Gość: marcinc3 Re: Megane proszę o opinie IP: *.elblag.dialog.net.pl 25.05.04, 10:36 jezeli nowy to bardzo dobrze sie spisuje 1.5 dci i bezpieczny naprawde Link Zgłoś
Gość: ona Re: Megane proszę o opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.04, 11:40 Przede wszystkim jaka jest awaryjność, ceny przeglądów jeśli chodzi o nowe auto. Jaki jest komfort jazdy, czy w sumie lepiej kupic nowy? Jak z serwisem, awaryjnością. Koszty części. Dokładnie wszystko chcę wiedzieć:) Link Zgłoś
niki27 Re: Megane proszę o opinie 25.05.04, 12:23 Będę mówił o MII: Komfort jazdy - jeden z powodów, dla którego kupiłem. To nie jest sportowy samochód, ale drogi trzyma się dobrze, dziury i wyboje łyka. Ze względu na konstrukcję zawieszenia, nie lubi dużych poprzecznych nierówności - tylne koła pokonują je z głuchym dudnieniem. Tak mają wszystkie kompakty z tylną belą skrętną. Wersja benzynowa 1.6 jest zupełnie wystarczająca. Jak chcesz, to pociągnie 180, jak nie chcesz, to da Ci spokojną jazdę z dobrym jak na kompakt wyprzedzaniem. (Przy 4 tys. obrotów wyraznie czujesz, ze 115 konikow auta dostaje kopa, chociaz wtedy spalanie przekarcza 20/100). Diesel 1.9 - jak sądze - jest nawet lepszy. Wyposazenie - jak na cene, bdb. Niektórym (nizej podpisanemu rowniez) zalezy na elementach biernego bezpieczenstwa. No to je mam: szesc poduch, ESP/EBD/ABS. Po ostatniej zimie nie wyobrazam sobie, zebym kiedykolwiek w przyszlosci kupil samochod bez ESP. Wydajna klimatyzacja automatyczna (opcja szybkiego osuszania szyb - miodzio!). Plastiki itp. - mnie sie podobaja, ale de gustibus... Awaryjnosc - tutaj niewiele mam do powiedzenia, bo awarii nie mialem. Moze taki mi sie trafil egzemplarz, a moze Renault wbrew opiniom forumowych besserwisserów znacznie poprawiło jakość. Raczej to drugie, bo mam w stajence jeszcze jedna renówkę - i tez sie nie psuje... Uczciwie przyznaje, ze mam klopot z oknem od strony przedniego pasazera - czasami blokuje sie na jedna sekunde i dopiero po tej sekundzie sie zamyka. Panowie mechanicy maja naprawic. Ceny przegladu nie pamietam, ale to chyba powyzej 350 zl. Pamietaj, ze z tym przegladem to chwile poczekasz, bo Megane II ma go po 30 tys. km. Czesci do Renault sa - co do zasady - drogie. To jest istotna wada, ktora albo zaakceptujesz (bo ci sie samochod podoba) albo i nie. W tym drugim przypadku rezygnujesz takze z japonskich samochodow, ktore maja jeszcze drosze czesci... To tyle na razie. pozdrawiam niki Link Zgłoś
Gość: ona Re: Megane proszę o opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.04, 14:40 Dziękuję Ci za wyczerpującą odpowiedz. Mam nadzieję, że jazda tym samochodem będzie sprawiała mi wielką przyjemność, przynajmniej taką samą jak patrzenie na to cudeńko. Bardzo bardzo dziękuję Link Zgłoś
Gość: pstar Re: Megane proszę o opinie IP: 213.199.243.* 25.05.04, 16:04 zajrzyj na ocenauto.onet.pl Link Zgłoś