Dodaj do ulubionych

"Ten producent juz nigdy niczego nie wyprodukuje"

24.11.11, 10:22
(trawestujac cytat na temat pewnego doktora)

Marki, ktore sa tylko w podrecznikach historii:

www.heise.de/autos/artikel/Beruehmte-Automarken-von-einst-1376393.html?view=bildergalerie
Obserwuj wątek
    • bimota Re: "Ten producent juz nigdy niczego nie wyproduk 24.11.11, 13:06
      Rownie dobrze mogli pokazac Trabanta...

DAF nadal istnieje, a Autobianchi zniknelo dopiero w 1996...
      • nazimno DAF nie robi osobowych. 24.11.11, 13:16
        • zenon77 Re: DAF nie robi osobowych. 24.11.11, 14:39
          Brakuje dość popularnego we Francji i w Belgii Talbota.
          • nazimno No i FSO tez brakuje. 24.11.11, 14:44
            • bimota Re: No i FSO tez brakuje. 25.11.11, 15:45
              Pamietam jak sie kiedys zastanawialem co to za auto "FSO 1500", o ktorym mowili w toto-lotku. :)
              • nazimno Normalnie i tak go nie mozna bylo kupic. 25.11.11, 15:54
                Stad dla zwyklych ludzi takie rzeczy tylko w toto-lotku byly dostepne.
    • a_weasley Ani się człowiek obejrzał 24.11.11, 20:20
      Rover, Oldsmobile, Pontiac, Hummer... nawet nie wiedziałem, że znikły. Dopiero co były.
      • des4 niekoniecznie 25.11.11, 07:35
        brandy wciaż psą w posiadaniu firm motoryzacyjnych, za n lat mogą się zdecydować wskrzesić markę, przykładem jest chociażby Mini
        • qqbek Spory błąd merytoryczny drogi kolego... 25.11.11, 16:03
          des4 napisał:

> brandy wciaż psą w posiadaniu firm motoryzacyjnych, za n lat mogą się zdecydowa
          > ć wskrzesić markę, przykładem jest chociażby Mini
          >

Produkcji Mini nigdy nie zaprzestano.
          Do 2000 roku klepano Mark VII, od 2001 nowe MINI.
          BMW właścicielem Rovera było od 1994, tak więc nie ma mowy o jakimkolwiek wskrzeszaniu marki, skoro nowe Mini bezpośrednio zastąpiło Mark VII.
          Z resztą w chwili gdy BMW kupiło Rovera, produkowano jeszcze Mark VI, Mark VII wszedł na rynek dopiero w 1996 roku (tak więc już pod rządami BMW).
    • josner Re: "Ten producent juz nigdy niczego nie wyproduk 25.11.11, 09:20
      Ciekawe, ten DKW ma na grillu znaczek Audi.
      A Saturn wygląda jak opel Astra.

Swoją drogą, to saab, chyba też padł.
      • qqbek Wiedza... 25.11.11, 16:12
        josner napisał:

> Ciekawe, ten DKW ma na grillu znaczek Audi.

To Audi i DKW (a poza tym po wojnie Auto Union, NSU a także Horch i Wanderer przed wojną) używają wspólnego znaczka... znaczka Auto Union (cztery nakładające się koła symbolizowały cztery firmy składające się na utworzony w 1932 roku koncern Auto Union - Audi, DKW, Horcha i Wanderera).

> A Saturn wygląda jak opel Astra.

O kurcze... nawet nazywał się Saturn Astra... no kurde nie wiem, dlaczego tak mogło być.
        Czy tak trudno wujka Google zatrudnić na pięć sekund, żeby się taka menda forumowa jak ja później Ciebie nie czepiała?

> Swoją drogą, to saab, chyba też padł.

A dlaczego tak źle im życzysz?
        Nadal dyszą... ledwie to ledwie, ale dyszą... choć z drugiej strony przebąkuje się, że albo bankructwo (na razie złożyli wniosek o zawieszenie procedur upadłościowych, wszczętych przez związki zawodowe), albo chiński inwestor... sam nie wiem, co gorsze.
        • pacanek_ten_prawdziwy Re: Wiedza...to i dyskusja ??? 25.11.11, 19:21

Hallo qqbek !!!!

Z tym co napisales napisales :
          "Czy tak trudno wujka Google zatrudnić na pięć sekund, żeby się taka menda forumowa jak ja później Ciebie nie czepiała? "
          calkowicie sie zgadzam , ale gdybysmy wszyscy tylko szukali w Googlach to nie bylo dy dyskusji na forum !!!!

A i Google nie byly by tak rozwiniete bo i one z tych dyskusji "zyja "

Wyobraz sobie :

forum.gazeta.pl/forum/w,20,130243640,130243640,Ktory_samochod_wybrac_Help_.html
          odpowiedz -
          "Czy tak trudno wujka Google zatrudnić na pięć sekund, żeby się taka menda forumowa jak ja później Ciebie nie czepiała? "

forum.gazeta.pl/forum/w,20,128208229,128208229,Zakup_samochodu_uzwanego_co_robic_.html
          odpowiedz -

Wiem , ze ty zrozumiesz o co mi "biega " a jak nie to :

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka