Dodaj do ulubionych

Nissan Primera po modernizacji

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 15:27
Nowe kolory. wow.
Obserwuj wątek
    • greenblack Re: Nissan Primera po modernizacji 03.06.04, 17:40
      Nie podejrzewałem, że wnętrze tego samochodu można jeszcze bardziej spierdolić,
      ale z pierwszych zdjęć wynika, że zegary są teraz "hologramowym" bytem
      wirtualnym.

Czy będzie można w końcu dokupić ESP?
      • jan.kulczyk Re: Nissan Primera po modernizacji 03.06.04, 18:53
        Zegary są na swoim miejscu, może ty miałeś jakieś "spierdolone" wizualki hihi..?

Wiedziałem, że o to zapytasz (tylko dziwię się, że jesteś dopiero drugi :)). Tak, Nissan UK napisał, że ESP będzie opcją niezależnie od silnika. To chyba był jeden z głównych zarzutów co do wyposażenia tego wozu. Ale przecież na tym forum i w artykułach (zwłaszcza) co i rusz ludzie narzekają, że jak się w jakimś wozie ESP nie da wyłączyć to kicha i oni wolą bez jeździć, bo prawdziwy "raydowiec" to nie wsiada do takiego z ESP itp. itd. Więc skąd nagle ten hałas o ESP?

• greenblack Re: Nissan Primera po modernizacji 03.06.04, 19:06
          > Zegary są na swoim miejscu, może ty miałeś jakieś "spierdolone" wizualki
          hihi..
          > ?
          >

No to już wiem, dla kogo są te samochody. Dla mutantów z oczyma z boku głowy,
          względnie dla totalnych zyzoli.

> Wiedziałem, że o to zapytasz (tylko dziwię się, że jesteś dopiero drugi :)).
          Ta
          > k, Nissan UK napisał, że ESP będzie opcją niezależnie od silnika. To chyba
          był
          > jeden z głównych zarzutów co do wyposażenia tego wozu. Ale przecież na tym
          foru
          > m i w artykułach (zwłaszcza) co i rusz ludzie narzekają, że jak się w jakimś
          wo
          > zie ESP nie da wyłączyć to kicha i oni wolą bez jeździć, bo
          prawdziwy "raydowie
          > c" to nie wsiada do takiego z ESP itp. itd. Więc skąd nagle ten hałas o ESP?

Takie brednie piszą domorośli rajdowcy w reanimowanych Calbrach albo
          dziennikarzyny bredzące o sportowych aspiracjach w samochodzie, co ma 10 s do
          setki.
          • jan.kulczyk Re: Nissan Primera po modernizacji 03.06.04, 19:18
            > No to już wiem, dla kogo są te samochody. Dla mutantów z oczyma z boku głowy,
            > względnie dla totalnych zyzoli.

No jasne, nie wiedziałeś? Duża część sportowych wozów również... :) A zresztą, jeśli byłyby elektroniczne to też w tym samym miejscu, więc co za różnica?

> Takie brednie piszą domorośli rajdowcy w reanimowanych Calbrach albo
            > dziennikarzyny bredzące o sportowych aspiracjach w samochodzie, co ma 10 s do
            > setki.

Hahaha, widzę, że porównanie Accorda i Avensis narobiło sporo hałasu w naszym małym folwarku...
            • greenblack Re: Nissan Primera po modernizacji 03.06.04, 19:29
              O jakich sportowych mówisz? Porsche, Ferrari? Coś z tych rejonów? Czy może
              Yarisek 1.5?
              • jan.kulczyk Re: Nissan Primera po modernizacji 03.06.04, 23:30
                Hmm.. na pewno nie Espero..

Nazwa 350Z coś ci mówi?

Jak będę miał czas, wyszukam ci więcej :)
                • greenblack Re: Nissan Primera po modernizacji 03.06.04, 23:35
                  No i co z tym 350Z? Zegary zrobione dla normalnych ludzi, do tego regulowane
                  razem z kierownicą:

www.nissanusa.com/vehicles/MediaGallery/1,,30382,00.html#photos

• jan.kulczyk Re: Nissan Primera po modernizacji 03.06.04, 23:57

Po...ało mi się... :))

A 300Z czasem nie miał pośrodku?
                    • x-darekk-x Re: Nissan Primera po modernizacji 04.06.04, 10:12
                      300zx? raczej nie. :)
                      • jan.kulczyk Re: Nissan Primera po modernizacji 04.06.04, 11:45
                        No dobra, odwołuję moje posty, było późno, byłem zmęczony :))) Chyba po...ało mi się z obrotomierzem w środku zegarów (który nawiasem mówiąc w Primerze akurat w środku nie jest). Natomiast faktem jest, że niezaprzeczalnie sportowy Mini :)) ma zegary w środku. A poza tym uważam, że Kartagina powinna zostać zburzona (czyt. nadal uznaję te zegary za niezły pomysł)
                        • greenblack Re: Nissan Primera po modernizacji 04.06.04, 12:14
                          Mini niedawno przeszło lifting i teraz zegary są za kierownicą, a nie przed
                          pasażerem, bo tak jest po prostu lepiej. Ale jak ktoś sprzedaje przeciętne
                          wozidła, to musi jakoś zabłysnąć.
                    • Gość: Nibelung777 Re: 300ZX IP: *.acn.waw.pl 08.06.04, 05:47
                      NIE
            • Gość: nocnik Co to jest? Lada Samara? IP: 195.84.153.* 04.06.04, 14:39
              Niedlugo nie bedzie mozna rozroznic Lady Samary i tego wspanialego japonskiego
              brzydactawa...
    • Gość: P12 Re: Nissan Primera po modernizacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.04, 17:38
      Doskonały samochód: niebanalna linia nadwozia, oryginalne wnętrze, doskonale
      rozplanowana deska rozdzielcza, funkcjonalny i bardzo łatwy w obsłudze panel N-
      Form. Właściwie nie było czego zmieniać. po ponad dwóch latach od rozpoczęcia
      produkcji można było zrobić tylko małą kosmetykę, co też zresztą nissan
      uczynił. Solidna firma z pełną ofertą solidnych samochodów.

Zadowolony Użytkownik
      • jan.kulczyk Re: Nissan Primera po modernizacji 04.06.04, 18:02
        Zadowolony Użytkownik... a może Pomysłowy Diler?

:))
        • Gość: P12 Re: Nissan Primera po modernizacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.04, 19:41
          zdecydowanie użytkownik
        • Gość: P12 Re: Nissan Primera po modernizacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.04, 19:44
          Dlaczego uważasz, że pozytywna opinia może być tylko autorstwa "pomysłowego
          dealera" ? Czy Twoim zdaniem jedynie negatywne opinie są obiektywne ? Ja jeżdżę
          primerą i po prostu jestem z niej zadowolony.
          • 7zero Re: Nissan Primera po modernizacji 08.06.04, 01:05
            Gość portalu: P12 napisał(a):
            > Dlaczego uważasz, że pozytywna opinia może być tylko autorstwa "pomysłowego
            > dealera" ? Czy Twoim zdaniem jedynie negatywne opinie są obiektywne ? Ja
            > jeżdżę primerą i po prostu jestem z niej zadowolony.
            Pozytywny, czy negatywny wydźwięk opinii nie ma znaczenia. Chodzi o konkrety a
            z tymi (musisz przyznać) nie przesadziłeś :)
      • 7zero Czy to cytat z folderu reklamowego? 08.06.04, 00:58
        > Doskonały samochód: niebanalna linia nadwozia, oryginalne wnętrze
        A konkretnie? :)
        >doskonale rozplanowana deska rozdzielcza
        ?????? :))) A czy "zadowolony użytkownik" słyszał o czymś takim jak ERGONOMIA?
        Niestety deska rozdzielcza z zegarami na środku nie ma z tym NIC wspólnego.
        > funkcjonalny i bardzo łatwy w obsłudze panel N-Form.
        Jednym jak widać pasuje - innym nie. Mój znajomy "psy wiesza" na tym panelu.

Pozostałą część wypowiedzi pozostawiam bez komentarza, bo niestety ale brzmi
        jak marketingowy bełkot.
        Pozdrawiam
        • Gość: P12 Re: Czy to cytat z folderu reklamowego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 17:05
          Właśnie o to chodzi, że wnętrze zaprojektowane jest zgodnie z zasadami
          ergonomii. Co do uwag, że moja opinia to marketingowy bełkot, to z przykrością
          stwierdzam, że większość opinii pochodzi od osób, które samochód obejrzały co
          najwyżej w salonie, a jeżdżeniu nim (i podobnymi) mogą tylko pomarzyć. I tacy
          ludzie bełkocą o tym, że to wyrób samochodopodobny itp. Ja po prostu jestem
          zadowolony, a gdyby było inaczej, to byłbym raczej wściekły - trochę za duża
          kasa na kupienie czegoś, co się nie podoba. Jeśli się nie podoba, to też
          dobrze. Samochody wzbudzają emocje. Jest to trochę zabawne, bo nie są tego
          warte, ale tak po prostu jest. Ja jestem zadowolony, że nie jest to model "dla
          mas", który podoba się wszystkim i oby tak pozostało...
          • greenblack Re: Czy to cytat z folderu reklamowego? 08.06.04, 17:16
            Sam sobie przeczysz. W jednym zdaniu piszesz, że samochód nie ma wzbudzać
            emocji, a w następnym, że ma się podobać.

"ergonomia - nauka zajmująca się zasadami i metodami dostosowania urządzeń
            technicznych i narzędzi pracy do cech fizycznych i psychicznych człowieka,
            zgodnie z wymaganiami fizjologii i psychologii pracy"

Zezowanie albo przekręcanie głowy, żeby zobaczyć zegary nie jest ergonomiczne,
            chyba że ktoś jest mutantem.

• Gość: P12 Re: Czy to cytat z folderu reklamowego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 21:57
              Nie czytasz uważnie - ja napisałem, że ten samochód nie musi podobać się
              wszystkim.

Czy jeździsz primerą i z doświadczenia możesz napisać że nie jest ergonomiczna
              czy tylko tak sobie teoretyzujesz ? Ciekaw jestem bardzo, bo "zabierasz głos"
              niemalże na każdy temat na tym forum, ale zważywszy na to co piszesz, uważam,
              że jesteś teoretykiem, który o samochodach sporo czyta, ale niewiele wie.

A więc jak - jeździsz primerą, czy tylko jak zwykle teoretyzujesz i bez
              doświadczenia wiesz, że jest nieergonomiczna ?

Ja jeżdżę i stwierdzam, że jest skonstruowana zgodnie z zasadami ergonomii. Z
              tym nissany nigdy nie miały problemów... O tym czy silnik 1.8 jest
              wystarczający (bo 1.6. to chyba nie) można podyskutować. Ale "między nami
              praktykami", a nie teoretykami, którzy co nieco przeczytali w prasie.
              • Gość: Zed Dales sie oszolomic przez reklamowki... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.06.04, 00:42
                > Czy jeździsz primerą i z doświadczenia możesz napisać że nie jest
                > ergonomiczna czy tylko tak sobie teoretyzujesz ?
                czlowieku zastanow sie co napisac zanim to zrobisz.
                Co wedlug ciebie jest ergonomicznego w rozwiazaniu zmuszajacym kierowce do
                odrywania wzroku od jezdni?
                Odpowiedz sobie na to pytanie a bedziesz wiedzial dlaczego nie trzeba zasiadac
                w tym marketingowym cudzie jakim jest Nyssan P zeby wysnuc logiczne wnioski.
                Pozdro
                • Gość: P12 Re: Dales sie oszolomic przez reklamowki... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.04, 13:56
                  Napisałeś: "czlowieku zastanow sie co napisac zanim to zrobisz."

No właśnie - zamiast pisać o czymś, o czym nie masz pojęcia wykorzystaj noc na
                  sen. Patrzenie na zegary w primerze nie wymaga odrywania wzroku od jezdni - tak
                  jak i winnych samochodach z zegarami na środk. To wcale nie takie rzdko
                  spotykane rozwiązanie.

A jak się już przebudzisz, to pojedź do salonu, poproś o jazdę próbną i wtedy
                  będziesz mógł choć w niewiwlkim stopniu ocenić ergonomię primery. Po
                  doświadczeniu, a nie w teorii.

PS. Jak skoda lub VW wprowadzą zegary na środku, to wielu zakrzyknie to
                  nowatorskim i śmiałym rozwiązaniem - niemal pionierskim nawet ;-)))
                  • Gość: Zed Buuuuaaaahahaha :)) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.06.04, 20:15
                    > Patrzenie na zegary w primerze nie wymaga odrywania wzroku od jezdni - tak
                    > jak i winnych samochodach z zegarami na środk.
                    no nie moge :))))
                    facet wez sie nie osmieszaj do konca

• Gość: P12 Re: Buuuuaaaahahaha :)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.04, 12:48
                      A ja mogę i to raczej ja się mogę pośmiać z Ciebie. Jesteś teoretykiem i nie
                      wiesz o czym piszesz. Zawsze jeśli będziesz się WPATRYWAĆ w zegary, to nie
                      będziesz jednocześnie PATRZYŁ na jezdnię. Jeśli natomiast tzw. kątem oka
                      będziesz chciał spojrzeć np. na prędkościomierz, to rozwiązanie z zegarami na
                      środku sprawdza się lepiej. I tyle.
                      • Gość: Zed No i widac goscia z kompleksem :))))) IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 16.06.04, 20:32
                        Daj luz czlowieku bo juz i tak wszyscy wiedza, ze nie potrafisz przyznac sie do
                        bledu. Dales sie nabic w balona belkotem z materialow reklamowych i teraz
                        trzymasz sie tego jak pijany plotu.

> Jeśli natomiast tzw. kątem oka
                        > będziesz chciał spojrzeć np. na prędkościomierz, to rozwiązanie z zegarami na
                        > środku sprawdza się lepiej...

Boszsze sposc bombe...
                        To teraz wyobraz sobie, ze NA TEJ SAMEJ wysokosci co "wspaniale" czytelne
                        zegary na srodku masz zegary przed soba. Kat spojzenia w dol jest TAKI SAM jak
                        dla zegarow na srodku, ale NIE MUSISZ spogladac w bok. Lepiej ????
                        • Gość: P12 Re: No i widac goscia z kompleksem :))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 18:27
                          Może sam masz jakieś kompleksy...

Powtarzam - mnie takie ulokowanie zegarów nie przeszkadza i uważam, że jest nie
                          gorsze od tradycyjnego, czyli zegarów za kierownicą. Są różne koncepcje - dla
                          każdego coś miłego.

Tobie nie odpowiada tak urządzona deska rozdzielcza i już. Nie znaczy to, że
                          masz rację. W odróżnieniu od Ciebie nie usiłuję nikogo przekonać, że tylko moja
                          opinia jest niepodważalna. Po prostu mnie ten samochód pasuje. Tobie nie musi -
                          na szczęście :-)))))
                          • Gość: Zed Jak trudno jest przyznac sie do bledu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.06.04, 21:00
                            > Powtarzam - mnie takie ulokowanie zegarów nie przeszkadza i uważam, że jest
                            > nie gorsze od tradycyjnego, czyli zegarów za kierownicą.
                            A kto probowal cie przekonywac, ze jest to dla _ciebie_ gorsze ? Dyskusja byla
                            na temat czy nazwa ERGONOMICZNE jest sluszna dla takiego rozwiazania. Ze
                            odpowiada ci rozwizanie nie ergonomiczne? Prosze bardzo. Na zdrowie :) Tylko
                            nie wciskaj innym kitow zaczerpnietych z reklamowego belkotu.

> Tobie nie odpowiada tak urządzona deska rozdzielcza i już. Nie znaczy to, że
                            > masz rację.

Patrz komentarz wyzej....
                            Nazywanie jakiegos rozwiazania ergonomicznym nie ma NIC wspolnego z moim czy
                            twoim widzimisie.
                • proceaupe Re: Dales sie oszolomic przez reklamowki... 15.06.04, 20:21
                  Gość portalu: Zed napisał(a):

> Gość portalu: P12 napisał(a):
                  > > Czy jeździsz primerą i z doświadczenia możesz napisać że nie jest
                  > > ergonomiczna czy tylko tak sobie teoretyzujesz ?
                  > czlowieku zastanow sie co napisac zanim to zrobisz.
                  > Co wedlug ciebie jest ergonomicznego w rozwiazaniu zmuszajacym kierowce do
                  > odrywania wzroku od jezdni?
                  > Odpowiedz sobie na to pytanie a bedziesz wiedzial dlaczego nie trzeba
                  zasiadac
                  > w tym marketingowym cudzie jakim jest Nyssan P zeby wysnuc logiczne wnioski.
                  > Pozdro

Ja tam fanem Primery nie jestem jakims ogromnym, ale tak na moj gust to zeby
                  zerknac na zegary, to w KAZDYM aucie trzeba oderwac wzrok od jezdni... A to czy
                  musisz spojrzec na wprost, czy delikatnie w prawo, ma znikome znaczenie.
                  • Gość: Zed W koncu ktos zaczyna dawac rozsadne argumenty... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.06.04, 20:47
                    Choc nie do konca sluszne :)
                    proceaupe napisał:
                    > Ja tam fanem Primery nie jestem jakims ogromnym, ale tak na moj gust to zeby
                    > zerknac na zegary, to w KAZDYM aucie trzeba oderwac wzrok od jezdni... A to
                    > czy musisz spojrzec na wprost, czy delikatnie w prawo, ma znikome znaczenie.
                    Tu nie chodzi o gust, bo ergonomia jest nauka a nie czyims odczucem.
                    Zerknij na ta fotke:
                    www1.bmw.pl/produkty/samochody/bmwserii5/limuzyna/images/highlight_ergonomics_hud_01.jpg
                    Jak juz ja obejzales to musiz zauwazyc, ze:
                    1. nie w kazdym aucie trzeba oderwac wzrok od jezdni (przynajmniej nie zawsze)
                    2. w samochodach bez takich wyswietlaczy faktycznie ZAWSZE trzeba oderwac wzrok
                    od jezdni (P12 twierdzi, ze nie bo mu sie chyba jezdnia z deska rozdzielcza
                    pomylila) i takie rozwiazania sa nieergonomiczne ale w _roznym_ stopniu.
                    Pomiedzy patrzeniem w podloge a przez przednia szybe jest wiele stanow
                    posrednich (patrz 3).
                    3. spojzenie na zegary _lekko_ opuszcajac wzrok nie jest rownowazne ze
                    spojzeniem w bok (na tej fotce dobrze widac roznice pomiedzy odczytem z okolic
                    kierownicy a odczytem ze srodka deski). Nie mozna tez zapominac o tym, ze oko
                    ludzkie (z miesnami) jest tak zbudowane, ze latwiej wykonywac male ruchy galka
                    oczna w pionie niz w poziomie
                    pozdro
                    • Gość: AdM Re: W koncu ktos zaczyna dawac rozsadne argumenty IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.04, 20:57
                      Ale jak skręcasz w prawo to masz dużo lepiej ;-)
          • 7zero Ergonomia 08.06.04, 21:20
            > Właśnie o to chodzi, że wnętrze zaprojektowane jest zgodnie z zasadami
            > ergonomii.
            Królu złoty - znowu cytujesz materiały reklamowe, które niestety kłamią.
            Jeżeli chodzi o wzrok kierowcy, to ergonomicznym (i bezpiecznym) rozwiązaniem
            jest takie, które pozwala maksymalnie skoncentrować się na drodze przed
            pojazdem. Swego czasu testowane były nawet pomysły zaczerpnięte z lotnictwa tj.
            wyświetlanie podstawowych danych na szybie tuż poniżej linii wzroku kierowcy i
            to w taki sposób, aby nie trzeba było zmieniać ogniskowej (koncentrowanie się
            na obiekcie bliskim powoduje rozmycie obiektów dalszych). Niestety koszty i
            problemy dostosowania rozwiązania do ludzi z wadami wzroku nie pozwoliły na
            upowrzechnienie się tego pomysłu. Producenci wolą robić tańsze gadżety, które
            przyciągają formą (np. zegary na środku deski) i wciskać klientom, że to jest
            cool i ergonomiczne. Jak widać marketing się sprawdza...

> Co do uwag, że moja opinia to marketingowy bełkot...
            > Ja po prostu jestem zadowolony
            No i to już jest argument konkretniejszy bo nie do zbicia :) Nikt Cię nie
            będzie przekonywał, że nie jesteś zadowolony :))a to co napisałeś
            wczesniej "Doskonały samochód: niebanalna linia nadwozia, oryginalne wnętrze"
            to wybacz ale ręce opadają.
            • greenblack Re: Ergonomia 08.06.04, 21:24
              7zero napisał:

Swego czasu testowane były nawet pomysły zaczerpnięte z lotnictwa tj.
              >
              > wyświetlanie podstawowych danych na szybie tuż poniżej linii wzroku kierowcy
              i
              > to w taki sposób, aby nie trzeba było zmieniać ogniskowej (koncentrowanie się
              > na obiekcie bliskim powoduje rozmycie obiektów dalszych). Niestety koszty i
              > problemy dostosowania rozwiązania do ludzi z wadami wzroku nie pozwoliły na
              > upowrzechnienie się tego pomysłu.

Ten gadżet jest od kilku lat dostepny w Corvecie, Pontiakach (Marek może
              potwierdzić), a ostatnio nawet w BMW.
              • 7zero Re: Ergonomia 08.06.04, 21:27
                Przyznam, że nie wiedziałem - dzięki za info.
                Ciekawe kiedy to zawita do przystępniejszych cenowo pojazdów.
    • nibelung777 Re: Nissan Primera po modernizacji 04.06.04, 21:51
      Wg mnie bardzo fajne autko, jezdzilem i 2.0 benzyna i 1.9dCi i 2.2TD -
      najprzyjemniej wspominam 1.9dCi. Pozdrawiam - Nibelung777
      • Gość: Kumichino Polecam autko IP: *.d.pppool.de 07.06.04, 00:47
        Zajebiste autko, nie wiem, po co facelifting. No, uklad kierowniczy moze byc
        nieco bardziej bezposredni, to fakt. Zawieszenie troszke twardawe ale jezdze
        glownie po Niemczech wiec nie przeszkadza :) No i b. dobre hamulce, krotka
        droga hamowania i bardzo precyzyjne w dozowaniu. Do zegarow na srodku mozna sie
        przyzwyczaic po jakims czasie a komputer pokladowy ma duzy i kolorowy
        wyswietlacz bez wzgledu na wersje wyposazenia. Jakosc wykonania na dobrym
        poziomie. B. dobry silnik 1.9 dCi, bije na glowe TDI od VW. Jedyny mankament to
        to nieszczesne ESP, a wlasciwie jego brak. Za to mam xenonki :)
        • Gość: Mirra Re: Polecam autko IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.06.04, 23:24
          Jeżdżę primerą 1.9 dci od września ub. roku. Dołożyłem moduł tuningowy V-techu
          zyskując ponad 35 Nm i 17 KM. Autko jest super.
          • jan.kulczyk Re: Polecam autko 08.06.04, 10:35
            Ile cię to kosztowało? Gdzie wykonałeś przeróbkę? I ostatnie: czy tuner dał ci gwarancję na silnik (bo oryginalną oczywiście tracisz - jeśli nie dał, to zakładam, że masz już auto jakiś czas i oryginalna i tak by niedługo wygasła)? Pytam, bo wielu austriackich i niemieckich tunerów dyzli daje na 100,000 gwarancję (nie jestem pewien czy na 100 tys. czy DO 100 tys., ale tak czy siak nieźle) na tunowany silnik.

Pozdrawiam
            JK

Do Zadowolonego Użytkownika: są gusta i guściki, ja akurat jeżdżę takim dCi i sobie chwalę. Jestem z gatunku "gadżeciarzy", więc ten panel raczej mnie wzrusza niż przestrasza. Ale wiem, że niektóre rzeczy mogą w nim być uciążliwe. Bełkot ludzi w rodzaju GB, którzy czują atawistyczną nienawiść do wszystkiego co japońskie i choćby ciut odmienne (N-Form musi odejść!) po prostu mnie wali. Natomiast twoje peany faktycznie brzmią trochę fałszywie, stąd mój sarkazm.
            Pozdrawiam
            • greenblack Re: Polecam autko 08.06.04, 14:16
              jan.kulczyk napisała:

> Ile cię to kosztowało? Gdzie wykonałeś przeróbkę? I ostatnie: czy tuner dał
              ci
              > gwarancję na silnik (bo oryginalną oczywiście tracisz - jeśli nie dał, to
              zakła
              > dam, że masz już auto jakiś czas i oryginalna i tak by niedługo wygasła)?

Wtórny analfabeto, przecież napisał, że kupił we wrzesniu, więc łatwo sobie
              obliczyć, ile by jeszcze trwała gwarancja na ten międzynarodowy wyrób
              samochodopodobny.

Pytam
              > , bo wielu austriackich i niemieckich tunerów dyzli daje na 100,000 gwarancję
              (
              > nie jestem pewien czy na 100 tys. czy DO 100 tys., ale tak czy siak nieźle)
              na
              > tunowany silnik.

Polskie chłopaki z laptopami nie dają na nic gwarancji, he, he.
              • 7zero Re: Polecam autko 08.06.04, 16:43
                greenblack napisał:
                > Wtórny analfabeto, przecież napisał, że kupił we wrzesniu...
                Gość mógł nie zauważyć, co zostało napisane a Ty go obrzucasz błotem jakby coś
                Ci zrobił. Był (jest?) ślepy to trudno, ale czy nie można zwrócić uwagi bez
                obelg?
                Pozdrawiam
                • greenblack Re: Polecam autko 08.06.04, 16:49
                  To dlatego, że ja zakolczykowaną Jasię darzę gorącym uczuciem, a ona tylko o
                  panach w Alfach myśli.
                  • jan.kulczyk To ty GB? To stąd ten smród... A rechot gdzie? 08.06.04, 17:34
                    Bo widzisz, Grynblek inaczej nie umie. Jeśli komuś nie wytknie swojego zaropiałego jęzorka na forum, to dzień ma absolutnie zepsuty. Pewnie znów mu dziś tata nie chciał na lody dać no i ten rachunek za ciągłe przesiadywanie w necie... Obetną ci kieszonkowe GB i co wtedy? Myślisz, że forum zniesie twoją nieobecność? Cóż, jak rozumiem, zawód wioskowego klauna niesie ze sobą pewne obowiązki...

Widzę też, że skoro nie udało ci się znaleźć żadnego "orta" w moim poście (szukaj, szukaj!), to czepiłeś się innego drobiazgu... Brawo! W nagrodę za wytrwałość - którą bardzo cenię i podziwiam - trzecia literka nazwiska, którego ostatnio ci się zapomniało - to "H".

Czy byłeś już na konsultacjach u specjalistów, których ci polecałem? To naprawdę dobrzy fachowcy. Nie gwarantuję, że "po" nie będziesz już tak wesoło bzdurzył jak teraz (niestety, możesz być egzemplarzem "poniedziałkowym", nie do tuningu :), ale może chociaż nie publicznie... ;))

Do tjuningowca: chodziło mi o to, jaki jest wiek tego samochodu?

Po co ja to zresztą tłumaczę... Mądry zrozumie...
                    • greenblack Re: To ty GB? To stąd ten smród... A rechot gdzie 08.06.04, 17:55
                      jan.kulczyk napisała:

> Do tjuningowca: chodziło mi o to, jaki jest wiek tego samochodu?

Kretynko, twoje próby zamaskowania własnego wtórnego analfabetyzmu tylko
                      jeszcze bardziej cię ośmieszają. Idiotko, ilu letnia może być Primera 1.9 dci?
                      • jan.kulczyk Re: To ty GB? To stąd ten smród... A rechot gdzie 08.06.04, 18:22
                        Nie pień się tak, bo spadniesz z nocnika, dziubdziusiu.
                        Ciekaw byłem, kiedy zaszczekasz...

Ciao, stronzo enorme...
                      • jan.kulczyk Re: To ty GB? To stąd ten smród... A rechot gdzie 08.06.04, 18:32
                        Nie bełkocz. Pisze się "iluletnia", miszczu ortografii.
                    • 7zero GB / JK 08.06.04, 20:08
                      JK - też nie potrafisz inaczej?
                      --------------------------------
                      Obydwaj zachowujecie się jak dzieci....
                      Czy naprawdę nie stać Was na pokazanie kulturalnych (lub choć podobnych) gestów?
                      Udzielacie się na tym forum i to bardzo dobrze bo dzięki Wam wiele osób może
                      się czegoś dowiedzieć. Nie rozumiem tylko czemu nie możecie przerwać
                      tej "krucjaty" wytykania (sobie i innym) drobnych błędów, potknięć itd. itp.?
                      Udowodnijcie Swoją wyższość przez rzeczowe argumenty a nie bluzgi.
                      Się rozgadałem :)
                      Sory za moralizowanie.
                      Pozdrawiam Was
                      • jan.kulczyk Re: GB / JK 08.06.04, 20:15
                        Mamo... a to on zaczął.... uaaaaaaaaaa....!

No dobra, już siedzę cicho.
                      • proceaupe Re: GB / JK 08.06.04, 20:43
                        ja tam nie widzialem, zeby Jasiu komus bledy wytykal i plul zolcia na forum
                        • jan.kulczyk Re: GB / JK 08.06.04, 21:04
                          Hmmm... bądźmy obiektywni - za wyjątkiem postów skierowanych do grynblaka ;))
                          • proceaupe Re: GB / JK 08.06.04, 21:06
                            jan.kulczyk napisała:

> Hmmm... bądźmy obiektywni - za wyjątkiem postów skierowanych do grynblaka ;))

no z tego to akurat jestes rozgrzeszony:)
                            • 7zero Re: GB / JK 08.06.04, 21:25
                              proceaupe napisał:
                              > jan.kulczyk napisała:
                              > > Hmmm... bądźmy obiektywni - za wyjątkiem postów skierowanych do grynblaka
                              > ;))
                              > no z tego to akurat jestes rozgrzeszony:)

Hehe
                              Czyżby jan.kulczyk i proceaupe to Dr. Jekylle i Mr. Hyde :)))
        • jan.kulczyk Re: Polecam autko 08.06.04, 10:38
          Ksenonki można dołożyć. ESP już nie. W tym cały ból...
          • Gość: Odin Primera ,- zegary w srodku .. IP: *.telia.com 08.06.04, 11:16
            .., a kto u jasnej Anielki na sie sie patrzy ?,zwlaszcza w czasie jazdy ?.
          • Gość: Kuimichinp Re: Polecam autko IP: *.d.pppool.de 08.06.04, 20:30
            Eeee tam, cale zycie jezdzilem bez ESP to i teraz dam rade :)
            • Gość: K Re: Polecam autko IP: *.d.pppool.de 14.06.04, 20:28
              A xenonki byly zamontowane seryjnie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka