Dodaj do ulubionych

Nowe diesle Hondy

• sselrats Re: Nowe diesle Hondy 01.12.11, 19:19
      Ja jezdze Trabantem. Jest najlepszy na swiecie. Tylko Trabant!
    • Gość: 123 Re: Nowe diesle Hondy IP: *.play-internet.pl 01.12.11, 21:34
      Użytkownicy hond to hipokryci.
      Im nic nie jest potrzebne dopóki honda nie wprowadzi do sprzedaży.
      Jakiś czas temu pisali, że diesle są niedobre i śmierdzące, bo honda ich nie produkowała, więc nie dało się kupić.
      Teraz jak czytam fanatyków H, ich diesle są najlepsze na świecie.
      Dzisiaj dla odmiany małe silniki z turbiną są niefajne.
      Powód? H tego jeszcze nie robi. Jak zacznie to jakie będą? Oczywiście najlepsze :)
      Dla mnie H to producent niskiej kategorii. Jedyne co umie to doskonale kopiować pomysły innych. Prostota i niby dopracowanie wystarczy dla fanatyków.
    • Gość: janek Re: Nowe diesle Hondy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.11, 22:05
      Ale Auto! zobacz ten artykuł na: zycietowiecej i dodaj com
      Hondy naprawde są dopracowane. lubię tez mojego dilera w Mirkowie.
    • Gość: misio Re: Nowe diesle Hondy IP: *.dynamic.chello.pl 01.12.11, 22:07
      ten silnik jest najlżejszy w klasie i to tego b. wytrzymały. czyli niskie spalanie plus osiągi na poziomie benzyny 1.8 bo 300 nm swoje zrobi. bedzie się milo jezdzilo. nie bedzie tani, ale tanszy niz 2.2 - którego Honda w Polsce nie będzie oferowała w Civicu!

dlaczego nie będzie 2.2 w civicu? bo jego cena wywinduje się w okolicę accorda. proste.

@123: co do małych silników z turbo: CRZ z silnikiem 1.5 IMA w UK może zostać doposażony przez mugena za jedyne 6k GBP w kompressor, który wraz z elektryką daje 175 km. i to będzie super maszynka
    • greg2 Re: Nowe diesle Hondy 01.12.11, 22:37
      Honda jest OK, ale spóźniła się jakieś 2 lata. Na wiosnę planowany jest debiut Mazdy CX-5 z 2.0 benzynowym i 2.2 dieslem w technologii sky activ. To jest dopiero rewolucja. Szkoda tylko że Mazda jest w Polsce tak niedoceniona.
    • Gość: fanshooligans Re: Nowe diesle Hondy IP: *.xdsl.centertel.pl 01.12.11, 22:54
      najlepsze to V6 Busso teraz to gó...any downsizing wymuszony przez ekomatołów
    • marrcel Re: Nowe diesle Hondy 01.12.11, 22:58
      @Gość: 123
      Nie masz racji, ja jeżdżę hondą, jestem bardzo zadowolony i nadal nie jestem zainteresowany dieslami.
      Wierzę, że ten silnik będzie przetestowany i dopracowany co Honda ma w zwyczaju. Dzięki temu może okazać się bardzo trwałą konstrukcją.
      Obiektywnie uważam, że jest ciekawy ze względu na wystarczające osiągi i fakt, że jest ekonomiczny. Przy tym niska pojemność = niska akcyza (co powinno przekładać się na dobrą cenę).
      Druga rzecz, to niska pojemność = niższe ubezpieczenie.
      Te kwestie będą istotne dla osób, które cenią sobie diesle (czemu nie, każdy ma swoje preferencje).
      Należy docenić to, że Honda odrobiła lekcje. Zarzucano małą paletę silników. Oferta się poszerza. Wiele osób nawet nie wiedziało, że ma jakiegokolwiek diesla. Teraz będzie miała jeszcze takiego.
      BMKi też lubię, ale to inna klasa. Dziękuję, że porównujecie Civic'a.
      A co do kopiowania. Sam wiesz, że Civic UFO jest przeciwieństwem do tego co stwierdziłeś. Więc tylko niepotrzebnie żółć lejesz.
      Są fajne auta niemieckie i są fajne japońskie. Honda do nich należy. To na prawdę rewelacyjne auta, ale wie kto Hondą jeździ.
    • marrcel Re: Nowe diesle Hondy 01.12.11, 23:04
      @Gość: 123
      Aha, turbo zaś jestem zainteresowany z czystego rachunku ekonomicznego.
      Interesuje mnie niższa pojemność a co za tym idzie niższe spalanie i niższe ubezpieczenie.
      Gdyby nie te kwestie, nie chciałbym żadnego turbo w swoim silniku benzynowym.
      Zanim kupiłem Hondę śmiałem się z tych, którzy gadali o muzyce z silnika.
      A teraz doceniam jaka to frajda jest jeździć fajnym benzyniakiem.
      Tyle w temacie.
    • Gość: lucek Re: Nowe diesle Hondy IP: *.205.122.231.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.12.11, 23:42
      łomatko jaka dyskusja, jakbym trafił pomiędzy fanbojów i hejterów ajfona. Argumenty i logika taka sama, inny tylko obiekt uwielbienia/nienawiści.
      Żałośni jesteście.
    • Gość: 321 Re: Nowe diesle Hondy IP: *.dynamic.chello.pl 02.12.11, 00:00
      @123: honde z dieslem mozna bylo kupic juz jakies 15lat temu. 6gen jednostki od rovera a 7gen od isuzu. tylko po co......
    • Gość: Axton Re: Nowe diesle Hondy IP: *.dynamic.chello.pl 02.12.11, 06:57
      Cóż lepiej późno niż wcale, ale trzeba dodać że Honda straciła już większość rynku więc szału raczej nie będzie tym bardziej że nowy Civic jest szkaradny. Rynek sam wydaje świadectwo - w 2010 roku sprzedano ok. 70 tys Civiców i dla porównania ok. 550 tys VW Golfa ...
    • Gość: tome Re: Nowe diesle Hondy IP: *.poczta-polska.pl 02.12.11, 07:27
      czy ty mówisz o rynku europejskim ? rzuć okiem na pozostałe rynki....lekko się zdziwisz gdzie jest twój golf. Tak po za tym w europie grupa VW jest mocno broniona przez rząd niemiecki...poczytaj choćby o tym że nikt nie może przejąć VW bo mają takie zapisy w prawie(co jest nie zgodne z zapisami unijnymi)
    • Gość: Jan Re: Nowe diesle Hondy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.11, 11:19
      "Ale Auto"! Na temat hondy accord. Zobacz na: zycietowiecej i dodaj com
    • marrcel Re: Nowe diesle Hondy 02.12.11, 19:47
      Kto Wam wmówił, że ten Civic nie jest ładny. Znormalniał. Nie ma takiego szału jak po premierze UFO. Ale, że niby kompakty innych producentów jakieś ładniejsze? Ten Civic po prostu wmieszał się w tłum. Ale jest całkiem ładny. Ładniejszy niż 7-ma generacja. Czy ładniejszy niż poprzednik... tu się pojawiają wątpliwości. Ale ładny, tak.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka