Dodaj do ulubionych

Volvo z... piecem opalanym drewnem

14.02.12, 12:08
U nas pewnie by to nie przeszło
Obserwuj wątek
    • Gość: sdar Re: Volvo z... piecem opalanym drewnem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.12, 12:59
      może ktoś wyjaśnić co znaczy podpis "Rangierlokführer" gdy ten facet się wypowiada?
    • Gość: k Re: Volvo z... piecem opalanym drewnem IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.02.12, 13:05
      U nas nie przejdzie, bo my jesteśmy Słowianie, znaczy niewolnicy. Nawet samochód bez OC nie może sobie postać. Ciekaw jestem dlaczego jeszcze nie ma ubezpieczenia obowiązkowego na pralkę, rower, deskorolkę, wrotki i sandały.
    • Gość: dinki Re: Volvo z... piecem opalanym drewnem IP: *.natco.de 14.02.12, 13:13
      Lockführer jest kierowca / operator lokomotywy

a Rangier znaczy ze nie na jakiejs dluzszej trasie tylko ze przetacza wagoniki z miejsca na miejsce
    • Gość: bibeer.com Re: Volvo z... piecem opalanym drewnem IP: *.mi.gov.pl 14.02.12, 13:23
      przeciez to jakis kretynizm na maxa :) ale chociaz smieszny
    • vortex21 Re: Volvo z... piecem opalanym drewnem 14.02.12, 13:26
      Snug and warm...what funny about it?
    • stilonek Re: Volvo z... piecem opalanym drewnem 14.02.12, 13:28
      fakin A dla kolesia hehehe
    • liczbynieklamia Re: Volvo z... piecem opalanym drewnem 14.02.12, 13:49
      Do palenia w piecu oprócz paliwa (drewna) potrzeba ogromnych ilości tlenu, a jak zaczyna go brakować, to o zatrucie tlenkiem węgla nietrudno. Wkrótce zobaczymy więc, czy kariera pana Prokopa zakończy się na popularności w sieci, czy na nagrodzie Darwina.
    • mihaua Re: Volvo z... piecem opalanym drewnem 14.02.12, 13:50
      napęd na holzgas czyli gaz drzewny-sucha destylacja drewna-tak to się chyba fachowo nazywa-to nie pierwsze zastosowanie tego paliwa w samochodzie-przed II Wojna były zdaje się takie pojazdy. Ja przypominam sobie inżynierka z Bałkanów, który zastosował holzgas w YUGO-kocioł tam jednak był poza autem-wisiał na zderzaku.
    • luki1945 Re: Volvo z... piecem opalanym drewnem 14.02.12, 13:50
      Adam Słodowy by sie nie powstydził takiego usprawnienia :D

wokolzycia.blox.pl/2012/02/Happ-Szczesliwych-Walentynek.html
    • Gość: obserwator Re: Volvo z... piecem opalanym drewnem IP: 31.178.125.* 14.02.12, 14:12
      U ruskich nie takie patenty robią w zimie (i w lecie inne).
      Przykład? Choćby rozpalanie ogniska pod dizlem żeby w mroźny poranek móc odpalić, grzałki i rózne piecyki elektryczne pod maskami (a kabel przedłużacza zwisający np z 10 piętra pobliskiego bloku), kuchenki gazowe w samolotach transportowych, autonomiczne agregaty prądotwórcze w ciężarówkach... no i solidne korby. I nikt się tam nie czepia tego.
    • flyte11 Re: Volvo z... piecem opalanym drewnem 14.02.12, 14:37
      W Szwajcarii mozna miec jedne tablice i ubezpieczenie na dwa samochody. Wtedy placisz to drozsze ubezpieczenie.

Swoja droga: czy gazeta ma pozwolenie na wykorzystywanie materialow SF1 ?
    • Gość: babou Re: Volvo z... piecem opalanym drewnem IP: *.net.stream.pl 14.02.12, 14:52
      Czyli tak - będąc pijanym ma siłę NAPALIĆ w piecu, ale nie ma siły DOJŚĆ do domu? No, chyba, że nocuje pod barem, ale to już jakaś patologia.
    • Gość: Gość Re: Volvo z... piecem opalanym drewnem IP: *.204.12.87.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.02.12, 18:36
      jak to każdy Prokop, szalony :)
    • Gość: Gość Re: Volvo z... piecem opalanym drewnem IP: 212.160.172.* 15.02.12, 12:13
      A ja kiedyś widziałem gościa, który w dużym fiacie na przednim siedzeniu trzymał na kolanach odpaloną butlę z gazem i palnikiem :D
    • asmok6 Re: Volvo z... piecem opalanym drewnem 15.02.12, 13:26
      Szalony? Do niedawna takie rzeczy były w seryjnie produkowanych samochodach m.in. w niektórych wersjach VW Transportera. Ale jak widać dla niektórych wszystko czego jeszcze nie wiedzieli jest szalone.
    • Gość: UAZ Re: Volvo z... piecem opalanym drewnem IP: 62.233.210.* 15.02.12, 13:29
      Przeróbka UAZa w Polsce...

www.drewnozamiastbenzyny.pl/haslo/samochod-na-gaz-drzewny/
    • Gość: fanclub R. Re: Volvo z... piecem opalanym drewnem IP: *.szczecin.mm.pl 15.02.12, 13:32
      Sam krzysiek rutkowski by nie pogardził takim piecem w swoim patrolmobilu
    • te_rence Re: Volvo z... piecem opalanym drewnem 15.02.12, 14:56
      ale czad!
      ciekawe kiedy go ten czad zabije!
    • Gość: Marian Re: Volvo z... piecem opalanym drewnem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.12, 17:31
      Coż za uroczy czlowiek...
      ===============
      Pierwszy test Avensisa 2012 - tylko na Fanklubie Toyoty
      tiny.pl/hj84g
    • Gość: okop Re: Volvo z... piecem opalanym drewnem IP: *.play-internet.pl 15.02.12, 21:32
      Ale tam musi jechać potem, dymem i przetrawiona gorzała. Prokop to chyba słowiańskie nazwisko? Ja w każdym razie znałem polska rodzinę, która tak sie nazywała. To by nawet pasowało do alkoholowych upodobań bohatera.
    • pocalujta_wujta Re: Volvo z... piecem opalanym drewnem 15.02.12, 21:38
      Okay. Jak widac z postow jestesmy za wolnoscia, ale nie rozumiemy na czym to polega. tak juz nas urobiono, nie?

Facet otwarcie przyznal ze ma jakis styl zycia i nie bedzie go zmienial, ale chce zrobic tak by byli dobrze (lepiej zeby spal nawalony w samochodzie a nie szarpal do domu na mrozie). Jak widac wielu sie to nie miesci w glowie. Ot stereotypy. Duzo juz lat przezyliscie ze tak was urobion? mnie przez prawi 50 na razie sie nie udalo nikomu.
    • Gość: Rafik Re: Volvo z... piecem opalanym drewnem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.12, 22:16
      No cóż, jedni lubią Webasto, inni wolą kozy. Dla każdego coś ciepłego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka