Dodaj do ulubionych

Subaru XV - pierwsze wrażenia

• Gość: gosc Re: Subaru XV - pierwsze wrażenia IP: *.gel.usherbrooke.ca 15.12.11, 17:26
      a czy zdrowy facet bez kompleksow i taki co nie musi sobie nic przedluzac nie moze chciec jezdzic ladnym autem?

• stanstill Re: Subaru XV - pierwsze wrażenia 15.12.11, 17:28
      Ja sie na forum nie udzielam prawie nigdy i rzadko kiedy opluwam kazda nowa premiere jak to kolega marecel stwierdzil. To auto jest niestety tak brzydkie ze nie moglem sie powstrzymac. A co mam uzasadniac wg szanownego kolegi? Poprostu wyglad mi sie nie podoba koniec kropka. Reszta mnie nie interesuje juz w tym momencie bo tego auta ze wzgledu na wyglad bym nie kupil. I nie ma tu najmniejszego znaczenia czym kto jezdzi bo kazdy jezdzi tym co mu sie raczej podoba przynajmniej gdy kupowal. I tym na co go oczywiscie stac, choc niezawsze. A skoro juz kolega pyta - ja jezdze mazda 3 dlatego ze wlasnie mi sie podoba i wystarcza jako ze uzywam to auto glownie w miescie. Ale wielu ludziom moze sie to auto nie podobac i mnie to nie wadzi. Kazdy ma prawo do wlasniej opinii i moze moja mazde tez zwac kupa jesli tak sadzi. Jakbym chcial moglbym sobie pozwolic na lepsze auto ktore mogloby sie podobac innym bardziej. Pytanie tylko po co skoro mi sie podoba i calkowicie wystarcza? Dla szpanu?
    • jamstirling Re: Subaru XV - pierwsze wrażenia 15.12.11, 17:37
      z dupy
    • marrcel Re: Subaru XV - pierwsze wrażenia 15.12.11, 17:43
      Problem w tym, że nowa BMka "brzydka", Nowe Audi "brzydkie", to kilka ostatnich artykułów...
      Niedługo nie będzie czym jeździć ;)
    • marrcel Re: Subaru XV - pierwsze wrażenia 15.12.11, 17:44
      ...brzydkie zdaniem komentatorów właśnie
    • Gość: apopis Re: Subaru XV - pierwsze wrażenia IP: *.dynamic.chello.pl 15.12.11, 17:47
      Wow - cacuszko - bardzo mi się podoba.
      Wreszcie (po nowym Outbacku i Imprezie ) Subaru udało się zaprojektować coś ładnego. :-)
      I to jest moje wielce subiektywne zdanie.
      piszę to ja, właściciel Outback'a MY09, którego kupiłem ze względu na właściwości jezdne, a którego wyglądu wcale nie polubiłem od pierwszego wrażenia ;-)
    • Gość: Subarowiec Re: Subaru XV - pierwsze wrażenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.11, 17:51
      Jeśli takie samochody ogląda się tylko w internecie to trzeba jakoś odreagować.
      Wiadomo dla prawie facetów z żelem na włosach wygląd samochodu jest najważniejszy (musi pasować do różowej koszuli i butów!!!)

Subaru sprzedaje samochody - mechaniczny napęd na 4 koła, bez błysku bez świecidełek.

A to że obecni tu od prawdziwego AWD (a nie elektonicznej zabawki) zawieszenia wielowachaczowego (nie belki) i tak dalej i tak dalej wybierają wygląd, no cóż czasy się zmieniają;)
    • Gość: gosc Re: Subaru XV - pierwsze wrażenia IP: *.gel.usherbrooke.ca 15.12.11, 18:04
      AWD w wersji subaru to praktycznie jedyna zaleta tego samochodu (oprocz ceny). wszystko inne jest ponizej przecietnej.
    • Gość: apopis Re: Subaru XV - pierwsze wrażenia IP: *.dynamic.chello.pl 15.12.11, 18:11
      >AWD w wersji subaru to praktycznie jedyna zaleta tego samochodu (oprocz ceny).
      > wszystko inne jest ponizej przecietnej.

boxer diesiel też ? ;-)
    • Gość: gosc Re: Subaru XV - pierwsze wrażenia IP: *.gel.usherbrooke.ca 15.12.11, 18:29
      diesel jest oferowany tylko w europie.
    • Gość: sxt Re: Subaru XV - pierwsze wrażenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.11, 18:30
      faktycznie moze troche ladniejszy od mego Calibra ale o niebo drozszy i bez szans na asfalcie i w lekkim terenie.
    • Gość: koniec świata Re: Subaru XV - pierwsze wrażenia IP: *.man.tk-internet.pl 15.12.11, 19:22
      subaru skończyło się na kill'em all :(
    • Gość: 9999 Re: Subaru XV - pierwsze wrażenia IP: *.wroclaw.vectranet.pl 15.12.11, 20:06
      kupa na europe a w japoni 2,5 boxer ok 240 km ekologia i przepisy eur
    • Gość: kontor Re: Subaru XV - pierwsze wrażenia IP: *.c195.msk.pl 15.12.11, 20:23
      GTR i tak go miazdzy
      niach niach niach
    • Gość: klej Re: Subaru XV - pierwsze wrażenia IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.12.11, 20:35
      kupę to wy macie w głowach kierowcy golfów i fabiszonów.
    • Gość: topor Re: Subaru XV - pierwsze wrażenia IP: *.versanet.de 15.12.11, 20:38
      choojnia z grzybnia
    • Gość: bob Re: Subaru XV - pierwsze wrażenia IP: *.dynamic.chello.pl 15.12.11, 21:59
      Kupa z dżemem... sprzęgło pali ten diesel z mojej winy się pytam? Bo jak tylko wygląda, jak kupa, to nie biorę. Nie jestem przekonany. Wole takie bardziej rasowe, co mi sprzęgło palą. A potem w ASO mówią, że to moja wina. Taki, kurde, jestem. Brzydal mi nie wystarczy, musi mieć jeszcze to coś!
    • Gość: Siwus Re: Subaru XV - pierwsze wrażenia IP: *.versanet.de 15.12.11, 22:11
      GTR miazdzy , subaru bliskie konca .
    • Gość: zwyko Re: Subaru XV - pierwsze wrażenia IP: *.torservers.net 15.12.11, 22:18
      tak dla porządku, diesel subaru cały czas błyskawicznie pali sprzęgło i nadal winny jest użytkownik, czy już coś z tym zrobili?
    • Gość: RPWL Re: Subaru XV - pierwsze wrażenia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.12.11, 23:02
      @marrcel
      Turbo jest konieczne do zapewnienia elastyczności. Co mi z małego spalania jeżeli każde wyprzedzanie to redukcja o 2 biegi, a naprawdę użyteczny zakres obrotów to 3000 - 5000 obr/min. Ale tak poza tym to fajny samochód. Subaru od zawsze nie wygląda tylko jeździ :-)
    • Gość: GG Re: Subaru XV - pierwsze wrażenia IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.12.11, 23:49
      @fragles102
      Fani Anime zawsze beda wychwalac wszyszto co Japonskie nawet takie gowno jak to... "hehe".
    • samiec_alfa_romeo Re: Subaru XV - pierwsze wrażenia 16.12.11, 00:49
      @fmgbm:
      to samo co o używaniu radia cb w celach ostrzegawczych.
    • Gość: Gość Re: Subaru XV - pierwsze wrażenia IP: *.147.99.208.dsl-cust.ca.inter.net 16.12.11, 00:55
      Lubię Subaru i ludzi którzy się na nie decydują.
      Jest w tych samochodach coś w pełni zgodnego z terenami na których jeżdżę (zachodnia Kanada)
      Mój 2011 Outback z 6 cylindrowym może silnikiem nie jest piękny. Jest po prostu ładny ale co najważniejsze dla mnie nie jest wulgarny i ostentacyjny w swoim wyglądzie jak wiele innych samochodów.. Po prostu ma swój Subaru charakter.. .i ma zupełnie spore terenowe mozliwosci jak na moje okolice.
      Ten nowy Subaru ma tez swój wlasny charakter w wyglądzie i myśle ze to będzie następne b. udane Subaru..a BRZ jest tuż tuż także.

• Gość: oip Re: Subaru XV - pierwsze wrażenia IP: *.icpnet.pl 16.12.11, 01:22
      Jak zawsze w subaru prawdziwy "żywy" napęd na cztery koła. Magia bokserów też jest wielka. Ale po za nim..... nic albo jeszcze mniej. Szkoda Subaru.

Nawet ten prawdziwy 4x4 to już nie to, bo 99% kierowców i tak cały czas jeździ z załączonym ESP więc prawdziwych możliwości napędu nie wykorzystuje.
      Bokser jak zawsze brzmi super, jest trwały i mało awaryjny, ale... mocowo już jest mocno w tyle za konkurencją. Niby 150 KM to sporo ale konkurenci Legacy mają diesle dużo mocniejsze. Brak automatu jest wręcz żenujący.
      Wnętrza Subaru nie są surowe, one są tandetne. Ryczeć się chce jak jedyne do czego można je porównać to Suzuki czy Ssang albo zawsze podłe amerykańce. Wnętrze (o zgrozo) Hultaja czy Kijanek wygląda znacznie lepiej niż w Subarakach.
      A design? To kwestia gustu, więc o tym się nie dyskutuje, lecz prawie każdy wie że od europejskich aut Subaru zaczynają dzielić lata. Szkoda wielka szkoda. Subaru designersko stoi w jednej linii z Toyotą, Nissanem, Suzuki czy Mitsubishi. Dobrze że chociaż Mazda i Honda nie przynoszą Japonii wstydu w Europie.

• Gość: ami Re: Subaru XV - pierwsze wrażenia IP: *.cooptel.qc.ca 16.12.11, 03:00
      mialem impreze GD z 2.5l bokserem.
      owszem, naped na cztery kola jest nie do pobicia. ale...
      bezusterkowosc subaru to mit. w mojej imprezie padl silnik z powodu usterki uszczelki pod glowica. podobno subaru zaleca jakis dodatek do plynu chlodniczego by uniknac tego. dziwnie dzialajace sprzeglo. jedyny dostepny automat w imprezach GD byl 4-biegowy...do tego rdza. obowiazek corocznych konserwacji. koszmarne ceny czesci - 2x wyzsze niz innych marek. duze spalanie, ciasne wnetrze, slaby wyglad... potrzebuje auta AWD, ale po imprezie pozostal mi niesmak do marki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka