Dodaj do ulubionych

Nowe testy EuroNCAP | cz. I

26.11.11, 08:32
Ten dzień nadszedł dużo szybciej niż można się spodziewać. Jestem pewien, że osoby które dziś kupią te samochody po latach będą bardzo zadowolone z wyboru, bo kupiły samochód w momencie, gdy ich producent ostro musiał walczyć i ceną i jakością. Gdy rynek już przekona się do tych samochodów cena wzrośnie (patrz: Kia i Hyundai obecnie i np. Toyota kilkanaście lat temu), a potem jakość spadnie (patrz: Toyota, wkrótce Hyundai i Kia).
Obserwuj wątek
    • Gość: JJ Re: Nowe testy EuroNCAP | cz. I IP: *.29.151.25.threembb.co.uk 26.11.11, 09:18
      Brawa za zmieszczenie wszystkiego na jednej stronie.
    • motylanoga71 Re: Nowe testy EuroNCAP | cz. I 26.11.11, 09:22
      @liczbynieklamia
      prorokuj nam !!
    • Gość: Hmm Re: Nowe testy EuroNCAP | cz. I IP: *.ostrowiec.dialup.inetia.pl 26.11.11, 09:38
      Na bank osoby, ktore 15 lat temu kupilly kie sa szczesliwe, bo teraz ta marka robi niezle samochody, a one pomogly w jej rozwoju jezdzac tanim szmelcem.
    • Gość: Samar Re: Nowe testy EuroNCAP | cz. I IP: *.dynamic.chello.pl 26.11.11, 09:39
      Widzę że Fiat się z nową Pandą nie popisał. Nie dość że auto jest brzydkie to jeszcze ma taki słaby wynk 4 gwiazdek. Cóż z drugiej strony po co się mają włosi starać skoro wchodzi na rynek VW Up! i wytnie sprzedaż Pandy do zera ;-)
    • Gość: AS Re: Nowe testy EuroNCAP | cz. I IP: *.dynamic.chello.pl 26.11.11, 09:39
      Kwestia czasu jak Chińczycy wszystkich zostawią w tyle. Ale to nich nic nie mam, nawet czuję sympatię. Może w końcu czas znieść stereotypy.
    • remo29 Re: Nowe testy EuroNCAP | cz. I 26.11.11, 09:47
      @Samar
      > po co się mają włosi starać skoro wchodzi na rynek VW Up! i wytnie sprzedaż Pandy do zera ;-)

Sami prorocy dzisiaj...
      --
      parada karzełków
    • Gość: j Re: Nowe testy EuroNCAP | cz. I IP: *.play-internet.pl 26.11.11, 09:51
      Kia Rio jest 3-4 razy tansza a wynik ma lepszy niz Mercedes Coupe!!!WSTYD NIEMCY WSTYD!!!
    • psymajazimnenosy Re: Nowe testy EuroNCAP | cz. I 26.11.11, 10:02
      to kto w końcu rozbił te auta? EuroNCAP? Czy chiński NCAP? Z tytułu wynika co innego, niż z treści
    • Gość: sest Re: Nowe testy EuroNCAP | cz. I IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.11.11, 10:57
      Faktycznie JJ :) Nie mogę w to uwierzyć że udało się bez tych natrętnych slajdów. Mam nadzieję że autor nie poleci za to :)
    • liczbynieklamia Re: Nowe testy EuroNCAP | cz. I 26.11.11, 11:01
      @Hmm
      Na bank osoby, ktore 15 lat temu kupilly kie sa szczesliwe

15 lat temu niekoniecznie, ale jeśli ktoś 5 lat temu wybrał Cee'da zamiast Golfa czy Astry, zapłacił dużo mniej, a dostał zbliżone auto. Podobnie będzie z obecnymi nabywcami Geely Emgranda.

@psymajazimnenosy
      to kto w końcu rozbił te auta? EuroNCAP? Czy chiński NCAP? Z tytułu wynika co innego, niż z treści

Oba. Najpierw CCNAP (dostały po 5 gwiazdek), potem EuroNCAP (po 4 gwiazdki).

@motylanoga71
      prorokuj nam !!

Jeśli numerek w nicku to rok urodzenia, to powinieneś jeszcze pamiętać czasy, gdy auta japońskie były uważane za tańsze i gorsze odpowiedniki aut europejskich. Musiałbyś być bardzo młody, żeby nie pamiętać, jak auta japońskie uważano za symbol niezawodności. Podobnie było z samochodami koreańskimi, podobnie będzie i z chińskimi. To żadne proroctwa - to wyciąganie wniosków z historii.
    • Gość: gość Re: Nowe testy EuroNCAP | cz. I IP: *.centertel.pl 26.11.11, 12:08
      Panda dostała 4 gwiazdki również za brak ESP (tanie auto). I ze świadomością wszystkich jej wad, na wstępie ma nad VW podwójną przewagę, w postaci ceny i pięciodrzwiowego nadwozia (tak, wiem, że i up! ma być w wersji 5d).
    • Gość: Dodo Re: Nowe testy EuroNCAP | cz. I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.11, 12:52
      Uwaga na kondona co wciska rzekome zniżki na ubezpieczenia oc.ŚCIEMA!!!!
    • Gość: dawid Re: Nowe testy EuroNCAP | cz. I IP: *.xdsl.centertel.pl 26.11.11, 13:51
      O kand d*** te testy. Panda dostała 4 gwiazdki ale jakby przebadali Panda z maksymalnym wyposażeniem to pewnie miałaby 5 bo ma lepsze wyposażenie z zakresu bezpieczeństwa.. pff....
    • Gość: pat Re: Nowe testy EuroNCAP | cz. I IP: *.unknown.vectranet.pl 26.11.11, 14:45
      "15 lat temu niekoniecznie, ale jeśli ktoś 5 lat temu wybrał Cee'da zamiast Golfa czy Astry, zapłacił dużo mniej, a dostał zbliżone auto."

Nom, bardzo zbliżone. Ma 4 koła, silnik i pięcioro drzwi..
    • Gość: q1 Re: Nowe testy EuroNCAP | cz. I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.11, 14:56
      malibu, volt = gratulacje
    • szadow Re: Nowe testy EuroNCAP | cz. I 26.11.11, 15:02
      Jeep to marka, nie rodzaj samochodu.
    • Gość: stanczyk Re: Nowe testy EuroNCAP | cz. I IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.11, 15:29
      .. wyrobią sie kitajce szybciej niz myślicie ... podkupią europejskich designberów i inżynierów i za kilka lat bedą rywalizowac z najlepszymi..
    • marcin_varszawa Re: Nowe testy EuroNCAP | cz. I 26.11.11, 15:30
      A co to Malibu i Volt wchodzą do Europy? Miało być chyba tak, że u nas Volt=Ampera (Opel), a Malibu to w USA. A oni mają swoje NHTSA i swoje "gwiazdki"...
    • Gość: m Re: Nowe testy EuroNCAP | cz. I IP: *.centertel.pl 26.11.11, 15:31
      Ja w swoim 12 letnim Polo zrobiłem dziś crash test o stodołe... auto wypadło idealnie bo przed oczami pojawiło mi się 5 gwiazdek ;-)
    • Gość: m Re: Nowe testy EuroNCAP | cz. I IP: *.centertel.pl 26.11.11, 15:37
      Szkoda przepłacać za nówke z salonu....co z tego że ma gwiazdkę więcej skoro trzeba zapłacić 30 tys.zł więcej? Te gwiazdki to ściema i tani marketing....najlepszym systemem bezpieczeństwa jest ostrożna jazda ! W razie czołowego zderzenia z prędkością 100 km/h nie pomoże żaden ESP ani poduszka...! Te systemy działają i są testowane przy prędkości 55 km/h !!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Ry-chu Re: Nowe testy EuroNCAP | cz. I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.11, 15:58
      @m,myśląc jak ty,to najlepszym sposobem na bezpieczna jazde są wrotki,albo ruski skladak,lecz sie techniczny ignorancie....
    • pocalujta_wujta Re: Nowe testy EuroNCAP | cz. I 26.11.11, 16:18
      Znaczy sie Chiny maja opracowana metode na tworzenie sierot, ktore potem mozna obrocic w tania sile roboczalub tez w wyszkolonych funkcjonariuszy poslusznych rezimowi.

Moze to przesada co pisze, ale ogolnie pisanie o jakosci chinskiej i poszanowaniu dla zdrowia czy zycia wedlug mnie mija sie z celem.
    • Gość: g Re: Nowe testy EuroNCAP | cz. I IP: *.kt.agh.edu.pl 26.11.11, 16:26
      m, ale Twoje Polo nie jeździ szybciej niż 12km/h, jak pchasz je z góry!
    • royal_pl Re: Nowe testy EuroNCAP | cz. I 26.11.11, 17:43
      Niestety Fiat znowu się nie popisał z Pandą, chociaż w porównaniu do poprzedniej wersji i tak jest o niebo lepiej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka