Dodaj do ulubionych

Poradnik | Rzeczoznawca, odc. 9

IP: *.centertel.pl 05.05.11, 14:59
1. Z każdym kolejnym odcinkiem utwierdzam się w przekonaniu o nie opłacalności zakupu AC w przypadku jazdy bez wypadków samochodem poniżej 20 tys.zł (takich ludzi jest mnóstwo).

2. Ludzie często źle rozumieją ideę ubezpieczenia turystycznego. Myślą że jak wykupią ubezpieczenie i zdarzy się wypadek to dostaną wysokie odszkodowanie w gotówce do ręki...a tu figa...Ubezpieczenie turystyczne zawiera koszty leczenia , transportu a nie odszkodowanie za cierpienia...czyli o gotówce możemy zapomnieć...gotówkę dostanie szpital który nas leczył...

Na koniec ciekawostka....zgadnijcie ile wynosi suma ubezpieczenia NNW zaproponowana mi przy zakupie OC ? 2 tys.zł ;-) Czyli jeśli doznam uszczerbku 5-7%(tyle zazwyczaj jest uznawane przy złamaniach ręki) w wyniku wypadku samochodowego to dostanę 100-140 zł gdzie składka wynosi 50 zł czyli odszkodowanie po odjęciu składki wynosi 50 zł ;-) Nic tylko wykupywać ubezpieczenie NNW i łamać ręce ;-) POWODZENIA ;-)

Z daleka od ubezpieczeń ! Szkoda kasy ! Haha

Obserwuj wątek
    • Gość: Zorro:-) Re: Poradnik | Rzeczoznawca, odc. 9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.11, 19:32
      Ja jak Ci zwędzą auto za 25 tyś to możesz tylko ryczeć i zbierać kasę na nowy a jak masz AC to chodź trochę Ci zaniżą wartość ale coś dostaniesz więc LEPSZY RYC NIŻ NIC !! Dlatego jak chcesz się bujać bez AC furą to lepiej miej na nią oko (właścicielu pasacika leonika lub co tam jeszcze zwłaszcza gdy masz TDI pod maską :-)
    • Gość: m Re: Poradnik | Rzeczoznawca, odc. 9 IP: *.centertel.pl 06.05.11, 11:27
      jak masz auto za 25 tys.zł to faktycznie lepiej kupić AC od kradzieży...

...ale jak masz autko za 10-15 tys.zł jak moje Polo to AC się nie opłaca...jeżdżę już 8 lat bez wypadku i kradzieży ... pomyśl ile zaoszczędziłem na AC? 1500 zł x 8 lat = 12 tys.zł :)
      Czyli kupuje drugie takie autko które teraz mam ;-)
      Poza tym niektórzy ubezpieczyciele oszukują...zaniżają odszkodowania, odmawiają wypłaty "bo masz ryse na kluczykach i kluczyki rzekomo kopiowałeś" ...była taka sprawa... ;-)
    • Gość: m Re: Poradnik | Rzeczoznawca, odc. 9 IP: *.centertel.pl 06.05.11, 11:29
      Ps. dziś w Polsce są miliony aut więc żaden szanujący sie złodziej nie połakomi się na marne 12 letnie Polo warte 8 tys.zł...za duże ryzyko i mu się to nie opłaca ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka