Dodaj do ulubionych

Eclipse czy Prelude?

IP: *.aster.pl / *.acn.pl 21.05.04, 18:27
Proszę Was o radę, które auto lepiej kupić Mitsubishi Eclipse czy Honda
Prelude. Chodzi o auta używane, ok 95 rok sprowadzane z Niemiec.Dzięki
Obserwuj wątek
    • marekatlanta71 Re: Eclipse czy Prelude? 21.05.04, 20:53
      Ja bym wzial Honde. Powod prosty - trwalosc. W tak starym samochodzie trzeba sie
      liczyc z naprawami a ich szanse w Hondzie sa mniejsze. Poza tym Prelude nawet 2
      generacje wstecz wyglada troszke nowoczesniej niz Eclipse poprzedniej generacji.
      Z drugiej strony Eclipse mialo turbo...

--
      480 KM w 2 kawalkach. Szkoda ze nie w jednym...
      • Gość: Gienio Re: Eclipse czy Prelude? IP: *.speed.planet.nl 21.05.04, 21:05
        Honda to trwalosc!!!! Nawet dwie genereacje wstecz! Bez turbo...
        • marekatlanta71 Re: Eclipse czy Prelude? 21.05.04, 21:16
          Mialem kiedys Eclipse i nie jestem fanem tych pojazdow. Psuc sie nie psul, ale
          wszyscy w niego wjezdzali - skonczyl na zlomowisku.

--
          480 KM w 2 kawalkach. Szkoda ze nie w jednym...
      • Gość: Sławek Re: Eclipse czy Prelude? IP: *.trzebinia.net 23.05.04, 12:07
        Chyba cos pokręciłeś. Eclipse od 1995 wyglada bardzo nowoczesnie,jest
        opływowy,przednie światła sa pod wspólnym kloszem,a deska rozdzielcza ma
        normalny europejski kształ lat `90 tych.Prelude 2 gen do tyłu powstał na samym
        poczatku lat `90 i delikatnie mówiąc traci myszką zwłaszcza wnetrze oraz
        przód.Generacja Preluda od bodaj 1996 czy 1997 uchodzi za brzydka nawet wsród
        Hondziarzy...

pozdr
        Poza tym Prelude nawet 2
        > generacje wstecz wyglada troszke nowoczesniej niz Eclipse poprzedniej
        generacji
        > .
    • Gość: R32 Re: Eclipse czy Prelude? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.04, 21:12
      następny fan tjuninkowych badziewi????
      pewnie zaraz bedzie wiejskie ospojlerowanie przyciemnianie szyb aluminiowe
      pedały neony i inne wazne w samochodzie gadżety
    • Gość: Poll Re: Eclipse czy Prelude? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.04, 01:21
      Prelude!!!!!!!!!!!11
      • Gość: sss Eclipse czy Prelude? IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 22.05.04, 02:01
        Dlaczego badziewi?A jakie inne auto polecasz do sportowej jazdy?
        • Gość: Radek Re: Eclipse czy Prelude? IP: *.tu.ok.cox.net 22.05.04, 06:14
          Jak do sportowej jazdy to ani Prelude ani Eclipse (no chyba ze Turbo AWD) tylko
          Subaru Impreza WRX na przyklad.
          Jeszcze w kwestii wygladu, IMHO 2 generacja Eclisa po face liftingu (bodajze 97
          rok) to jeden z najbardziej udanych stylistycznie samochodow ostatniego 10
          lecia.
          • Gość: xet Re: Eclipse czy Prelude? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 22.05.04, 09:48
            Z częściami do Subaru jest chyba większy problem niż do eclipsa czy prelude
    • Gość: Szymi Re: Eclipse czy Prelude? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.04, 09:54
      jak eclipse z turbina to eclipse

zwykly 2l eclipse bez turbiny nie ma sensu bo on jezdzi wolniej od np xedos6
      wiec co z niego za sportowy samochod

wedlug mnie na wyglad eclipse tez jest ladniejszy niz prelude - nowe eclipse
      juz takie ladne nie jest
      • Gość: sss Re: Eclipse czy Prelude? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.05.04, 11:08
        Chce wlasnie sprowadzic Eclipsa 95' z Niemiec-myslicie ze jest ryzyko, że auto
        będzie wyeksploatowane czy tam jak jest brief to można na nim polegać?
    • Gość: Rocco tylko Eclipse jest lepsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.04, 17:07
      tylko kosztowne w utrzymaniu.
    • Gość: zx Re: Eclipse czy Prelude? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.04, 09:08
      Jeżeli chodzi o późniejszą eksploatację, to raczej Prelude. Eclipse, choć też
      niewątpliwie fajny wózek, jest dużo bardziej egzotyczny. W razie jakiejkolwiek
      stłuczki czy innych problemów będziesz mieć dużo większy problem niż w wypadku
      preludy. Oczywiście, nie jest to żadnym problemem, gdyby było Cię stać na ASO,
      ale ostrzegam, ceny tam są z kosmosu!!!!!!!!!!
      • Gość: Marcin_ Re: Eclipse czy Prelude? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.05.04, 10:05
        Hej,
        Tak się składa, ze jakiś rok temu też myslalem o obu tych autach, i jeszcze
        kilku innych. Ale eclipsiakiem byłem zafascynowany. Faktycznie, z wypowiedzi
        wynika, że turbo i wersja 4wd jest najlepsza. Honda Prelde...cóż fajna zabawka,
        wedlug mnie tylko zabawka, no na pewno nie auto sportowe, ta nazwa to w ogóle
        jest nieporozumienie. przeciez Prelude ma troszkę mocniejszy motor niż accord
        (taki np. paroletni 2.0 -amerykanska wersja lub 2.2-tez takie byly).
        A z wyglądu, chyba każdy się zgodzi, że eclipsiak bije hondę na głowę, te
        elipsy są piękne. Mi np. osobiście bardziej podoba się wersja preluda
        wcześniejsza np. 1993 rok, bo chyba o takiej też myslisz, ładne auto.
        Polecam jednak xedosa :))))( komfort + dobre osiągi), albo tak jak w moim
        przypadku millenię.
        Pzdr.
        • Gość: zx Re: Eclipse czy Prelude? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.04, 10:33
          Prelude:

2.0 : wersja podstawowa na europę - chyba 136 KM
          2.2 : wersja podstawowa na USA - chyba 125 KM
          2.3 : wersja średnia: 160 KM
          2.2 vtec : to to co tygysy lubią najbardziej: 185-220 KM zależnie od rynku
          przeznaczenia
          • Gość: zx I to wszystko bez turbo :))))))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.04, 10:33
            • Gość: sss Re: I to wszystko bez turbo :))))))))) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.05.04, 11:57
              Czy ktos zna dokładny osiągi silników eclipsa z roku 94/95?
              • marekatlanta71 Re: I to wszystko bez turbo :))))))))) 24.05.04, 15:23
                O ile pamietam to:
                - do 94 roku byly 3 silniki - 1.8 95 KM, 2.0 135 KM i 2.0 turbo 195 KM
                - od 95 roku byly tylko 2 silniki - 2.0 140 KM i turbo 210 KM.
                - od 2000 roku sa 2 silniki - 2.4 L 150 KM i 3.0L V6 205 KM

Wersja 210KM turbo jest dosc rzadka na rynku i zwykle droga. I do tego podobno
                sie paski rozrzadu w niej rwia...
    • Gość: GrzesiekG Re: Eclipse czy Prelude? IP: 193.24.24.* 24.05.04, 15:09
      witam
      a ja zakupilem 2 mce temu piekna prelude IV generacji; ostatni rok produkcji
      1996 i jestem zadowolony.
      Mam auto z silnikiem 2.3 i 160 KM; jak narazie mi to wystarczy . . .
      Pozdr
      GG
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka