Dodaj do ulubionych

Nowa opona od pirelli - p zero silver

IP: *.ip.xcore.pl 21.02.12, 11:20
Wiele sportowych opon już zajeździłem i wiem na pewno, że Pirelli są dobre tylko na gorący, suchy asfalt. osobiście polecam Bridgestone Potenza, Conti sport contact, Opony Advan i Yokohama.
Obserwuj wątek
    • Gość: Pawel Re: Nowa opona od pirelli - p zero silver IP: *.187.248.166.ip.abpl.pl 21.02.12, 12:08
      Jezdze Mazda 6 na oponach Pirelli P zero i moim zdaniem te opony sa genialne. Nie mam obaw wchodzic w zaden zakret. Mam do nich zaufanie. Wiele osob bylo pod wrazeniem, ktorzy ze mna jechali
      W testach zawsze Pirelli stoi wysoko, jak nie najwyzej. Calkowicie odzwieciedla to cena.
    • Gość: Gość Re: Nowa opona od pirelli - p zero silver IP: 195.124.137.* 21.02.12, 12:38
      Bez przesady, w testach szału aż takiego nie ma...
    • liczbynieklamia Re: Nowa opona od pirelli - p zero silver 21.02.12, 14:45
      @Pawel
      W testach zawsze Pirelli stoi wysoko, jak nie najwyzej. Calkowicie odzwieciedla to cena.

W ostatnim teście opon letnich ADAC opony Pirelli zostały w obu kategoriach ocenione jako "dostateczne" i zostały wyprzedzone przez wiele tańszych opon. Dobra marka raczej nie sprzeda ci fatalnych opon, ale każda marka produkuje opony lepsze i gorsze. Tak więc lepiej poczekać na testy, bo po zdjęciu bieżnika i poczytaniu marketingowych haseł nie da się opony ocenić.
    • Gość: Czujny Re: Nowa opona od pirelli - p zero silver IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.02.12, 22:21
      A ja kocham Continentala. Robią genialny sprzęt i to zarówno zimowy (Winter Contact) jak i letnie sportowe (Sport Contact). Trochę szybciej się zużywają niż konkurencja (bo są miększe), ale za to bardzo ciche i świetnie trzymają wóz.
    • pocalujta_wujta Re: Nowa opona od pirelli - p zero silver 22.02.12, 00:26
      Dla najmocniejszych to jest P-Zero Corsa System znana od lat i uzywana na torach. Oczyiscie ze nadaje sie tez na mokra nawierzchnie.

Jak chceie dobrych opon to radxe sprobowac Bridgestone RE-11 albo Dunlop Direzza Sport Z1 StarSpec
    • Gość: Kierowca Re: Nowa opona od pirelli - p zero silver IP: 62.121.96.* 22.02.12, 09:45
      Dunlop.... hmm... mam watpliwe zdanie nt. wyrobow tej firmy.
      Podobnie do dynamicznej jazdy poza autostradami nie nadaja sie Michelin, Pirelli.

Conti, conti, conti.... dalej Yokohama... Bridgestone - nie moge sie cos przekonac ;)
    • Gość: porki Re: Nowa opona od pirelli - p zero silver IP: *.centertel.pl 20.03.12, 13:56
      zaprojektowane dla kierowców robiących ponad 25000km rocznie? moje pzero wytrzymały 8tyś km tylko, tak jak kolga pisze kleją dobrze na rozgrzanym asfalcie, naq mokrym są znacznie słabsze, do tego nierównmiernie sie zużywają środkami wyjeżdzajac znacznie mocniej niż krawędziami mimo własciwego ciśnienia w kołach. Także to tylko chwyty martketingowe, teraz rozejrzę się za bridgstone potenza re50a

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka