto wyrazić swoich myśli. No to już wiem, że nie umiem wyrażać swoich myśli. Czy ktoś tu mnie w ogóle rozumie? ;-))) > Duża > indywidualność, brak umiejętności pracy w zespole. Gubi się w sytuacjach > nietypowych wymagających wiadomości z działów spoza specjalności. Głównie > samotny - pozuje na człowieka z klasą (nietypowe ubranie, samochód, sprzęt) Kurczę, zawsze uzyskiwałem oceny swojej pracy wskazujące na coś wręcz przeciwnego :-)) No i jestem żonaty. Tragedia, prawda? > Wskazanie: zatrudnić jako specjalistę do rozwiązanie problemu, nie powierzać > funkcji kierowniczych. Dokładnie sprawdzić zgodnośc rozwiązań projektu z > założeniami!! > (instrukcja dla szefów zespołów outsourcingowych) > Chcesz jeszcze? Kurczę, od kilku lat pełnię funkcje kierownicze właśnie, często pracuję też w zespołach projektowych. :-) A tak z ciekawości - ktoś musiał nieźle się bawić pisząc te brednie i wiedząc, że jeszcze dostanie za to kasę :-))) Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: Tetryk Re: IMHO?:-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.04, 19:49 Zauważyłeś "zespołów outsourcingowych" ? Ktoś kto używa skrótów nie umie "PROSTO" wyrazić swoich myśli - Też zauważyłeś? A to co zacytowałem, to wyciąg z materiałów szkoleniowych otrzymanych jakieś rok temu na konferencji w Toronto :-) PS A tak na marginesie - jeżeli gdziekolwiek użyłbym sformułowania IMHO, BOFH lub podobnego - prawdopodobnie dostałbym po premii. Niestety, szkoląc, audytując, kontrolując nie można sobie na to pozwalać. PS Pozwól, że cię zapytam: jak patrzysz na kogoś posługującego się CZE, NARA, BOSHE? Pozdrowienia dla Warszawki? Link Zgłoś
niknejm Re: IMHO?:-) 29.04.04, 17:11 Mieszasz Tetryku 2 sprawy - komunikację w pracy, i komunikację na forach internetowych :-) Czy SMSy też piszesz stylem, jakiego używałeś przy pisaniu wypracowań w liceum? ;-)) Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: TETRYK Re: IMHO?:-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.04, 16:34 Nie pisuje SMS - stać mnie na telefon lub wysłanie kartki świątecznej. A czym sie różni komunikacja w pracy od tej na forach? Tylko tym, że na forum korzystasz z większej anonimowości i możesz sobie pozwolić na ....I nie jest to styl z liceum - to raczej styl, jakim posługuje się twój szef lub szef twojego szefa. PS Myslę, że to zrozumiesz, kiedy będziesz miał mniej czasu, by wysiadywać w necie. Życzę ci dobrze płatnej posady kierowniczej gdzieś w Stanach lub Niemczech, może wtedy zmienisz punkt widzenia. Pozdrowienia dla warszafki? :-) i dziękuje za miłą wymianę poglądów...:-) Link Zgłoś
niknejm Re: IMHO?:-) 30.04.04, 17:29 Gość portalu: TETRYK napisał(a): > Nie pisuje SMS - stać mnie na telefon lub wysłanie kartki świątecznej. Pewnie podobnie mówili ludzie, gdy wymyślono telefony - że nie są one potrzebne, bo przecież można wysłać list :-) SMS to po prostu nowy kanał komunikacji, rządzący się pewnymi swoimi prawami i konwencjami. Podobnie jak komunikacja na forach internetowych. > Życzę ci dobrze płatnej posady kierowniczej gdzieś w Stanach lub > Niemczech, może wtedy zmienisz punkt widzenia. Dziękuję, nie trzeba. Jestem ze swojej pracy w PL zadowolony :-) Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: Tetryk Re: IMHO? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.04, 16:40 Gratuluje dowcipu.....:-) Łacińskie wyrażenie (bynajmniej nie żargonowe) oznaczające "post scriptum" - dodatek do słowa pisanego :-). I co ciekawe - przyjęte na całym świecie, a nie tylko w jego anglojęzycznej części.... Link Zgłoś
Gość: . Re: Strucel? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 30.04.04, 16:42 Wtedy, gdy jest haszplem... Link Zgłoś