01.07.11, 16:27
Witam. Mam pytanie. Otoz pare dni temu popsul mi sie predkosciomierz w samochodzie. Dzisiaj zauwazylem ze nie dzialaja mi rowniez wycieraczki. Podejrzewam ze popsulo sie to w tym samym czasie ale nie padal deszcz wiec nie uzywalem tych wycieraczek. Dodam ze mam bmw 520i e34 i czy ktos mial podobny problem? Jaka moze byc tego przyczyna? pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • tow_beton Re: BMW 01.07.11, 18:11
      w 20 letnim samochodzie popsuć może sie wszystko z wielu przyczyn, po prostu się zużyło z wiekiem :)
      • ulubiony19 Re: BMW 01.07.11, 20:36
        No no...

Upadek musiał być bolesny. To był beton?

Autorze wątku, jestem prawie pewien, że wina leży po stronie tylnego mostu:) ( a ściślej to wkręcony jest tam czujnik współpracujący z prędkościomierzem i wycieraczkami [różne tryby w zależności od tego, czy stoisz czy jedziesz]). Dokładnie ten sam problem był kiedyś w aucie taty (okazało się, że coś rozpieprzyło kostkę - brak danych).
        Poza tym z ciekawości wpisałem w gugle "BMW E34 nie działa prędkościomierz i wycieraczki" i też coś było, ale za dużo do czytania.
        Niespecjalnie lubię coś sugerować, więc jak chcesz, to sprawdź jeszcze bezpieczniki, przekaźniki, wiązki i takie tam:)
    • dr.buzz Re: BMW 02.07.11, 16:07
      masz ABS?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka