Gość: MM IP: *.szczecin.mm.pl 03.05.11, 09:49 Ale będę miał ubaw, czytając komentarze! Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: JA Re: Porsche Panamera Diesel IP: *.adsl.inetia.pl 03.05.11, 10:29 pewnie będzie to najtańsza wersja panamery, osiągi spoko nawet, fajny automat - będzie hit. Link Zgłoś
Gość: Antek Re: Porsche Panamera Diesel IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.11, 10:31 Byl Cayenne na LPG, jest i Panamera "rewelacyjnie tania w utrzymaniu" - tak trzymac! ------- Wszystko o używanym Yarisie, tylko na Fan Klub Toyota www.fanklubtoyota.pl/modele/uzywane/item/toyota-yaris-i-1998-2005.html Link Zgłoś
Gość: Miodek Re: Porsche Panamera Diesel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.11, 10:32 Gratuluję pomysłu:) Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Porsche Panamera Diesel IP: *.xdsl.centertel.pl 03.05.11, 11:06 no to wio :) Link Zgłoś
Gość: Damiz74 Re: Porsche Panamera Diesel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.11, 11:56 Śmiech na sali - kupuję autko za 350tys albo więcej żeby oszczędzać na paliwie ;) Link Zgłoś
Gość: cromo Re: Porsche Panamera Diesel IP: *.net.stream.pl 03.05.11, 12:34 Damiz74 - bo wyobraź sobie, że są ludzie, którzy wraz z piniędzmi mają też rozsądek i starają się żyć ekologicznie, niekoniecznie oszczędnie. Czasy się zmieniają, a takie auto własnie celuje w ten target. Link Zgłoś
Gość: Damiz74 Re: Porsche Panamera Diesel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.11, 12:38 Ekologia dla bogatych to Mitsubishi i-MiEV. za 160 tys ,żeby żona sobie mogła jeździć na zakupy do biedronki ;) Link Zgłoś
Gość: znawca Re: Porsche Panamera Diesel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.11, 12:41 co oznacza średnie zużycie paliwa na poziomie 6,5 l/100 km... taaaaaaa zapomnieli JEDYNKI z przodu dodać.......................... Niemcy dalej się szamoczą z kopcącymi dieslami a tym czasem czołówka ucieka coraz dalej.... www.youtube.com/watch?v=7mEJAGw_nNU&playnext=1&list=PL23EC4033BF1A2E10 Link Zgłoś
Gość: er Re: Porsche Panamera Diesel IP: *.180.92.122.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.05.11, 13:16 dieslem jeździ się inaczej niż benzyną - kopniak znacznie niżej, większy moment. może niektórzy po prostu wolą diesle, co???? a jak będzie v6 to nie wiem czy łatwo będzie odróżnić dźwięk beny od oleju. Link Zgłoś
Gość: Necro Re: Porsche Panamera Diesel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.11, 13:41 6,5 litra to spala Fiat Panda 1,1 z włączoną klimatyzacją. Link Zgłoś
Gość: Nik Re: Porsche Panamera Diesel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.11, 14:14 6.8sek przy 250KM i tej masie? lol!!! Link Zgłoś
Gość: Pele Re: Porsche Panamera Diesel IP: 213.146.52.* 03.05.11, 14:23 To chyba konkurencja dla XF ma być, ale nie ta uroda, nie ta cena a diesel od PSA ma 275 kuni i 600 Nm przy tej samej pojemności... Link Zgłoś
opiniodawca Re: Porsche Panamera Diesel 03.05.11, 14:54 Taki silnik ma sens. Na autostradzie w BRD kierowcy takich limuzyn przejezdzaja odcinki o dlugosci kilkuset kilometrow z predkoscia chwilowa ponad 200km/h i srednia powyzej 150km/h. Zakladajac spalanie na poziomie 12 l/100km bedzie mozna przejechac spore odcinnki trasy bez miedzytankowania- w NIemczech na niektorych autostradach nie ma stacji benzynowych. opiniodawca. Link Zgłoś
Gość: Aua ! Boli.. Re: Porsche Panamera Diesel IP: *.adsl.inetia.pl 03.05.11, 15:09 "Diesel na drzwiach" ? Ktoś sobie oddał strzał w stopę. Za jakiś czas w prezencie od kogoś dostanie jeszcze w kolano Link Zgłoś
Gość: karol Re: Porsche Panamera Diesel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.11, 15:30 Taki silnik ma sens. Na autostradzie w BRD kierowcy takich limuzyn przejezdzaja odcinki o dlugosci kilkuset kilometrow z predkoscia chwilowa ponad 200km/h i srednia powyzej 150km/h. Zakladajac spalanie na poziomie 12 l/100km bedzie mozna przejechac spore odcinnki trasy bez miedzytankowania- w NIemczech na niektorych autostradach nie ma stacji benzynowych. opiniodawca. A ja ostatnio przejechałem 2500 km w Niemczech ze stałą prędkościa 170-180 moją hybrydową toyotą camry która spaliła dokładnie pomiędzy 8-8.5 litra benzyny. Niestety era diesla już dawno minęła...Szkoda, że Niemcy zostali w tyle. Kiedyś produkowali dobre samochody... Link Zgłoś
opiniodawca Re: Porsche Panamera Diesel 03.05.11, 15:43 @karol: 180 km/h to nie 230 km/h. Pomijajac szczegoly, diesel jest nadal najbardziej efektywny ze wszystkich rozwiazan napedu. Niemcy nadal produkuja swietne samochody, ale faktycznie powinni sie bardziej skoncentrowac na napedach hybrydowych i elektrycznych, bo te sa przyszloscia a nie jakies V8, W12 itp. Prestiz mozna budowac przeciez na przyklad w oparciu o haslo reklamowe Audi: "Vorsprung durch Technik". opiniodawca. Link Zgłoś
Gość: MP Re: Porsche Panamera Diesel IP: *.icpnet.pl 03.05.11, 15:51 a ja mam gdzies ile pali ... jak ma sie na autko za prawie 500.000 to nie zbytnio na cene paliwa nie zerka ... chyba ze mowimy o tych, co wszystko maja na raty, w leasingu, i jak sie z pracy ich wywala, to zycie im sie wali ... jak mi przykro ... Link Zgłoś
Gość: v Re: Porsche Panamera Diesel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.11, 16:01 Najchu_jowszy samochód i jeszcze diesel pod maską. Powinni autentycznie w salonach oferować firmowy LPG w kole. Link Zgłoś
opiniodawca Re: Porsche Panamera Diesel 03.05.11, 16:03 @ MP: mowimy tu o nie spalaniu na setke, ale o zasiegu auta. Panamera z dieslem da sie pokonac bez tankowania trase Berlin- Monachium pedzac na autostradzie ile sie da. Panamera benzynowa ten wyczyn bedzie prawdopodobnie niemozliwy. opiniodawca. Link Zgłoś
Gość: fox Re: Porsche Panamera Diesel IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.05.11, 16:04 @karol Lubie hybrydowa camry, wiec nie to ze mam jakies uprzedzenia, ale hybryda to jest dobra na miasto, nie na trase. Szczegolnie ze w Toyocie silnik elektryczny w ogole nie wspomaga benzynowego przy wysokich predkosciach... Takze spalanie 8l przy sredniej 180km/h jest absolutnie niemozliwe w aucie z silnikiem 2,4l Link Zgłoś
Gość: VRszosty Re: Porsche Panamera Diesel IP: *.centertel.pl 03.05.11, 16:10 Ten nowy 3.0 TDI jest rewelacyjny - w Audi A7 Quattro spalił w teście (nie wg. danych producenta) 6,2 litra w trasie i 9,0 po mieście. Aż trudno uwierzyć że taki potwór może nic nie palić ... Link Zgłoś
Gość: karol Re: Porsche Panamera Diesel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.11, 17:09 @fox Takze spalanie 8l przy sredniej 180km/h jest absolutnie niemozliwe w aucie z silnikiem 2,4l A jednak! Spalanie*** W mieście 5.9 - 6.75 Trasa: 6.7-7.5 Autostrada: 160-190: max. 8.5 litra Na autostradzie cały czas pracują 2 silniki (hybrid synergy drive). ***Po przjechaniu 16000 km na podstawie dokładnych, codziennych pomiarów z dokładnoscią do 1/10 litra. Link Zgłoś
Gość: dawid_radar Re: Porsche Panamera Diesel IP: *.cable.net-inotel.pl 03.05.11, 17:32 w układach hybrydowych toyoty/lexusa w trakcie agresywnego poruszania sie i jazdy po autostradzie pracują oba silniki. Jeśli chodzi o panamere, nie wiem co sądzić, teraz jest taka era że każdy producent wprowadza do oferty silniki wysokoprężne, wyjątkiem jest lexus. Moim zdaniem może to być dobry pomysł aczkolwiek jestem zdania że era diesli jest bliska końcowi Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Porsche Panamera Diesel IP: *.uzh.ch 03.05.11, 17:33 ale z was losie... Porsche nie chodzi o sens tego silnika, tylko o limity CO2 ktore beda obowiazywac producentow samochodow od 2012 roku. 120g CO2/km, liczone przez cala palete produktow (modeli samochodow i silnikow). Im wiecej CO2 powyzej tego limitu, tym wieksze kary dla producentow... Dlaczego Aston Martin sprzedaje ten denny remake Toyoty IQ? Dlaczego Porsche wprowadza diesle, i mysli nawet o 4-cylindrowym boxerze do Boxtera i Caymana? Itd... bedzie coraz wiecej porobanych silnikow w ofercie, ktorych i tak nikt nie bedzie kupowal, ale byc musza przez nasza kochana bande eko-terrorystow z UE Link Zgłoś