Dodaj do ulubionych

Salon Genewa 2012 | Citroen DS4R Concept

IP: *.bosbank.pl 24.02.12, 16:56
ds4 uważałem za najbrzydszego z serii DS.. ale ten wygląda obłędnie... szczególnie tył. Pewnie w realu będzie bardziej łagodny a i tak zapowiada się super.
A głosy ze nie otwierają się tylne szyby.. no faktycznie w takim samochodzie to niewyobrażalny problem....
Obserwuj wątek
    • Gość: tommi Re: Salon Genewa 2012 | Citroen DS4R Concept IP: *.64k.pl 24.02.12, 16:58
      Citroen się ładnie rozkręca, ta marka ma pomysł na siebie. Oczywiście trochę zajmie czasu zbudowanie wizerunku premium, natomiast w Polsce zapewne ludzie beda woleć 2 letniego golfa bo u nas wiadomo. Kraj vw stoi
    • gostek_gostek Re: Salon Genewa 2012 | Citroen DS4R Concept 24.02.12, 17:24
      Wystarczy popatrzeć jak Polacy się ubierają i od razu wiadomo dlaczego u nas VW i skoda cieszą się takim powodzeniem. Obowiązkowy plecak, jeansy o kroju marchewki, brązowe botki, białe skarpetki. Polacy niestety są pozbawieni gustu. Komunizm zdusił w narodzie potrzebę obcowania z rzeczami estetycznymi. Oby się to zmieniło. A Citroen... no, ładny! awangardowy!
    • Gość: vw Re: Salon Genewa 2012 | Citroen DS4R Concept IP: *.blast.pl 24.02.12, 18:08
      super... a gdyby tak jeszcze wsadzić w niego skrzynię dsg...
    • Gość: ratzinger Re: Salon Genewa 2012 | Citroen DS4R Concept IP: *.play-internet.pl 24.02.12, 18:48
      nawet nawet, wsadziliby jeszcze tdi na pompowtryskach, wygladzili plastiki papierem sciernym i przejechali rdza w spreju
      i moze i na naszym rynku znalazlby paru nabywcow
    • Gość: DeSiarz Re: Salon Genewa 2012 | Citroen DS4R Concept IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.12, 19:00
      Wygląda obłędnie, ale pewnie będzie twardy jak taczka, no i nie podjedzie pod krawężniki już tak pewnie jak obecny. Gdybym miał abonament na tor jakiś to można by rozważyć, ale do codziennej jazdy zdecydowanie wystarcza 1.6 200KM :)
    • Gość: ddd Re: Salon Genewa 2012 | Citroen DS4R Concept IP: *.unknown.vectranet.pl 24.02.12, 19:32
      Znajdziesz tu m.in. ciekawe testy samochodów i motocykli, informacje o auto-moto gadżetach, wieści ze świata sportów motorowych, ale także porady dotyczące fotelików dla dzieci, eksploatacji auta i jednośladu oraz opisy moto podróży.

www.motocaina.pl/#pwid=50a7432f27354f85b97a5af508ef5623
    • Gość: q Re: Salon Genewa 2012 | Citroen DS4R Concept IP: 83.238.241.* 24.02.12, 19:34
      @DeSiarz

"będzie twardy jak taczka"

---> jesteś PRO
    • perepere8 Re: Salon Genewa 2012 | Citroen DS4R Concept 24.02.12, 20:17
      to jest bardzo ladny samochod. nareszcie nie jakis ani zwariowany design ani volkswagenowsko-toyotwe nudy....
    • owczar Re: Salon Genewa 2012 | Citroen DS4R Concept 24.02.12, 20:24
      wow
      piękne autko
    • Gość: trr Re: Salon Genewa 2012 | Citroen DS4R Concept IP: *.adsl.szeptel.net.pl 24.02.12, 21:02
      wow!
    • socio1981 Re: Salon Genewa 2012 | Citroen DS4R Concept 24.02.12, 21:12
      Niesamowite kształty. Faktycznie to co robi citroen ostatnio zasługuje na brawa (oceniam tylko design)
    • Gość: LeONek Re: Salon Genewa 2012 | Citroen DS4R Concept IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.12, 21:30
      Zgodzę się z obłędnym wyglądem. Francuzy maja ładny wygląd tylko że słabo sie nimi jeździ. Niemieckimi samochodami jeździ się obłędni. Dlatego jako posiadacz francuza, a miłośnik jazdy marzę o niemieckim samochodzie, choćby kanciastym. Widocznie nie można mieć wszystkiego.
    • Gość: Artur Re: Salon Genewa 2012 | Citroen DS4R Concept IP: *.internetia.net.pl 24.02.12, 21:45
      gostek_gostek co masz do Skody Superb II, Yeti, i w ogóle nowych modeli Skody? Ja tam spodni o kroju marchewki nie wkładam, a u ciebie gdzieś tam wkładają?
    • samiec_alfa_romeo Re: Salon Genewa 2012 | Citroen DS4R Concept 24.02.12, 21:52
      @LeONek: kup Alfę Romeo.
    • Gość: gość Re: Salon Genewa 2012 | Citroen DS4R Concept IP: *.radom.vectranet.pl 24.02.12, 22:00
      drogi gostku, co do ubierania sie Polakow to wcale nie jest zle. duzo jezdze po zachodzie europy i nie tylko. powiem ze wrecz np. przy niemcach wygladamy na modeli....ciekawy jestem jak Ty sie odziewasz? pewnie naogladales sie Jacykowa pajacykowa i szumisz. co do twoich wypowiedzi na temat vw i skody czy nawet audi to wnioskuje ze zostales skrzywdzony w ktoryms z tych wozow bo przy kazdej okazji wypisujesz te same pierdoly......jezdzilem trzema francuzami i nie umywaja sie do aut niemieckich, kazdy normalny to powie. ceny tez mowia same za siebie, wiadomo o co kaman....moje wspaniala 2letnia cyrtryna C5 np. przez 9 miesiecy 3 razy w serwisie stala......w reno lagunie pyknol czujnik od czegos tam i 9 dni w serwisie bo trzeba polowe auta rozebrac sie zeby go wymienic. koszt czesci 80 zl a roboty 450.....
    • Gość: ratzinger Re: Salon Genewa 2012 | Citroen DS4R Concept IP: *.play-internet.pl 24.02.12, 22:19
      ten samochod bije na glowe germanska konkurencje, ale milosnicy hitlermarek sa tak zaslepieni ze gdyby sie nawet zamienil w transformersa to i tak woleliby pastucha w tdi
    • Gość: lelele Re: Salon Genewa 2012 | Citroen DS4R Concept IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.12, 22:32
      "...w tym projekcie MACALI palce..."

nie mam pytań.
    • Gość: gość67 Re: Salon Genewa 2012 | Citroen DS4R Concept IP: *.barn.cable.virginmedia.com 24.02.12, 22:37
      A ile kilometrów przejedzie ten shit na najwyższych obrotach ? 300-400 a moze mniej a póżniej szukajcie zaworów i tłoków w tłumiku.
    • gostek_gostek Re: Salon Genewa 2012 | Citroen DS4R Concept 24.02.12, 22:55
      Dorgi gościu, to że Niemcy nie najlepiej się ubierają to niejako potwierdzenie ich motoryzacyjnych gustów. Co do mojej niechęci. Cóż, w istocie naciąłem się mocno na VW - a takie błędy są kosztowne, prawda? To jedno. Drugie to osobiście pojeździłem kilkoma autami i zweryfikowałem kilka mitów motoryzacyjnych. Pierwszy mit to trwałość VW / Audi, drugi - to rzekoma wyższość rozwiązań technicznych tej niby marki premium. Dla miłośnika motoryzacji dosyć irytujące musi być gdy przyswajasz przez kilka lat wiedzę z gazet, portali, programów a potem nagle okazuje się, ze to jedna wielka ściema. Wybitność silnika TDI? to chyba żart jakiś. Nawet w latach 90, kiedy królował słynny 1.9 TDI 90 koni - uważam, że to jedna z gorszych konstrukcji! a ganiona w prasie konkurencja w praktyce okazuje się.... lepsza. Wszelkie cuda typu wielowachacz w pasacie. Prasa pieje z zachwytu. Przejedźcie się dowolną wersją mondeo lub alfy - nie powiecie dobrego słowa o zawieszeniu passata. Stylistyka? ok... jak się komuś to podoba. Ale obiektywnie trzeba stwierdzić, że wyrafinowania ani nawet elegancji tu nie ma. Trwałość w VW? jak słyszę o tym to szlag mnie trafia. I jeszcze ta reklama: a kto testuje urządzenia do testowania samochodów. Dosyć to bezczelne - zważywszy, ze od kilkunastu lat nie potrafią skonstruować dobrego, niezawodnego silnika:) Powodów jest sporo aby ich nie lubić.
    • Gość: matt Re: Salon Genewa 2012 | Citroen DS4R Concept IP: *.adsl.inetia.pl 24.02.12, 23:09
      Do fana Citroenów jest mi daleko, ale to auto wygląda przepięknie.
    • Gość: Nik Re: Salon Genewa 2012 | Citroen DS4R Concept IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.12, 00:51
      koncept, hahaha. nic z tego nie zostanie po wejściu (ewentualnym) do produkcji.
    • Gość: zeeno Re: Salon Genewa 2012 | Citroen DS4R Concept IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.12, 01:13
      ciekawe jak to się ma do mojej S3: 266KM i 4x4, po zakończeniu gwarancji idzie na chipa, będzie ponad 300KM, we francuzach o chipowaniu można zapomnieć
    • marrcel Re: Salon Genewa 2012 | Citroen DS4R Concept 25.02.12, 01:27
      Auto ma świetną sylwetkę!
    • Gość: trr Re: Salon Genewa 2012 | Citroen DS4R Concept IP: *.adsl.szeptel.net.pl 25.02.12, 01:28
      @zeeno
      Mózg sobie schipój, może zaczniesz myśleć. A korzystając z okazji nie mogę sie powstrzymać i spytam. Po co ci 300 KM w samochodzie który porusza sie po drogach publicznych? Inaczej, jak małego wacka (i samoocene) trzeba miec, żeby kupwoac S3 a potem podnosic jej moc?
      Wracajac do tematu to bez znaczenia jest to czy podobni tobie podniosą sobie moc, (wymienią na tłumik na pierdzący, obniżą zawieszenie itd...) w swoich Audi czy nie. I tak parkując obok ds4 u ludzi którzy maja jakiekolwiek pojęcie o estetyce i motoryzacji wywołacie tylko politowania godny uśmiech...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka