Dodaj do ulubionych

Dacia Duster vs Mercedes G | Test wideo

IP: *.warszawa.mm.pl 30.08.11, 15:47
Fajny pomysł na zderzenie aut z innych bajek.

Szkoda, że Autor nie zdobył się na coś więcej niż odczytanie danych fabrycznych. I to tych, które są w porównaniu aut terenowych nieistotne.

Bo że w błoto nie wjechał, to mnie nie dziwi. Białe samochody całe by się upaprały :-)
Obserwuj wątek
    • jamstirling Re: Dacia Duster vs Mercedes G | Test wideo 30.08.11, 16:05
      Patykiem bym nie dotknal tej dacji, poza tym ten prowadzacy dziala mi na nerwy. a w zakupie kontrolowanym to juz wogole, psuje caly program. pzdr
    • Gość: Lurtz Re: Dacia Duster vs Mercedes G | Test wideo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.11, 16:17
      masakra. programy realizowane na żywo ogląda się często przyjemniej. człowieku jak robisz taki materiał to się przygotuj do tego. czasami warto niektóre ujęcia nagrać ponownie ;/
    • jimbofski Re: Dacia Duster vs Mercedes G | Test wideo 30.08.11, 16:17
      jakas masakra, autor chyba w ogóle nie miał pomysłu co mówić o tych autach a tekst o "wszystkich 3 reduktorach blokowanych w 100%" rozwalił mnie totalnie...
      ale praca chyba fajna, pogadać głupio jeżdżąc fajnymi autami...
    • epico Re: Dacia Duster vs Mercedes G | Test wideo 30.08.11, 16:58
      srednio wierzymy ci yyyy ze sprawdziles jak te jezdza w terenie yyyy.
      slabiutki test
      bardzo slabiutki
    • liczbynieklamia Re: Dacia Duster vs Mercedes G | Test wideo 30.08.11, 17:25
      Gelenda nie ma 3 blokowanych reduktorów, tylko 3 blokowane dyferencjały. Duster nie jest najtańszą terenówką na polskim rynku, bo po pierwsze nie jest terenówką, tylko SUV-em, a po drugie taniej można kupić Ładę Nivę - prawdziwą terenówkę.

Test jednak nie dotyka istoty różnic między tymi samochodami, czyli jak radzą sobie w terenie. Do jeżdżenia po asfalcie można kupić wiele samochodów, które lepiej się sprawdzą niż Duster i Gelenda.

Zdecydowanie bardziej podobał mi się wcześniejszy test terenówek w wykonaniu pana Szalka - Zetros kontra Jimny.
    • Gość: Gość Re: Dacia Duster vs Mercedes G | Test wideo IP: *.home.aster.pl 30.08.11, 17:42
      Lokomotywownia Skierniewice!!
    • Gość: Waldi Re: Dacia Duster vs Mercedes G | Test wideo IP: *.nat.student.pw.edu.pl 30.08.11, 18:17
      o boże co za gó...! Co to za test? Nic nie testują. Zblokuj se mordę a nie dyferencjał.
    • Gość: waldi Re: Dacia Duster vs Mercedes G | Test wideo IP: *.nat.student.pw.edu.pl 30.08.11, 18:18
      sory. reduktor.
    • Gość: stanczyk Re: Dacia Duster vs Mercedes G | Test wideo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.11, 18:21
      ... dobry pomysł, słabsze wykonanie ...

Daćka fascynująca nie jest, bez przesady, jest przyzwoitym autem z dobrym, muskularnym designem :) ...
      ...
      BTW Jakiś Drag-Race w terenie by się -przydał ?!?
      ...
      A "Julo" w Zakupie kontrolowanym ma spoko rolę --> przy-złośliwiają sobie z Kornackim (który BTW dobrze sie nadaje do Kontrolowanego ,ale niekjoniecznie do testowania lux-aut w Moto-On), ... i szacun za oryginalną propozycję PT Cruizera Cabrio w jednym z programów :)
    • Gość: parvuselephantus@p Re: Dacia Duster vs Mercedes G | Test wideo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.11, 19:29
      A jeździliście w ogóle w terenie??? Bo widzę tylko lokomytowownię i asfalt... Co to za 'test'??? Zmarnowałeś 5 minut mojego życia! Szalek, do garów!
    • Gość: daney Re: Dacia Duster vs Mercedes G | Test wideo IP: *.7-2.cable.virginmedia.com 30.08.11, 19:43
      mi sie podobalo, milo i ciekawie opowiadal
    • Gość: BIMOTA Re: Dacia Duster vs Mercedes G | Test wideo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.11, 21:02
      Silnik 16V, turbo, czy turbo 16V w tej Dacii ?

Przysnelo mi sie..
    • Gość: RPWL Re: Dacia Duster vs Mercedes G | Test wideo IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.08.11, 22:37
      O ja pi...ole!! Zbedny film, ktory nic nie mowi ciekawego - katalog moge sobie sam przewertowac - a na domiar zlego bledy merytoryczne takie, ze strach sie bac! Dacia 1.6 turbo? Blokady 3 reduktorow w Gelendzie? Az mi sie nie chce sprawdzac kiedy na rynku pojawil sie cywilny Mercedes...Jakos nie wierze w 1971.... Sprawdzam.... Nie mylilem sie! 1979!

Redaktorze, czekam na poprawke, tu masz link do wiki

pl.wikipedia.org/wiki/Mercedes-Benz_klasy_G
      No i zrob test, a nie badziewie...
    • Gość: gośc Re: Dacia Duster vs Mercedes G | Test wideo IP: *.dynamic.chello.pl 30.08.11, 22:45
      goooowno, nie test....ładne zdjęcia, dane z prospektu, terenówki (dacia ???) na szosowych oponach itd. Chociaz jakis równoległy przejazd w terenie....ale do tego trzeba sobie buty pobrudzic. Dramat
    • Gość: Gość Re: Dacia Duster vs Mercedes G | Test wideo IP: *.pools.arcor-ip.net 31.08.11, 01:15
      to byl test ?? chyba mi sie do konca nie otworzyl

i tak 70% posiadaczy terenowek nie wyjezdza nimi wiecej niz na droge szutrowa
    • Gość: aaaargh Re: Dacia Duster vs Mercedes G | Test wideo IP: *.play-internet.pl 31.08.11, 06:31
      nudny pan
    • Gość: gbur Re: Dacia Duster vs Mercedes G | Test wideo IP: *.play-internet.pl 31.08.11, 06:35
      Dlaczego mam uwierzyć ze dacia w terenie spisuje się na prawdę nieźle? Dlaczegoś nie wiechał w błoto? Sponsorzy zabronili ubrudzić rumuna? A moze to jedno wielkie g....?
    • Gość: 1mississauga Re: Dacia Duster vs Mercedes G | Test wideo IP: *.hsnet.ca 31.08.11, 07:36
      Tak jak wspomnial @gbur;brak testow terenie ,wiemy ze jest recesja, ale ubabrac auto w blocie to dobre posuniecie reklamowe.Koszt myjni moze 100 zlociszy. Napewno ten filmik reklamowy kosztowal nie mala kase .Ale te porownanie to jakies nieporozumienie ,gdyby to Mercedes G v Land Rover Defender czy Mercedes G v Jeep Wrangler ,mozna zrozumiec, ale jakis smieszny SUV jak Dacia.Nie robmy jaj.
    • 3000m Re: Dacia Duster vs Mercedes G | Test wideo 31.08.11, 08:20
      Duży potencjał na fajny program, ale wyszło tak strasznie, że ciężko oglądać. Nuda ! Co to za test? Kilka obrazków aut w ruchu, parę detali i surowe dane fabryczne. Auta terenowe, które w "teście" nawet nie zjechały z asfaltu. Czyżby dealer zabronił brudzenia lakieru? Stracony czas na oglądanie, a można by zrobić z tego zestawienia naprawdę interesujący materiał.
    • Gość: withoutnick Re: Dacia Duster vs Mercedes G | Test wideo IP: *.dynamic.chello.pl 31.08.11, 10:19
      "Wszystkie 3 reduktory można zablokować"

??????!!!!!!!!!!!!!!! Wielki mi znawca motoryzacji xD
      Zapewne chodziło o mechanizmy różnicowe. Reduktor jest jeden i jest czymś zupełnie innym.
      Podejrzewam że pan Juliusz nie ma pojęcia do czego służy mechanizm różnicowy, a tym bardziej jego blokada.
    • Gość: suchy Re: Dacia Duster vs Mercedes G | Test wideo IP: *.pl 31.08.11, 12:15
      zmieńcie tego kolesia
    • Gość: M Re: Dacia Duster vs Mercedes G | Test wideo IP: *.play-internet.pl 31.08.11, 12:17
      Pomysl swietny, wykonanie niestety nieudolne... A moglo byc tak ciekawie!
    • Gość: L Re: Dacia Duster vs Mercedes G | Test wideo IP: *.play-internet.pl 31.08.11, 12:24
      Czemu Duster benzynowy nie ma ESP na lisice wyposazenia, nawet dodtakowego? Od listopada 2011 w EU podobno obowiazkowe w nowych autach. Diesel od benzyny drozszy o 10tys (20%) - toz to sie nigdy nie zwroci :)
    • Gość: suchy Re: Dacia Duster vs Mercedes G | Test wideo IP: *.pl 31.08.11, 12:35
      co tam k... być zwolnijcie tego niedoświadczonego niedouczonego wieśniaka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka