Dodaj do ulubionych

Nowy Yaris już w Polsce

03.09.11, 11:24
Brzydki. A tyl to juz naprawde kpina. Poprzedni byl zdecydowanie ladniejszy.
Obserwuj wątek
    • Gość: m Nowy Yaris już w Polsce IP: *.centertel.pl 03.09.11, 11:44
      "Czasy dla nowych samochodów nie są w naszym kraju najlepsze."

Święte słowa ;-)
      Zakup nowego autka się nie opłaca. Nowe traci 45-50% w 3 lata....do tego nowość to jedna wielka niewiadoma odnośnie awaryjności...
      Pierwsi kierowcy będą testować osobiście ;-) Życzę im powodzenia ;-)
      Ja jednak wolę bardziej sprawdzone rozwiązania przez miliony kierowców...;-)
    • Gość: Gloria Re: Nowy Yaris już w Polsce IP: *.193.160.9.tvsat364.lodz.pl 03.09.11, 12:50
      Kapeluszniki i tak wybiorą Fabię, która jest tańsza i tak samo szpetna jak nowy Yaris.
    • ndizi Re: Nowy Yaris już w Polsce 03.09.11, 12:56
      Gloria,
      Fabia jest zdecydowanie brzydsza. Ten Yaris jest po prostu byle jaki. Skoda to naprawde pokraczne auto. Sytuacje pogarsza dodatkowo fakt, ze Skoda wygrala przetarg na auta do egzaminow na prawo jazdy wiec jest ich coraz wiecej, oszpecajac miasta.
    • Gość: to_takie_polskie Re: Nowy Yaris już w Polsce IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.09.11, 14:20
      @m "do tego nowość to jedna wielka niewiadoma odnośnie awaryjności..." za to tdi od hansa lub innego turasa jest wyjątkowo pewny...
    • kontra.punkt Re: Nowy Yaris już w Polsce 03.09.11, 14:30
      Nowy Yaris w końcu dogonił Clio III, które było Samochodem Roku 2006, pod względem wymiarów. Mam nadzieję, że również pod względem komfortu jazdy, osiągów i wyposażenia, bo cena Yarisa jest znacznie wyższa. Osobiście ze zmainą samochodu poczekam do przyszłego roku,gdy będzie na rynku nowe Clio.
    • szczepionkipowodujaraka Re: Nowy Yaris już w Polsce 03.09.11, 16:08
      poprzednia byla zgrabniejsz no ite zegary posrodku nie przeszkadzaly a moze by tak elektryk a nie kolejny smrodliwiec?
    • szczepionkipowodujaraka Re: Nowy Yaris już w Polsce 03.09.11, 16:13
      a wogule to kopia civic'a
    • Gość: sailor Re: Nowy Yaris już w Polsce IP: *.dynamic.chello.pl 03.09.11, 20:38
      nie rozumiem jak można powiększyć YARISA i nie dać mu mocniejszych silników , salon w Gdańsku jest na tyle uprzejmy że udostępnił mi go na 2 dni , testowałem najmocniejszą wersję 100 km - i muszę powiedzieć ze to NIE JEDZIE i nic tego nie zmieni - to tragedia jak mułowate i głośne może być nowe auto klasy B , jedyny plus to skrzynia 6B manual i przestrzeń w kabinie
    • manissa Re: Nowy Yaris już w Polsce 03.09.11, 20:58
      Dlaczego taka brzydka i bez charakteru? Poprzedni Yaris wyróżniał się z tłumu, a nówka jest nad wyraz zachowawcza.
    • samiec_alfa_romeo Re: Nowy Yaris już w Polsce 03.09.11, 21:57
      No k urwa przecież to jest Toyota! Czego wy wymagaliście od tej marki? Awangardowej stylizacji? Emocji jak w Ferrari? No proszę was.

Cywilne Toyotki (Aygo, Yaris, Auris, Korolka, Avensis itd) to NAJNUDNIEJSZE toczydła jakie widuję na polskich drogach. Już VW ma w sobie więcej fantazji. Toyota to auta o takim temperamencie jakby były projektowane nawet nie przez architekta trumien cierpiącego na dystrofię (tak wyglądają Volksy) ale przez robota który dostał polecenie "narysuj obszerny, praktyczny samochód rodzinny, kwestie estetyczne pomiń".
    • Gość: asd Re: Nowy Yaris już w Polsce IP: *.xdsl.centertel.pl 03.09.11, 22:31
      Fakt Yariska oferuje chyba najwięcej miejsca z tyłu w tej klasie ale wszystko kosztem bagażnika który jest malutki a do tego płytki.
      Samo wnętrze wygląda jakby było projektowane przez stylistów z Kii.
    • macie8282 Re: Nowy Yaris już w Polsce 03.09.11, 22:45
      Ja bym powiedział:
      Dla facetów na design na plus - jako mężczyzna na pewno nie kupiłbym poprzedniego Yaris'a (a Clio już bardziej), ten jak nowy model wygląda bardziej męsko.
    • kontra.punkt Re: Nowy Yaris już w Polsce 03.09.11, 23:42
      Jeżdżę Clio III w wersji przed liftingiem i nie uważam, że wygląda mało męsko.
    • Gość: wielki ptak Re: Nowy Yaris już w Polsce IP: *.193.160.9.tvsat364.lodz.pl 04.09.11, 00:08
      macie8282 dla jakich facetów ten Yaris na plus? Nudziarzy - pantoflarzy? Tacy wybierają równie nudne Skody. Jestem facetem i w życiu bym czegoś takiego nie kupił. Ze podobną kasę można wyrwać Fiestę, która bardzo przyzwoicie się prezentuje.
    • Gość: Autor Re: Nowy Yaris już w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.11, 00:10
      @kontra.punkt, o ile nie jesteś pedałem, to - nie tobie oceniać, czy wyglądasz męsko :-)
    • Gość: aaaaaa Re: Nowy Yaris już w Polsce IP: *.c194.msk.pl 04.09.11, 01:58
      szczepionkipowodujaraka : a wogule to kopia civic'a

a co to sa te wogule ?
    • Gość: Znak Zapytania Re: Nowy Yaris już w Polsce IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.09.11, 05:28
      Pusty śmiech mnie ogarnia, gdy czytam te "komentarze". Sami esteci, psiakrew ! Myślałby kto, że Polak - jeden z najbrudniejszych i najbrzydszych mieszkańców Europy - jest aż nieziemsko wprost czuły na wygląd samochodu. Przecież tu praktycznie nikt nie zająknął się nawet n/t walorów technicznych Yarisa, za to każdy grymasi, że mu się autko nie podoba, bo taki z niego wybitny "znaffca" kształtów i proporcji ...
      A wystarczy spojrzeć na polskie ulice - tam dopiero widać kto i czym jeździ ! Samochody brudne, niemyte całymi latami , poobijane, pordzewiałe, "stjuningowane na maksa", w większości - żałosne, poniemieckie złomy. Zaś w środku - otyłe mordy z sumiastym wąsem, dresiki, adidaski na zapoconych i śmierdzących stópkach, obok utlenione blond lachony żujące gumę z tępym wyrazem wytapetowanego ryja, pełno śmieci, puszek i butelek po obowiązkowych produkcikach amerykańskiej Coca Coli itp. itd.
      I ci "kieroffcy" będą teraz wciskać nam te swoje agresywnwe "wrażenia" natury estetycznej ?!?!?!
      Przecież oni nawet nie rozróżniają elementarnej, semantycznej różnicy pomiędzy : "jest brzydki" a "mnie się nie podoba" ...
      WSTYD !
    • Gość: Andżelika bez stan Re: Nowy Yaris już w Polsce IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.09.11, 05:38
      Faktycznie. Tu aż się roi od niewyżytych, zakompleksionych "samców" z wiecznie popsutymi Alfa Romeo lub z "zaropiałymi" Volkswagenami, którzy jedynie na takim forum mogą się wyżyć, bo w życiu nikt ich i tak nie słucha :-)
    • Gość: driver Re: Nowy Yaris już w Polsce IP: *.dyn.optonline.net 04.09.11, 06:57
      fajne autko szczegolnie w automacie ! bez kija ,mialem okazje pojezdzic w USA ,tam dzieciaki tym jezdza do szkoly ! szkoda ,ze w PL auta sa 2x drozsze niz w USA !
    • Gość: IRECKI Re: Nowy Yaris już w Polsce IP: *.dyn.optonline.net 04.09.11, 07:06
      toyota w USA po prostu wymiata rynek ! ma 16 modeli w tym luxusowa marke~lexusa ! nie ma lepszej firmy od toyoty ! ja bym polecil toyote corolle to auto w ogole sie nie psuje nie ma prawa tylko ze strasznie drogie w PL ! w STANACH(320 milionow ludzi) rzadzi toyota CAMRY i CAMRY HIBRID, potem honda i nissan tez maja cos okolo 12 modeli ! ostatnio nissan wygral przetarg na ciezkie milony na manhattanskie taksowki ! koniec ery amerykanskich aut ! te trzy firmy po prostu wymiataja wszystko ,canada to maly rynek (35 milionow ludzi) ALE TEZ TAM RZADZ-I TOYOTA ! TOYOTA TO BUK ! pozdro end nara i nie spuszczajcie sie dzieciaki za mocno !
    • jamstirling Re: Nowy Yaris już w Polsce 04.09.11, 08:52
      kolejne bezplciowe auto dla 50latka od toyoty. Najpierw toyota oszpecila Corolle a teraz Yarisa.
    • Gość: yts Re: Nowy Yaris już w Polsce IP: *.acn.waw.pl 04.09.11, 10:25
      pierwszy yaris byl najlepszy , miałem wersje 1.5 105koni i to fajne auto bylo, zwinne oryginalne japonskie, i bezawaryjne! teraz to robia yarisy wielkie jak pierwsze corolki bo sztucznie musza aygo utrzymac przy produkcji
    • samiec_alfa_romeo Re: Nowy Yaris już w Polsce 04.09.11, 10:33
      Nie wiem kto tu jest brudasem. Sam myję się codziennie cały, moje auto też jest jest czyste i zadbane. I nie jeżdżę Alfą (jeszcze).

Toyota to nudna marka. Ok, jest solidna, robi przestronna i dość niezawodne, praktyczne samochody, ale jest NUDNA. Tyle.
    • Gość: no nie Re: Nowy Yaris już w Polsce IP: *.home.aster.pl 04.09.11, 11:04
      ręce mi opadły; tyle się wypowiadasz o Alfach i tylko plakat na ścianie ???
      opinię odnośnie Tojki popieram ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka