sselrats Re: USA | Best i "worstsellery" 2011 15.01.12, 22:55 Dlaczego tu ludzie pisza nie na temat o Kanadzie jak artykul jest o USA. Poczekajcie na odpowiedni temat jesli kiedokolwiek zostanie poruszony. Link Zgłoś
Gość: gosc Re: USA | Best i "worstsellery" 2011 IP: *.cooptel.qc.ca 15.01.12, 23:16 a kto pisze "o kanadzie"? piszemy o samochodach, starajac sie sprostowac bzdury wypisywane przez jednego balwana z drugim. rownie dobrze mozna by zapytac co artykul o amerykanskim rynku motoryzacyjnym robi na polskim portalu. nie wiem czy zauwazyliscie jak redakcja moto.pl robi was w "ch*j" publikujac codziennie jakis nedzny artykulik o kolejnej nowosci z detroit. bo przeciez napisac jeden solidny (byc moze dzielac material na kilka czesci) przerasta kompetencje redaktorow. no i oczywiscie oznacza mniej klikniec. Link Zgłoś
conveyor Re: USA | Best i "worstsellery" 2011 15.01.12, 23:18 Cadillac Escalade czyli glowny amerykanski murzynowoz na liscie 10 najgorzej sprzedajacych sie? Ciekawe... Link Zgłoś
Gość: f150 Re: USA | Best i "worstsellery" 2011 IP: *.217.146.194.generacja.pl 16.01.12, 00:36 @d 2,9, a nawet mniej. Szybkość reakcji napędu SH-AWD Hondy sprawia, że 300 KM jest w każdym momencie na KAŻDYM kole, więc samochód dysponuje faktycznie mocą odpowiadającą 1200 KM w zwykłym pojeździe. Link Zgłoś
Gość: fafel Re: USA | Best i "worstsellery" 2011 IP: 96.240.210.* 16.01.12, 05:05 @f150 WOW! Ale madra ta honda! I nikt inny na to nie wpadl? Nawet w innych hondach? To teraz niektore hondy to 1200 KM MEga-WYpizd-RAjfurka a reszta to wciaz "zwykle pojazdy"...Jak je odroznic? wszystkie, zwykle i niezwykle wygladaja jak barachlo Link Zgłoś
Gość: Jozwa Re: USA | Best i "worstsellery" 2011 IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 16.01.12, 07:23 Polak potrafi. Trzeba byc niezlym matolem, zeby compact hatchback jakim jest Matrix (oficjalnie zwany Toyota Corolla Matrix) zaliczyc do klasy minivan. Z Honda Accordem Crosstour to samo. Accord i Crosstour to ta sama klasa. Trudno to przyswoic do pustego polskiego czerepa? Walniety redachtorek zapomnial dopisac do listy porazek, czyli najgorzej sprzedajacych sie w Stanach samochodow takie popularne tam marki jak Ferrari, Lambo, RR, Veyron itp Link Zgłoś
fragles102 Re: USA | Best i "worstsellery" 2011 16.01.12, 08:08 @Jozwa palancie MATRIX jest wyższy od COROLLI więc jest miniwanem i jak stoisz przy nim to jest miniwan ,jak byś nie kombinował to ta sama klasa co PREMACY , SPACE STAR itp. hehe Link Zgłoś
sselrats Re: USA | Best i "worstsellery" 2011 16.01.12, 08:15 Moze nam tu kanadyjscy komentatorzy objsnia jakim cudem Fordy 150, 250 i 350 maga byc tym samym pojazdem?... Link Zgłoś
Gość: Inuit sled dog Qim Re: USA | Best i "worstsellery" 2011 IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 16.01.12, 08:41 skup sie sprzedawco szczurow (btw pisze sie oddzielnie, przez dwa ll a nie ss ;o)) i sprobuj zrozumiec (sorry), bo zadnych cudow tu nie ma. Od cudow to wy jestescie. Ma cztery kola, kabine i pake, nazywa sie Ford i jest z serii F, ktora ma kilka wariantow. Trudne? Ja wiem, ale takie jest zycie. Musisz sie tego nauczyc na pamiec. Link Zgłoś
Gość: Jozwa Re: USA | Best i "worstsellery" 2011 IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 16.01.12, 08:48 @ fagas 102mm. Tylko nie daj boze nie zamieniaj sie z zadnym oslem na lby. PETA by ci tego nie darowala. Milosnicy zwierzat zreszta tez. Link Zgłoś
Gość: Gość Re: USA | Best i "worstsellery" 2011 IP: 153.19.103.* 16.01.12, 09:31 fragles102 - idź biedaku do szkoły lub do jakiejś pracy. To uczyni cie wolnym. Może edukacja pozwoli ci się pozbyć tego hehe. Na medycynie uczą, że rechot po każdym zdaniu jest typowy dla debila. Link Zgłoś
Gość: Pan Tadeusz Re: USA | Best i "worstsellery" 2011 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.12, 09:48 Miałem okazję się przejechać F150 double cabem i muszę przyznać, iż nie dziwię się, że tak bardzo kochają go Amerykanie. Auto jest w skrócie pisząc ogromne, europejskie SUVy i terenówki to rozmiarowo przynajmniej klasa niżej (nie twierdzę że np. Q7 czy X5 to auta małe i ciasne, zaznaczam po prostu różnicę), w tym Fordzie się tonie, bardzo fajne uczucie gdy przesiadłem się z mojego kompaktu do takiego olbrzyma. Wykończenie jest na poziomie "powiedzmy" europejskiej klasy średniej (Passat, Mondeo, Avensis), myślałem że będzie bardzo plastikowo, ale miło się zaskoczyłem, zresztą podobno jakość wykonania wnętrza bardzo zależy od wersji w jakiej samochód jest oferowany. Jeździ się jak dostawczakiem tylko bardziej komfortowo i sztywniej. Fakt, auto ma problemy ze skręcaniem, lecz jest to problem promienia skrętu, co nie dziwi przy takiej długości nadwozia i rozstawie osi. Natomiast nie ma problemów na zakrętach, a słynne opinie, że takie kolosy podpierają się lusterkami to bajki, pod tym względem określiłbym komfort i szybkość pokonywania łuków jako lekko lepszy niż dostawczaki typu Sprinter, VW Transporter itp... Auto robi świetne wrażenie... Link Zgłoś
1mississauga Re: USA | Best i "worstsellery" 2011 16.01.12, 09:54 @sselrats; Wiem o co Ci chodzi ,Ford ,y F nie koncza sie na modelach 150,250,350 sa tez modele 450 i 550.Roznica jesli chodzi o wyglad zewneczny jest bardzo nieznaczna swiatla przednie i gril i male zmiany na desce rozdzielczej.Cala roznica polega na ladownosci im nizsza liczba ,tym mniejsza ladownosc,np model F 550 wykozystywany jest tylko pod zabudowe skrzynia ,dzwig , wywrotka itp. Link Zgłoś
Gość: pr Re: USA | Best i "worstsellery" 2011 IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.01.12, 10:27 @Pan Tadeusz Sęk w tym, że gorzej od spodu - a tam szyny kolejowe, resory piórowe i układ napędowy wprost z lat 40-tych. Ma to znaczenie o tyle, że zdolność manewrowa pickupa jest żadna (jeżdziłem ramem, silverado, f150, f350 i chyba wszystkimi japońskimi). Tym się po prostu nie da jeździć inaczej jak na wprost. Na Stany w sam raz, u nas nie ma racji bytu. W Polsce jest spora oferta pickupów (navara, l200, hilux), niedrogich, dobrze wyposażonych (skórzane tapicerki, autoklimy), można kupić jako pojazd rolniczy i Unia oddaje 50%. Mimo to się nie sprzedają. Ludzie jednak mają swój rozum i wolą sprintery. Link Zgłoś
Gość: f150 Re: USA | Best i "worstsellery" 2011 IP: *.217.146.194.generacja.pl 16.01.12, 11:42 @fafel: Mogą mieć to wszystkie Hondy z systemem SH-AWD. Honda zresztą zawsze o całe mile dystansowała technologią resztę świata motoryzacyjnego, weźmy takie Prelude z ręcznie polerowanymi przez wyselekcjonowanych, najlepszych inżynierów kanałami dolotowymi. Link Zgłoś
Gość: DG Re: USA | Best i "worstsellery" 2011 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.12, 12:11 Jakby mieli takie ceny paliw jak u nas to by na pewno krążownikami nie jeździli. tnij.org/kamerki_darmowe Link Zgłoś
Gość: PSYCHOLOG Re: USA | Best i "worstsellery" 2011 IP: *.dynamic.chello.pl 16.01.12, 14:00 FRAGLES 102, TO MĘDRZEC MOTORYZACYJNY , WYMAGAJĄCY OPIEKI LEKARSKIEJ ... Link Zgłoś
dudecs Re: USA | Best i "worstsellery" 2011 16.01.12, 14:21 Idiotyczny artykul - szczegolnie pod katem komentarzy. Luksusowe samochody z zasady sa niszowe, I mala liczba sprzedanych egzemplarzy nie oznacza porazki. Nie oznacza tez, ze place zalegaja z tym modelami. Jak sie cos porownuje to trzeba porownywac jablka z jablkami. Link Zgłoś
Gość: fafel Re: USA | Best i "worstsellery" 2011 IP: *.spfdma.east.verizon.net 17.01.12, 03:24 @f150 Jezeli najlepsi inzynierowie w hondzie zajmuja sie polerowaniem jakiejs blachy, to tlumaczy zastraszajaca prezencje ostatnich modeli tej firmy...Szkoda ze nie ma dla tych ludzi lepszych zajec - z pozytkiem dla nich i moze dla nas - klientow i kiedys fanow tej marki. Tak swoja droga ta "selekcja" inzynierow przypomina mi troche armie czewona '37...wyselekcjonowani oficerowie do polerowania tajgi na dalekim wschodzie a bezmyslna swolocz przejmuje kierownictwo nad zwycieska druzyna i dostaje baty od Finlandii i Gitlera. Ale skad takie metody w japonskiej korporacji? Link Zgłoś