Dodaj do ulubionych

sprowadzenie auta

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.04, 23:14
czesc czy ktos moglby mi napisac ile by mnie kosztowalo zarejestrowanie auta i wszystkie te oplaty(akcyze i rejestracja 1)sprowadzonego z niemiec.auto kosztuje 600euro ale na umowie moge zanizyc i ile zanizyc zeby nic mi nie podejrzewali auto jest z 90roku golf 1,6Benzynka.wyjezdzam w sobote i chcialbym sie zorientowac co mnie czeka po powrocie(cena)-dzieki
Obserwuj wątek
    • Gość: phili Re: sprowadzenie auta IP: 82.146.228.* 14.05.04, 10:52
      Sam chciałbym to wiedziec. akcyza wyniesie 65% wartosci auta plus rejestracja,
      po staremu.
    • Gość: Jakkkub Re: sprowadzenie auta IP: *.crowley.pl 14.05.04, 15:33
      Najpierw zapłacisz akcyzę (ja na swojej umowie miałem 200 euro i nit się nie
      czepiał, znaczy krzywo patrzyli, ale nie mają wyjścia... ;) )
      Potem zaświadczenie z US, że nie musisz płacić VAT - 150 zł (kolejny bandytyzm -
      tyle kasy za jeden druczek!) No i musisz mieć przetłumaczone dokumenty...
      potem przegląd techniczny no i rejestracja i ubezpieczenie. Ogólnie nie jest
      źle, ale jak przejdziesz po tych kilku urzędach to dolicz koszty środków
      uspokajających... urzędnicy jeszcze nie wyszli z komunizmu, opisywanie ich
      wybryków i zachowań zajęło by mi zbyt wiele czasu...
      • Gość: cinek Re: sprowadzenie auta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 14:36
        W pierwszej kolejnosci przegląd!!!! a pozniej akcyza. A zrejestrowałes bez
        euro2 ? Jakie tłumaczenia? Pozdrowienia.
        • Gość: Tomasz Lachnik Re: sprowadzenie auta IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 16.05.04, 00:13
          tłumaczenie dokumentacji pojazdu
          z Niemiec np.: Książka pojazdu, dowód rejestracyjny lub inny dokument
          potwierdzający rejestrację pojazdu, faktura lub umowa

pozdrawiam
          tomasz@lachnik.pl
      • Gość: Janusz Re: sprowadzenie auta IP: *.jgora.dialog.net.pl 03.06.04, 15:39
        Urzędnicy są okropni jak trafisz na jakąś biurwę to koniec. Przyczepi się do
        wszystkiego. Mi to nawet potrafiła bezczelnie przypiepszyć się do tłumaczenia
        bo chciała żeby każda bzdura była przetłumaczona - absurd ! Wymyślają i gnoją
        ludzi jak chcą !
    • Gość: norbert Re: sprowadzenie auta IP: *.chello.pl 16.05.04, 01:39
      Czy to znaczy ze mozna kupic drozszy samochod np. okolo 8000 euro, a umowe spisac na nizsza cene
      np. 1000 euro? Czy ktos weryfikuje wartosc samochodu na granicy?
      • Gość: Lukash ! Re: sprowadzenie auta IP: 213.17.230.* 16.05.04, 01:54
        Tak na podstawie faktury zakupu ojna w Unii jest święta. Możesz wpisać 600euro
        800 euro ja tak teraz zrobiłem przywiozlem golfa i audi A4.
    • Gość: Sebog6 Re: sprowadzenie auta IP: *.klc.vectranet.pl / 80.48.255.* 16.05.04, 08:25
      Ale z ciebie cwaniaaak !!
      Tyle tylko ze nikt tego tak nie zostawi,weryfikowane bedzie o to sie nie
      martw !!.Pisze jak 'byk' w drastycznych przypadkach istnieje mozliwosc
      podwazenia kwoty na fakturze.Golf 4 za 800 to chyba 'prze-drastyczny'
      przypadek .Zglosza sie zglosza po swoje tyle tylko ze w tedy pojdzie w ruch
      schwack,eurotax :(
      PZDR
      • Gość: cinek Re: sprowadzenie auta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.04, 09:46
        W Polsce jest taki burdel, ze jak sie zgłoszą za rok to juz to auto przejdzie
        przez 2 ręce i szukaj wiatru w polu. Nie mozliwe!!!! Jak nie ma przepisu na
        weryfikacje umowy to niech nas cmokną. Ale jak "byk" nie jest napisane przez
        kogo przez urząd celny? przez urząd skarbowy? W skarbówce to nie wiedzą jak
        wystawić Vat 25 a co dopiero weryfikować cenę na umowie. Więc korzystać z tego
        póki czas!!!
    • Gość: pablo Re: sprowadzenie auta IP: 62.148.86.* 03.06.04, 17:01
      A jakie są stawki akcyzy (zalezne od wieku? pojemności?)
      p.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka