Dodaj do ulubionych

Fiat Panda | Pierwsza jazda

• Gość: gosc Fiat Panda | Pierwsza jazda IP: *.gre.pl 22.12.11, 13:33
      z zewnątrz wygląda jak napompowana stara a w środku kokpit jak w seicento... tragedia.

Kto i po co wymyślił te półki zamiast zamykanych schowków? chyba tylko po to aby złodzieje mieli mniej roboty...
    • Gość: kockodo Fiat Panda | Pierwsza jazda IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.12.11, 13:33
      a przez tą nawi to będzie coś widać coś na drodze
    • fiat.fan Fiat Panda | Pierwsza jazda 22.12.11, 13:35
      Obecna Panda to jeden z najlepszych samochodów ostatniej dekady. Nie można jej niczego zarzucić. Uważam, że w tym przypadku będzie bardzo podobnie - nawet jeśli będzie składana we Włoszech. Spalanie na poziomie 3l/100km to bardzo bardzo dobry wynik. A to, że cena będzie nieco wyższa od obecnej to chyba normalne. Cenowo będzie porównywalna z VW Up! W zamian my dostajemy większe i przestronniejsze auto, lepiej wyposażone i technologicznie bardzo zaawansowane w swojej klasie. KLASA!
    • wunderbar11 Fiat Panda | Pierwsza jazda 22.12.11, 14:34
      może drobiazg, ale obniża jakość tekstu:
      "Siedząc za kierownicą nowej Pandy wydaje się..."
      lepiej byłoby (i poprawnie) np. "siedzącemu za kierownicą..."
    • Gość: kup samochod Fiat Panda | Pierwsza jazda IP: *.sti.net.pl 22.12.11, 17:05
      www.nowesamochody.eu
    • Gość: ser Fiat Panda | Pierwsza jazda IP: *.rzeszow.mm.pl 22.12.11, 17:09
      Nie podoba mi się, ale wolę już widzieć to na ulicy niż audi 80 i passaty:)
    • makova_panenka Fiat Panda | Pierwsza jazda 22.12.11, 17:29
      Czy to będzie sukces? Nie jest to takie pewne, gdyż inne testy w mało pochlebnym tonie wypowiadają się o pracy motorów dwucylindrowych. Podobnie nadmuchanie rozmiarów poprzez masywne zderzaki niczego nowego i pożądanego nie wnosi. W każdym razie gdy stara i nowa Panda stoją obok siebie, ta nowa wygląda gorzej.
    • buraque Fiat Panda | Pierwsza jazda 22.12.11, 18:06
      Przejechałem 100 tys Pandą II i jedyne, co mógłbym jej zarzucić, to brak regulacji pionowej siedzenia. Poza tym spełniła moje oczekiwania, spalanie 1.1 w mieście momentami dochodziło do 8 l na 100, ale to wina krótkich dystansów. I na dodatek sprzedałem ją po 4 latach za 60% ceny początkowej a babeczka do tej pory wysyła mi dziękczynne sms :)

Pokusiłbym się o Pandę z turbodoładowanym twinairem, choć dźwięk dwóch cylindrów wymaga przyzwyczajenia (pamiętam go z CC700 i pf126)
    • Gość: Polak Fiat Panda | Pierwsza jazda IP: *.zdnet.com.pl 22.12.11, 18:07
      słowo Polski powinno w tytule artykułu POWINNO być napisane z dużej litery!!! Redaktorzyna do podstawówki!!!
    • nienoto Fiat Panda | Pierwsza jazda 22.12.11, 18:09
      Na pewno dużo ładniejszy od poprzednika, ale nigdy nie zrozumiem zakupu takiego nowego auta. Za taką cenę można mieć wypasiony kilkuletni używany samochód o klasę wyżej, który i tak przeżyje takiego malucha...
    • Gość: wykształciuch Fiat Panda | Pierwsza jazda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.11, 18:52
      @Polak

Dodatkowo fiat powinien być z małej litery.

so.pwn.pl/zasady.php?id=629431

Ale czego można oczekiwać po specjalistach od "płyty podłogowej"...
    • Gość: zefla Fiat Panda | Pierwsza jazda IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 22.12.11, 19:27
      fiat to badziewie
    • satyronx Fiat Panda | Pierwsza jazda 22.12.11, 19:37
      Chociaz raz badzcie objektywni wobec samych siebie .Znajdujac sie na drodze , w samochodzie, sam na sam z kierownica , postarajcie sie dokladnie zobaczyc co sie dziej na drodze . Jak jezdza inni , jak jedzicicie wy sami. Powaznie da sie jezdzic ekonomicznie bez bycia jakimkolwiek niebezpieczenstwem na drodze . W momencie kiedy pisze , ze jezdzac na codzien w cyklu mieszanym miasto/drogi , konsumuje 10 letnim Golfem 90 TDI pomiedzy 4.5 / 5 L / 100 km . Wychowalem sie "motoryzacyjnie" poza Polska stad tez czesto , bardzo czesto , nie jestem zrozumianym przez polskich ulanow i husarzy drog ! Przyznaje tez racje Panu ktory wspomnial o mozliwosciach Punto czy tez Pandy . Sa ta bardzo ekonomiczne pod wzgledem spalania paliwa , samochody ......wielkim zaskoczeniem dla mnie byl Punto II z silnikiem benzynowym , ktorego "spozycie"nigdy nie przekroczylo 5.5 L/100. Przyznam ze najlpesze wyniki osiagam na paliwie zakupionym w Niemczech ( zamieszkuje od cwierc wieku Francje )
    • bonczu Fiat Panda | Pierwsza jazda 22.12.11, 20:55
      870 litrów bagażnik !! turlam się. Chyba bez wszystkich foteli.
    • liczbynieklamia Fiat Panda | Pierwsza jazda 22.12.11, 21:11
      @fiat.fan
      Obecna Panda to jeden z najlepszych samochodów ostatniej dekady.

Dekady, która już minęła. Czas samochodów mających 4 gwiazdki EuroNCAP, 2 poduszki i 0 ESP w standardowym wyposażeniu na szczęście mija bezpowrotnie.
    • Gość: lllll Fiat Panda | Pierwsza jazda IP: *.multimo.pl 22.12.11, 23:20
      mnie też wkurzają takie półki... położyć coś na takim czymś nie wypada, bo jak się zsunie to jest głupi hałas i trochę świadczy o innej epoce...
    • junk92508 Fiat Panda | Pierwsza jazda 22.12.11, 23:40
      Polacy powinni bojkotować produkty koncernu FIAT nie produkowane w Polsce.

Skoro FIAT zabrał produkcję z Polski do Włoch to niech sami jeżdżą tymi samochodami...
    • Gość: motomaniak Fiat Panda | Pierwsza jazda IP: *.sti.net.pl 23.12.11, 00:11
      samochody z Polski najlepsze

www.autosalon24h.pl
    • Gość: odi Fiat Panda | Pierwsza jazda IP: *.adsl.inetia.pl 23.12.11, 01:45
      a moja cytryna w miescie deptana do 4 tys. obrotow nieraz pali mi max. 6,8l/100, bagznik ma 465l, a kosztowala mnie pare tysiecy. I tak można zaoszczedzic tyle kasy:)
    • Gość: samochodziarz Fiat Panda | Pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.11, 13:49
      Nie wiem skąd ten pomysł, żeby bojkotować dobry samochód z powodu zabrania.jego produkcji z Polski. Na pewno Fiat w miejsce Pandy "wrzuci" do tyskiej fabryki jakiś inny model.

Zdecydowanie polecam silnik TwinAir, jest nowoczesną, oszczędna i całkiem szybką konstrukcją.
    • Gość: Bartek Fiat Panda | Pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.11, 13:54
      Patrząc po ostatnich modelach Fiat bardzo dopracował jakość swoich modeli, zapewne tak będzie i tutaj - nowa Panda ma szanse stać się przebojem.

Świetnie zorganizowane wnętrze, fajne silniki diesla - do miasta będzie super.
    • Gość: zzxx Fiat Panda | Pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.11, 16:20
      Mam punto 1.2. W mieście ciut zakorkowanym pali 8, w luźniejszym i spokojnie jadąc schodzi do 7 litrów, na trasie szybciej - 6 litrów, wolniej (80-100 kmh) schodzi do 5 litrów. Piszę o aucie z przebiegiem grubo ponad 100 tysięcy km, ale serwisowanym. Jak komuś 1.1 paliło na trasie 7 litrów, to było zwyczajnie zepsute (np. cewka zapłonowa lub świece, ew. regulacja zaworów i wystarczy). Jak każde auto, fiat wymaga obsługi i to regularnej. Niestety, kupujący tanie auta myślą, że one będą jeździć na powietrzu i bez serwisu latami.
    • Gość: hmm Fiat Panda | Pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.12, 11:37
      ciekawe czy poprawili jakość elementów zawieszenia. Mam Pandę II -super samochodzik oprócz ciągle psującego się zawieszenia głównie z przodu.
    • Gość: PND Fiat Panda | Pierwsza jazda IP: *.ericpol.com 02.01.12, 15:28
      Całkiem fajna ta Pandzinka :)

www.asovw.pl
    • fiat_auto_poland Fiat Panda | Pierwsza jazda 11.01.12, 22:55
      Przecież Fiat ma się bardzo dobrze. Fabryka w Tychach wcale nie ucierpiała na przeniesieniu Pandy do Włoch. Jest to jedna najlepiej operujących fabryk Grupy Fiat na świecie! Wciąż produkowane są Fiat 500, Lancia Ypsilon, Ford Ka, a dotychczasowa Panda pozostanie w Polsce jeszcze przez rok. Nie ma co się martwić przeniesieniem jednego modelu. Oczywiste jest, że stali pracownicy nie stracą pracy. Wkrótce pojawią się kolejne modele Grupy Fiat, które także będą produkowane w Polsce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka