Gość: ZasCotchOnyCorp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 13:00 Żartowałem !! A'propos czy został już wyprodukowany samochód na gaz lub czy koncerny samochodowe myślą o takowym ??? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Lupus Re: Seryjny samochód na gaz firmy BMW !!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.04, 13:06 Z tego co wiem na rynku włoskim jest sprzedawany Fiat Multipla z seryjną instalacją gazową. Link Zgłoś
Gość: AdM Re: Seryjny samochód na gaz firmy BMW !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 13:08 Gość portalu: ZasCotchOnyCorp. napisał(a): > Żartowałem !! żart Ci nie wyszedł. bmw robiło kiedyś 3 na gaz, obecnie robi to np.fiat w punto Link Zgłoś
Gość: vonNogaj Re: Seryjny samochód na gaz firmy BMW !!!!!! IP: 195.94.201.* 25.05.04, 13:23 Na którymś lotnisku w Niemczech (Frankfurt?) jeździ (-ło?) kilka sztuk BMW zasilanych wodorem (też gaz). Volvo produkowało samochody dla taksówkarzy, fabrycznie przystosowane do gazu. Lista jest długa, że wspomnę jeszcze tylko Bentleya królowej angielskiej. Chętnie przeczytam jakiś żart, ale tym razem poproszę o śmieszny... vN Link Zgłoś
grubym Re: Seryjny samochód na gaz firmy BMW !!!!!! 25.05.04, 13:44 Gość portalu: ZasCotchOnyCorp. napisał(a): > Żartowałem !! A'propos czy został już wyprodukowany samochód na gaz lub czy > koncerny samochodowe myślą o takowym ??? Owszem. Opel Zafira z silnikiem dzialajacym zarowno na gaz jak i na benzyne: www.opel.de/shop/cars/zafira/product/engine/content.act?engine=LR1& Link Zgłoś
Gość: ZasCotchOnyCorp. A są jakieś z wyższej półki . Interesują mnie Merc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 15:10 albo BMW . Muszą być nowiutkie i całkowicie zasilane gazem ,no i oczywiście powinny mieć dużą moc i automat . Link Zgłoś
kierowiec1 Re: A są jakieś z wyższej półki . Interesują mnie 25.05.04, 20:57 Gość portalu: ZasCotchOnyCorp. napisał(a): > albo BMW . Muszą być nowiutkie i całkowicie zasilane gazem ,no i oczywiście > powinny mieć dużą moc i automat . W firmie mamy od kilku lat nastepujace auta fabrycznie (najczesciej seryjnie) zagazowane: 3 egzemplaze BMW 316g 2 Mini CNG cala kupe Golfow (Kombi i compact) pare Fiat Multipla kilka Volvo 940 kilka Opel Zafira i cos tam jeszcze. Wszystkie bifuel CNG. Od poczatku lata tego roku mozesz zamowic w firme DaimlerChrysler seryjna E- Klasse bifuel (CNG). Pozdr. K. Link Zgłoś
greenblack Re: Seryjny samochód na gaz firmy BMW !!!!!! 25.05.04, 16:42 Volvo sprzedaje S80 i V70 na CNG albo LPG. Link Zgłoś
Gość: Joasia Re: Seryjny samochód na gaz firmy BMW !!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 25.05.04, 19:15 Nieprawda nie zartowales BMW od 1995 produkuje seryjnie samochody na gaz CNG (gaz ziemny) Fiat, Ford, Opel, Volvo i VW tez auta z takim napedem produkuja www.wdr.de/radio/wdr2/westzeit/erdgasauto.html#2 Link Zgłoś
mm7777 Re: Seryjny samochód na gaz firmy BMW !!!!!! 26.05.04, 11:55 Zaraz, zaraz, bo tu się wkradło chyba spore nieporozumienie! "Erdgas" to gaz ziemny, nie mający nic wspólnego z LPG. Wnioskuję, że autorowi wątku chodziło o samochody z seryjnym LPG. Ja sam słyszałem tylko o Multipli. Gaz ziemny to całkiem inna para kaloszy. Pzdr MM Link Zgłoś
joasia1 Multipla 26.05.04, 12:11 To zle slyszale bo Multipla jest na CNG (gaz ziemny) a nie na LPG Bi-powe = model na benzyna/CNG Bluepower tylko na CNG Link Zgłoś
gaziarz Re: Seryjny samochód na gaz firmy BMW !!!!!! 26.05.04, 17:33 zaraz zaraz. To nei jest taka wielka roznica, chodzi przede wszystkim o kraj przeznaczenia. Zasilanie gazem w CNG i LPG jest bardzo podobne. Zasadnicze roznica jest w butli (butlach). Link Zgłoś
grubym Rownierz Toyota... 25.05.04, 20:52 ... produkuje seryjnie model Crown z silnikiem na gaz (LPG). Link Zgłoś
Gość: ZasCotchOnyCorp. A moc i przyspieszenia no i automat są ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.04, 09:07 Gdzie mogę skojarzyć dane tych samochodów bo na stronach samar albo mojeauto - ni widu ni słychu ?? Link Zgłoś