Dodaj do ulubionych

Systemy bezpieczeństwa - ESP | wideo

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.11, 10:34
Oooo i tak powinien wyglądać odcinek o ABS. Nie że "człowiek który wie wszystko" mówi. Tylko jak to działa.
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Re: Systemy bezpieczeństwa - ESP | wideo IP: *.lcs.net.pl 27.10.11, 17:51
      nic nie ratuje zycie jak trzezwosc umyslu i wyobraznia.
    • Gość: badrel Re: Systemy bezpieczeństwa - ESP | wideo IP: *.aster.pl 27.10.11, 20:36
      Ja mam analogowe ESP. Jak jadę za szybko żona krzyczy: hamuj!
    • aprox99 Re: Systemy bezpieczeństwa - ESP | wideo 27.10.11, 20:36
      praw fizyki nie przeskoczy nawet esp .za niedlugo bedziemy mieli katapulty jak w mysliwcach
    • Gość: Zło Re: Systemy bezpieczeństwa - ESP | wideo IP: *.globalconnect.pl 27.10.11, 22:44
      Kiedyś nie było tych wszystkich waszych cudnych systemów i jakoś ludzie dawali radę. Teraz chołota ze wsi kupuje drogie auta i w miastach myślą, że są "szybcy i wściekli". Naprawdę jesteście wieśniakami i głąbami. Nie uratuje was nawet bozia jak będziecie wymuszać pierszeństwo na niektórych odcinkach.
    • Gość: Wszechwiedzący Re: Systemy bezpieczeństwa - ESP | wideo IP: *.globalconnect.pl 27.10.11, 22:46
      Debilowi, to i autopilot nie pomoże. A debile na drogach zdarzają się za często.
    • Gość: MF Re: Systemy bezpieczeństwa - ESP | wideo IP: *.zone3.bethere.co.uk 27.10.11, 23:58
      sorki, ale tego goscia nie da sie sluchac!
    • Gość: Chajtek Re: Systemy bezpieczeństwa - ESP | wideo IP: *.evrt.wa.frontiernet.net 28.10.11, 05:38
      Jestem fanem ESP. Uważam, że powinien być w podstawowym wyposażeniu (nawet kosztem poduszek powietrznych). Przy normalnym użytkowaniu samochodu ESP nie powinien się nigdy włączyć (powyżej 20km/h). Następnym krokiem byłoby wyeliminowanie ograniczeń prędkości i zastąpieniem ich rejestracją momentów kiedy ESP się włącza. Dobry kierowca na normalnej drodze nie jest w stanie sprowokować ESP (jego rozsądek działa wcześniej).
    • tomalamas Re: Systemy bezpieczeństwa - ESP | wideo 28.10.11, 07:38
      @Chajtek: za 4 dni stanie się obowiązkowym wyposażeniem nowo sprzedawanych pojazdów...
    • liczbynieklamia Re: Systemy bezpieczeństwa - ESP | wideo 28.10.11, 11:11
      @Zło
      Kiedyś nie było tych wszystkich waszych cudnych systemów i jakoś ludzie dawali radę.

Kiedyś nie było samochodów i jakoś ludzie dawali radę. Podejście "jestem dobrym kierowcą, nie potrzebuję ESP" nie jest ani trochę mądrzejsze od podejścia "mam ESP, nie muszę być dobrym kierowcą". Bezpieczeństwo zależy od bezpiecznej drogi, bezpiecznego samochodu i bezpiecznego kierowcy - wszystkich tych trzech elementów jednocześnie.

@tomalas
      za 4 dni stanie się obowiązkowym wyposażeniem nowo sprzedawanych pojazdów...

To dopiero za 3 lata i 4 dni. Za 3 dni każdy nowy model samochodu będzie musiał mieć ESP, ale jeśli model będzie dostępny na rynku 31 października, to jego egzemplarze sprzedawane jako nowe między 1.11.2011 a 31.10.2014 nie będą musiały posiadać ESP.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka