Dodaj do ulubionych

Megane proszę o opinie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.04, 09:07
Obserwuj wątek
    • niki27 Nowy? Stary? 25.05.04, 09:17
      I co konkretnie chciałabys/chciałbys wiedzieć?
    • Gość: marcinc3 Re: Megane proszę o opinie IP: *.elblag.dialog.net.pl 25.05.04, 10:36
      jezeli nowy to bardzo dobrze sie spisuje 1.5 dci i bezpieczny naprawde
    • Gość: ona Re: Megane proszę o opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.04, 11:40
      Przede wszystkim jaka jest awaryjność, ceny przeglądów jeśli chodzi o nowe
      auto. Jaki jest komfort jazdy, czy w sumie lepiej kupic nowy? Jak z serwisem,
      awaryjnością. Koszty części. Dokładnie wszystko chcę wiedzieć:)
      • niki27 Re: Megane proszę o opinie 25.05.04, 12:23
        Będę mówił o MII:
        Komfort jazdy - jeden z powodów, dla którego kupiłem. To nie jest sportowy
        samochód, ale drogi trzyma się dobrze, dziury i wyboje łyka. Ze względu na
        konstrukcję zawieszenia, nie lubi dużych poprzecznych nierówności - tylne koła
        pokonują je z głuchym dudnieniem. Tak mają wszystkie kompakty z tylną belą
        skrętną.
        Wersja benzynowa 1.6 jest zupełnie wystarczająca. Jak chcesz, to pociągnie 180,
        jak nie chcesz, to da Ci spokojną jazdę z dobrym jak na kompakt wyprzedzaniem.
        (Przy 4 tys. obrotów wyraznie czujesz, ze 115 konikow auta dostaje kopa,
        chociaz wtedy spalanie przekarcza 20/100). Diesel 1.9 - jak sądze - jest nawet
        lepszy.
        Wyposazenie - jak na cene, bdb. Niektórym (nizej podpisanemu rowniez) zalezy na
        elementach biernego bezpieczenstwa. No to je mam: szesc poduch, ESP/EBD/ABS. Po
        ostatniej zimie nie wyobrazam sobie, zebym kiedykolwiek w przyszlosci kupil
        samochod bez ESP. Wydajna klimatyzacja automatyczna (opcja szybkiego osuszania
        szyb - miodzio!). Plastiki itp. - mnie sie podobaja, ale de gustibus...
        Awaryjnosc - tutaj niewiele mam do powiedzenia, bo awarii nie mialem. Moze taki
        mi sie trafil egzemplarz, a moze Renault wbrew opiniom forumowych
        besserwisserów znacznie poprawiło jakość. Raczej to drugie, bo mam w stajence
        jeszcze jedna renówkę - i tez sie nie psuje...
        Uczciwie przyznaje, ze mam klopot z oknem od strony przedniego pasazera -
        czasami blokuje sie na jedna sekunde i dopiero po tej sekundzie sie zamyka.
        Panowie mechanicy maja naprawic.
        Ceny przegladu nie pamietam, ale to chyba powyzej 350 zl. Pamietaj, ze z tym
        przegladem to chwile poczekasz, bo Megane II ma go po 30 tys. km.
        Czesci do Renault sa - co do zasady - drogie. To jest istotna wada, ktora albo
        zaakceptujesz (bo ci sie samochod podoba) albo i nie. W tym drugim przypadku
        rezygnujesz takze z japonskich samochodow, ktore maja jeszcze drosze czesci...
        To tyle na razie.

pozdrawiam

niki

• Gość: ona Re: Megane proszę o opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.04, 14:40
          Dziękuję Ci za wyczerpującą odpowiedz. Mam nadzieję, że jazda tym samochodem
          będzie sprawiała mi wielką przyjemność, przynajmniej taką samą jak patrzenie na
          to cudeńko. Bardzo bardzo dziękuję
    • Gość: pstar Re: Megane proszę o opinie IP: 213.199.243.* 25.05.04, 16:04
      zajrzyj na ocenauto.onet.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka