Dodaj do ulubionych

nie kupucie nawigacji Tom Tom!!

09.02.12, 16:19
Firma szuka nowych "kanałów biznesowych"
W Holandii sprzedaje informacje o miejscac, gdzie kierowcy jeżdzą za szybko - policja tam ustawia fotoradary.
W USA i GB - podpisuje mowy z towarzystwami ubezpieczniowymi - kto jeździ bezpiecznie - dostanie zniżkę.
Kto za szybko - zwyżkę.
Moim zdaniem - albo masz usługę i towar dla kierowców i NIE działąsz przeciw nim (kupisz za 299 zł nawigacę a dostaniesz 1000 zł podwyżki składki)
albo masz ofertę dla policji
Siedzieć na obu koniach się nie da.
APELUJĘ zatem - nie kupujcie urządzeń Tom Tom'a !!!!
jeep
Obserwuj wątek
    • nazimno A kto Ci kaze to laczyc ciagle do PC??? 09.02.12, 16:23
      Jesli tego nie updatujesz i nie dolaczasz tego do PC wiszacego na laczu sieciowym,
      to moga Cie pocalowac tam, gdzie pana majstra.

Wiec nie tragizuj.

• jeepwdyzlu Re: A kto Ci kaze to laczyc ciagle do PC??? 09.02.12, 18:07
        nie tragizuję
        ale to nie jest nazimno takie proste
        przykład
        update za 399 zł
        albo darmowy przez 3 lata JAK PODASZ swoje dane

wiedziałem,że obszar wolność się zmniejsza
        ale nie sądziłem, że narzędziem ograniczania będą firmy typu tom tom
        j.
        • nazimno A skad oni wiedza, czy to Ty czy ... 09.02.12, 18:14
          Twoja Ciocia, Babcia ?

A teraz powaznie: olej to.
          Duzo wiecej wie o Tobie operator GSMu.

• duze_a_male_d_duze_m Re: A skad oni wiedza, czy to Ty czy ... 16.02.12, 19:41
            Wiedzą wszystko. Pod warunkiem, że korzystasz z usług TomTom Live. Urządzenie jest permanentnie online, właśnie via gsm. Zdaje się, że w PL jest to jeszcze w powijakach.
    • szymizalogowany Kątik_71 kupi i jeszcze im gałe wyliże hehe 09.02.12, 16:29
      ... to tak ze wzruszenia że "dopomuk waadzy w łapaniu bądytuff"
      • kontik_71 Re: Kątik_71 kupi i jeszcze im gałe wyliże hehe 09.02.12, 16:36
        osobiste wycieczki sobie podaruj..
    • galtomone Tom Tom!! - chłam 09.02.12, 17:22
      Zawsze to wszystkim odradzalem, odradzam i bede odradzac.
      Jak ktos chce taki przenosny GPS to jest jedna od lat sprawdzona i porzadna firma na rynku (ktora to zreszta zaczela).

Garmin - sam mialem 3 a i nikt ze znajomych sie nie skarzyl. Idealna w obsludze, dobre mapy Navteq'a. Wzor!
      • derwisz911 Re: Tom Tom!! - chłam 16.02.12, 15:08
        Potwierdzam. Jak juz ktos musi sobie cos wieszac w aucie, to przynajmniej garmin zawsze dziala, lapie synchronizacje od razu i nie gada glosem holka.
        • newconnect5050 Re: Tom Tom!! - chłam 17.02.12, 18:01
          ten garmin (też mam) pogubił się w Budapeszcie (były jakieś roboty drogowe, skręciłem a ten przeliczał i uparcie prowadził mnie tą samą drogą gdzie były te roboty), pogubił się na zadupiu w Bieszczadach (wpisałem współrzędne a on prowadził mnie drogami zapełnienie okrężnymi) i ciągle uparcie prowadzi mnie przez centra miast zamiast obwodnicami. I ciągle tak samo - nieważne czy wybiorę opcję: najkrótsza droga, najszybsza czy jakaś tam jeszcze (mam 3 opcje). Poza tym ok :-) (acha..mapy mam aktualne).
        • marekggg Garmin 21.02.12, 13:19
          Ja mam Garmina od chyba dwoch lat i w ostatnim czasie sie dziwnie zachowuje - co jakis czas sie wylacza i wlacza z powrotem. Nie wiem dlaczego, ale szczegolnie w niemczech. Na prostych odcinkach autostrady nie ma wiekszego problemu, ale w miastach lub na skrzyzowaniach i owszem. Specjalnie tani to tez nie byl, bo cos powyzej 300 ojro kosztowal.
    • artie40 Re: nie kupucie nawigacji Tom Tom!! 17.02.12, 16:50
      Dzięki za informację. Tom tom ma jednego kienta mniej - na dziś, postaram się nie zachować tego w tajemnicy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka