mehow78 11.06.04, 14:28 myszka traca, ale wciaz w sprzedazy: www.indiacar.com/ i wybierzcie HINDUSTAN MOTORS - Ambassador 1800 ISZ (BU/TG/RDL) pzdr, mehow78 Link Zgłoś Obserwuj wątek
zubr_zalogowany Re: hindustan motors 11.06.04, 14:47 jechalem takim piekna maszyna jeden z najpopularniejszych samochodow w indiach (zreszta znany z reklamy p206) Link Zgłoś
mehow78 Re: hindustan motors 11.06.04, 19:26 witaj zubr, dokladnie z tej reklamy pzdr, mehow78 Link Zgłoś
zubr_zalogowany Re: hindustan motors 11.06.04, 21:03 pewnie hindusi wola peugeoty ale mi bardziej podoba sie ten resztkowy klimat kolonializmu zastanawialem sie czy moznaby sprowadzic wieksza partie tego do polski na taksowki ale pewnie nie dostalyby homologacji (silnik poza wszelkimi normami, wyposazenie, no i kierownice powinny miec po kontynentalnej stronie) o ile pamietam kosztuje to w detalu troche ponad 40 tys (w PLN), na pewno nie wiecej niz 50 jest wersja z wolnossacym dieslem bodaj 40 KM Link Zgłoś
zubr_zalogowany Re: hindustan motors 14.06.04, 09:08 www.tatamotors.com sprawdzilem ceny: wg kursu indyjskiego banku rezerw i naszego nbp tata indica (cos jak palio htb z brazylii) kosztuje od 28 tys za najubozsza benzyne (dosc standartowe 1.4 75 km) do 34 tys z hakiem za diesla 1.4 53 km bez turbiny opisany ambasador kosztuje 30 tys jednak samochody maja dosc prymitywne silniki (ambasador ma tez diesla 1.4 37 km) i kompletny brak wyposazenia zwiekszajacego bezpieczenstwo (brak poduszek, regulacji wysokosci pasow, tylko jedno lusterko zewnetrzne, o elektronice nie wspominajac) wnetrze indica ma prymitywne, choc zadziwiajaco przestronne (kosztem bagaznika) wiem bo jechalem palio htb w indiach kosztuje dla porownania na nasze od 30 tys za benzyne 1.2 72 km do 42 tys za najbardziej wypasionego diesla diesel ma 1.9 i 63 km ma nawet abs i poduszke kierowcy nie wiem jak ambasador, ale wszystkie pozostale maja klime reczna dla porownania 60 km punto - zupelnie gole kosztuje u nas 36 tys Link Zgłoś