Dodaj do ulubionych

Fiat Freemont | Pierwsza jazda

04.07.11, 08:06
Jeżeli to diesel, to nie "mutiair" tylko "multijet".
Obserwuj wątek
    • Gość: Autor Re: Fiat Freemont | Pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.11, 08:09
      i coś na moje oko z danymi momentu / mocy jest spartolone, albo dłuższy zakres tych 350nm albo więcej nm...
    • elrogalo Re: Fiat Freemont | Pierwsza jazda 04.07.11, 08:11
      "Wyśmiany przez kolegów z redakcji broniłem wytwór amerykańskiej myśli motoryzacyjnej jak niepodległości."

Jak przeczytają to i kilka innych zdań z tego tekstu też cię wyśmieją. No, chyba że reszta redakcji to też gimnazjaliści.
    • Gość: Autor Re: Fiat Freemont | Pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.11, 08:16
      już sprawdziłem.. przy 140KM te 350nm jest w zakresie: 1750-2000 a nie: 1750-2500 - tutaj 170KM...

a swoją drogą to śmiech na sali, max. moment obrotowy z zakresie 250 obrotów :-] co to k** jest? :) z tych 140KM w praktyce będzie pewnie ze 110? 115? i przy tej masie to takie auto będzie zawalidrogą i z wyprzedzeniem TIRa będzie miała problem...
      • Gość: ola Re: Fiat Freemont | Pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.12, 11:14
        jełop i po co piszesz jak nie masz pojęcia????????
    • Gość: jacek Fiat Freemont | Pierwsza jazda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.11, 08:25
      Taki pasztet na poniedziałkowe śniadanie?

"Na zmianę biegu nie trzeba czekać wieczności." Czyżby na Europę udało się ot tak skrócić czasy zmiany biegów w chryslerowskiej przekładni?

"Jedyne co do końca się nie udało to wyciszenie nadwozia. Mimo zapewnień, że komora silnika i kabina są lepiej wyciszone, podczas dłuższej jazdy na autostradzie z przelotową prędkością 120-130 km/h hałas Diesla potrafi zmęczyć. " Dalej można nie czytać, bo to dyskwalifikuje samochód rodzinny całkowicie.

"Fotele trzeciego rzędu potrafią zmieścić dwóch dorosłych pasażerów. Miejsca nad głową będzie dla nich wystarczająco, znacznie mniej na stopy. Ale cudów nie ma, to nie autobus." Jeżeli dla dorosłego pasażera nie ma miejsca albo na głowę, albo na nogi, albo na ramiona, to nie ma miejsca na dorosłego pasażera i kropka.

"Journey w wydaniu Fiata ma ... deskę rozdzielczą ?made in Fiat?. W praktyce oznacza to, że wsiadając do Freemonta można poczuć się jak we Fiacie. Zegary przypominają te z Punto, czarna deska rozdzielcza z szarymi imitującymi aluminium listwami, także nawiązuje do włoskiej stylistyki. W końcu zajęli się nią włoscy styliści. Najważniejsze jednak, że materiały wykończeniowe są wreszcie niezłej jakości." Wspaniała, deska rozdzielcza pochodzi z Journeya w wersji modelowej 2011.

"A najważniejsze, że nikt niczego się nie wstydzi. Nikt nie udaje, że Freemont to Fiat z krwi i kości. Inżynierowie mówią otwartym tekstem: wzięliśmy Dodga na warsztat i przystosowaliśmy auto do europejskich warunków." Oczywiście, że mogli opowiedzieć jakąś bajkę, nasz redaktor by ją łyknął w całości bez popijania, tak jak inne bajki.

To tak na pierwszy rzut oka. Niestety, z tym Fiatem szału nie będzie, panie Szałek.
    • Gość: Mateusz Re: Fiat Freemont | Pierwsza jazda IP: *.dynamic.chello.pl 04.07.11, 08:25
      To auto może się przyjąć. gdybym chciał samochód tej klasy napewno bym go rozważył. słabe zdjęcia, tak naprawde nic nie przedstawiają. brakuje mi zdjęć bagaznika, foteli, kanapy itp
    • Gość: werti Re: Fiat Freemont | Pierwsza jazda IP: *.isuzu.pl 04.07.11, 09:04
      "Co na to konkurencja? Trudno jednoznacznie wskazać z kim Fiatowi przyjdzie się zmierzyć. " QUE ?????? No to może pan Juliusz Szalek zerknął by łaskawie na Chevroleta Orlando którego ceny zaczynają się od 59990 za benzynke 1.8 5MT 141KM i 71 990 za 2.0D 6MT 130 KM
    • milosniktrojki Re: Fiat Freemont | Pierwsza jazda 04.07.11, 09:07
      Gabaryty Audi Q7, więc może lepiej Fiat i w kieszeni kasa na 25 podróży dookoła świata?
    • Gość: RPWL Re: Fiat Freemont | Pierwsza jazda IP: 62.160.76.* 04.07.11, 09:11
      Duzy Van z bagaznikiem godny co najwyzej kompaktowego vana z malym (jak na swoja klase) bagaznikiem. Te 540 / 1461 l bagaznika to jakie zart.
    • Gość: van der Cyc Re: Fiat Freemont | Pierwsza jazda IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.11, 09:15
      Bardzo ciekawy samochód. Dobre silniki i wykończenie.
    • pogromca_ciemnoty Re: Fiat Freemont | Pierwsza jazda 04.07.11, 09:23
      i to tylko FIAT.....nic więcej.....

FIAT pozostanie FIATEM tj dziadostwo pozostanie dziadostwem.
    • koles_ziom Re: Fiat Freemont | Pierwsza jazda 04.07.11, 09:25
      @jacek:
      "Wspaniała, deska rozdzielcza pochodzi z Journeya w wersji modelowej 2011."
      Chyba inne modele 2011 oglądaliśmy Dodge`a.
    • Gość: select Re: Fiat Freemont | Pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.11, 09:27
      "Oczywiście irytowało mnie miękkie zawieszenie, układ kierowniczy a raczej jego brak"

To jak wykonano test Freemonta, jeśli nie zamontowano w nim układu kierowniczego?
    • Gość: jacek Re: Fiat Freemont | Pierwsza jazda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.11, 09:35
      @koles_ziom: faktycznie, musieliśmy oglądać inne wnętrza. Ja widziałem takie:

blog.caranddriver.com/wp-content/uploads/2010/10/2011-Dodge-Journey-interior.jpg
    • Gość: Robert Re: Fiat Freemont | Pierwsza jazda IP: *.komster.pl 04.07.11, 09:56
      "Ceny Fiata startują od 99 990 zł. Tyle trzeba jednak zapłacić za wersję 5-osobową." Jest to nieprawda. Wersję 5-osobową można kupić za -2000 PLN. Wersja 7-osobowa to standard.
      A tak w ogóle to mi się podoba.
    • Gość: Necro Re: Fiat Freemont | Pierwsza jazda IP: 193.106.230.* 04.07.11, 10:00
      Fajne spore auto. Jakbym potrzebował tak dużego samochodu, mógłby to być mój wybór.
    • Gość: Czujny Re: Fiat Freemont | Pierwsza jazda IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.07.11, 10:02
      Toż to fiat,

nie kupuje się samochodów na f !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

paździerz pozostanie paździerzem, a dziadostwo pozostanie dziadostwem

• Gość: megakot Re: Fiat Freemont | Pierwsza jazda IP: *.ip.netia.com.pl 04.07.11, 10:08
      Faktycznie nie kupuje się samochodów na "F". Żaden szanujący się fan motoryzacji nie chciałby mieć Ferrari
    • Gość: Login Re: Fiat Freemont | Pierwsza jazda IP: 80.50.35.* 04.07.11, 10:14
      44 m ze 100km/h to chyba nie jest dobry wynik, czyli amerykańska obawa dalej uzasadniona???
    • Gość: unnamed Re: Fiat Freemont | Pierwsza jazda IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.07.11, 10:16
      do Autora artykułu :
      " 4,3 calowy ekran w środkowej części deski rozdzielczej. Niestety dostępny za dopłatą na razie nie będzie oferowany w Europie " bzdura i jeszcze raz bzdura ! wyświetlacz jest dostępny normalnie i bez problemu, najpierw się upewnij, a potem pisz recenzje ! Jeździłem, testowałem od jednego z dealerow tego Fiata i miał ekran, dokupienie go to również nie problem
    • Gość: egon Re: Fiat Freemont | Pierwsza jazda IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.07.11, 10:29
      Coś sporo błędów i nieścisłości w tym teście. Może trochę więcej dokładności... Swoją drogą, jeśli @Autor wypowiadający się na forum jest autorem tekstu, to pozwala sobie na sporo szczerości, której nie miał w tekście, pomijając już język na k...
    • remo29 Re: Fiat Freemont | Pierwsza jazda 04.07.11, 10:40
      > nie kupuje się samochodów na f !!

I właśnie dzięki takim "ekspertom" mogę jeździć autem, które jest o połowę tańsze od identycznego auta ze znaczkiem VW. Nie dość, że złodzieje obchodzą go łukiem, to jeszcze mimo 100 tys. km jakoś cholera nie chce się strucel zepsuć...
      A co do Freemonta - jakoś boję się nie tyle włoszczyzny, co ilości amerykańskiej myśli w tym projekcie... Deimler się na tym przejechał.
      --
      parada karzełków
    • Gość: Gostek Re: Fiat Freemont | Pierwsza jazda IP: *.cpu-zeto.pl 04.07.11, 11:02
      Ładne auto ale chyba rzeczywiście trudno będzie mu się przebić.. bo
      - klienci nie są jeszcze gotowi płacić stówki za fiata w podstawowej wersji.
      - Trudno będzie też konkurować własnie z Chevroletem Orlando, który jest tańszy i pojemniejszy.
      - to za mało aby podgryzać klasę premium.
      Dla kogo jest więc to auto? za drogie na rodzinne kombi, za fiatowskie i amerykańskie za kombi premium. Nie do końca czuję przesłanie jeśli chodzi o europejski rynek. Pewnie na amerykańskim może być przebojem. Myślę, że GM lepiej wyczuł rynek z orlando jeśli chodzi o wielkopojemne auto z "amerykańskim smaczkiem". Wróżę raczej rynkową porażkę. Ale poczekajmy na reakcje klientów głosujących portfelami. Może się mylę.
    • Gość: pawel Re: Fiat Freemont | Pierwsza jazda IP: *.xdsl.centertel.pl 04.07.11, 11:14
      czemu każdy przypisuje zmiany jakie zaszły w Dodgu Jurney Fiatowi? Przecież to zwykły FL jaki Dodge przeprowadził we wszystkich swoich modelach i nie sądze aby to była zasługa tylko i wyłącznie Fiata
    • zyto1234 Re: Fiat Freemont | Pierwsza jazda 04.07.11, 11:48
      intuicyjne jak niemieckie nawigacje? proponuję przejażdżkę dowolnym vw. chyba gorzej być nie może.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka