Dodaj do ulubionych

Wybieramy najlepsze auto segmentu A

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.11, 16:34
Jeszcze do pierwszej rodziny bym dopisał Cygnet'a [czy jakoś at od astona ;P)
Obserwuj wątek
    • Gość: sedan Re: Wybieramy najlepsze auto segmentu A IP: *.adsl.inetia.pl 15.07.11, 16:58
      wybieram swój rower. Wszystkie z wymienionych puszeczek na 4 kołach to takie badziewie że aż zeby trzeszczą. Do niczego sie to to nie nadaje.

Jesli chodzi o parkowanie i manewry w mieście - bez problemu robię to dłuższym o 1 metr kompaktem bądź sedanem. Za to wyruszenie w jakąkolwiek trasę takim miejskim pierdzidłem to kompletny masochizm
    • Gość: Turbo Re: Wybieramy najlepsze auto segmentu A IP: *.xdsl.centertel.pl 15.07.11, 17:52
      Huyndai i10 z 1.0 3-cylindry to porażka, natomiast 1.2 4-cylindry kupił kolega, niesamiwicie jeżdzi 12,5 do setki. Różnica niby 0,2 ale to przepaść (2 koleżanki mają 1.0 i ledwo to ciągnie) a ten 1.2 robiliśmy testy po mieście w 4 osoby i aż asfalt się zawijał. brało to wszystko na mieście stare skody itp. Jedyna wada to fakt, że nie można szybko jak innym smaochodem ścinać zakrętów albo potem szybko odkręcać w 2 stronę ale to jak w każdym z małym rozstawem i wąskim autem o wysokiej budzie. Kia picanto "jedynką" kiedyś jeździłem była bardzo wtedy bardzo cicha i miękka w prowadzeniu w porownaniu do fiatów i mnie to zaskoczyło, nie wiem jak nowa wersja po lifcie. Panda niby dobrze zrobiona ale przyjemności jazdy nie ma - siostra miała - dla mnie tragedia. Trojaczki to gołe blachy. W alto także materiały słabe na tle konkurencji ale jaka cena takie materiały (tańsze to od prawie wszystkiego) ford KA i 500 to inna liga - dużo to wieksze i już inaczej jeździ. natomiast Lancia jeździłem poprzednikiem i była bardzo kobieca z wyglądu ale bardzo przyjemna w jeździe naprawdę OK natomiast cena nowej obecnie (nei jeździłem) to dyskwalifikacja. Pozdrawiam
    • Gość: Turbo Re: Wybieramy najlepsze auto segmentu A IP: *.adsl.inetia.pl 15.07.11, 18:31
      "asfalt się zawijał" jezusickuu chopie ty masz cos nasrane w deklu - mówisz tak o jakimś pierdzidełku 1.0 z 60 kucykami i 4 ludźmi na pokładzie. Jechałes ty kiedy SAMOCHODEM? Prawdziwym takim? a nie pszczółką koreańską?
    • Gość: gbyu Re: Wybieramy najlepsze auto segmentu A IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.07.11, 19:02
      Panda wiadomo najwiecej wniosla, miliony sprzedanych egzemplarzy na swiecie, prosta nie skomplikowana konstrukcja i tanie koszty eksploatacji.
    • Gość: Msdrr Re: Wybieramy najlepsze auto segmentu A IP: *.adsl.inetia.pl 15.07.11, 19:05
      Moim zdaniem to Hyundai i10 i kia picanto
    • Gość: Wombat Re: Wybieramy najlepsze auto segmentu A IP: *.aster.pl 15.07.11, 19:53
      Wg mnie Panda - jako wciąż najbardziej praktyczna i przyjazna w użytkowaniu z całego tego towarzystwa. Ale atrakcyjna i chyba całkiem dobrze wykonana Kia Picanto depcze jej po piętach. 500 - urocza, ale za droga. Reszta wg mnie taka sobie.
    • Gość: hehe Re: Wybieramy najlepsze auto segmentu A IP: *.8-21-96.mc.videotron.ca 15.07.11, 20:03
      jak to niewiele trzeba zeby czlowieka uszczesliwic :D
      12,5s do setki i zwija asfalt... 15 lat temu mialem auto ktore robilo setke w 11s a nie powiedzialbym zeby zwijalo asfalt.

z tych powyzej wybralbym pande. przy tej cenie jest bezkonkurencyjna. a w dodatku dostepna jest wersja z dobrym dieslem i wersja z napedem na 4 kola.
    • Gość: krak Re: Wybieramy najlepsze auto segmentu A IP: *.host.witnet.pl 15.07.11, 20:54
      Błąd! Hyundai i10 ma 4 cylindry (po 3 zawory na cylinder) !
    • Gość: BIMOTA Re: Wybieramy najlepsze auto segmentu A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.11, 21:42
      Lancia, tylko ta cena... Kia tez fajnie wyglada.
    • Gość: Realista Re: Wybieramy najlepsze auto segmentu A IP: *.internetia.net.pl 16.07.11, 12:28
      Opel Agila za 42 kawałki ? .... Ktoś to w PL kupuje ?
    • Gość: terefere Re: Wybieramy najlepsze auto segmentu A IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.11, 12:48
      Chevrolet Smark - słaboo wykonana paskuda
      Citroen C1 - ładny ale tandetne materiały w środku, no i te pokrętła od temperatury LOL, podobnie Peugeot 107 tyle że jest troche brzydszy o Citroena
      Fiat 500 - bardzo ładny ale absurdalnie drogi
      Fiat Panda - niezły, tani, wygodnie umieszczony lewarek tylko mnie nie "grają" małe silniki we Fiatach
      Ford Ka jest paskudny , wąski i wygląda jak mydelniczka
      Hiundai i10 niezły jest
      Kia Picanto - świetne auto, ładne niezłe w środku
      Lancia Y - wywołuje mdłości i do tego jest droga
      Suzuki Splash - chyba najładniejsze auto w tym segmencie teraz, ciekawy jestem jak jest wykonana w środku i jak jeździ
      Renault Twingo - ładne auto, dobrze wykonane ale bardziej chyba pasuje dla kobiety
      Suzuki Alto - dziwnie śmieszne auto
      Toyota Aygo - nawet ładne auto
    • Gość: citizen Re: Wybieramy najlepsze auto segmentu A IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.11, 13:18
      Gdyby którekolwiek z tych gówienek miało silnik 1.6 130-150 KM i ważyło około 850 kg możnaby było uznać to za samochód, baaa nawet małe GTI.

Wg mnie wywalanie dziesiątek tysięcy PLN na ciasne, tandetne, słabe miejskie toczydełka jest topieniem kasy w błocie. Już wolę rower na krótkie dystanse ewentualny normalny kompakt na codzień.

Drugim kryterium jakie przekonałoby mnie to extra-małe spalanie w warunkach strocte miejskich czyli np.: 3,5 litra ropy lub poniżej 5 litrów benzyny. A nie sądze by tak było. Dla takich kosztów użytkownania zniósłbym nawet rachityczne 3 cylinderki, 50 KM i pół minuty do setki
    • Gość: majkar84 Re: Wybieramy najlepsze auto segmentu A IP: *.centertel.pl 16.07.11, 14:00
      citizen

Lupo 1,2 TDI pali 3,5 l / 100 km ;-)
    • Gość: Nikolai Re: Wybieramy najlepsze auto segmentu A IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.11, 14:48
      Trudny wybór, ale chyba Fiat500 jest najlepszy, mógłby być tańszy ale patrząc na ceny innych aż tak źle tez nie jest
    • Gość: m Re: Wybieramy najlepsze auto segmentu A IP: *.centertel.pl 16.07.11, 16:43
      Tylko bogaty lub głupi frajer kupuje w Polsce nowe samochody.
      Nowe auto traci 50% wartości w 3 lata...
    • Gość: arczi Re: Wybieramy najlepsze auto segmentu A IP: 82.160.64.* 16.07.11, 16:55
      no włosi prowadzą, panda i 500 prawie 40 % do tego lancia i ford w końcu chyba wychodzi na tej samej taśmie co 500, czyli włochy około 55%, A sam bym wybrał pande, choc juz stara jest, czekam teraz na uno
    • Gość: gość Re: Wybieramy najlepsze auto segmentu A IP: *.dynamic.chello.pl 16.07.11, 23:51
      Ciekawe, skąd ta cena Pandy, takiej nie ma nawet w promocji specjalnej:
      www.carserwis.pl/Samochody-nowe/Fiat-osobowe/PROMOCJE
    • Gość: @m Re: Wybieramy najlepsze auto segmentu A IP: *.8-21-96.mc.videotron.ca 17.07.11, 05:57
      sam jestes glupi frajer marnujac zycie w starym, brzydkim, malym, niewygodnym volkswagenie bez wyposazenia i osiagow. nie wsiadlbym do tego nawet gdyby mi za to zaplacili.
    • Gość: Dżony Re: Wybieramy najlepsze auto segmentu A IP: *.dynamic.chello.pl 17.07.11, 09:27
      Najlepsze auto segmentu A jeszcze ciągle przed nami ;-) Być może jesienią Volkswagen przedstawi nowe Lupo, później dojdą jeszcze bliźniaki Seat Arosa i Skoda Joyster - i to będą pogrmcy rywali w tym segmencie - można mnie cytować!
    • Gość: a. Re: Wybieramy najlepsze auto segmentu A IP: 109.255.101.* 17.07.11, 09:49
      @Dzony
      Tez tak krzyczales jak wychodzil "pogromca segmentu A" Lupo a potem Fox? Wszyscy wiedza, ze VW nie potrafi budowac malych samochodow, tutaj nawet marketingowcy nie potrafili zdzialac cudow...
    • Gość: m Re: Wybieramy najlepsze auto segmentu A IP: *.centertel.pl 17.07.11, 12:04
      @m

Moje Polo jest stare ale jare ;-) Haha
      Tylko bogacz albo głupi wieśniak i FRAJER kupuje nowe z salonu ;-)
      Ja nie jestem głupi frajer bo nie przepłacam za nowe auto z salonu i nie tracę 50% wartości w 3 lata ;-) 25 tys.zł zostaje mi w kieszeni ...i mam zadbane bezawaryjne Polo ;-) i kto jest frajer ? ;-)
    • Gość: Ry-chu Re: Wybieramy najlepsze auto segmentu A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.11, 14:18
      @m,jak to kto,spojrz w lustro nieudaczniku w starym,wypierdzianym 50 konnym wieśwagenie,helmuty do tej pory pewnie wspominają frajera co od nich wział zespawanego z trzech wieswaena....
    • Gość: Gość Re: Wybieramy najlepsze auto segmentu A IP: *.204.108.122.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.07.11, 15:28
      Myślę , że idealnym (i ładnym !) autem do miasta jest - FIAT Punto I /75KM, szkoda, że już nie produkowany :(
    • Gość: @m Re: Wybieramy najlepsze auto segmentu A IP: *.8-21-96.mc.videotron.ca 17.07.11, 15:28
      znamy te twoje teorie, wlasnie dlatego wszyscy maja cie za czubka i nikt cie nie bierze powaznie. jestes takim forumowym idiota i klaunem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka