Dodaj do ulubionych

Ferrari FF spłonęło na A4

IP: 81.200.225.* 28.05.12, 13:10
Nie ma nad czym plakac. Szkodliwy dla swaita zlom sam sie zutylizowal.
Obserwuj wątek
    • Gość: tom Ferrari FF spłonęło na A4 IP: 83.142.123.* 28.05.12, 13:10
      To to, którym jeździł Wojewódzki ? :-)
    • Gość: qwez Re: Ferrari FF spłonęło na A4 IP: *.elblag.vectranet.pl 28.05.12, 13:19
      Niestety pakując takie silniki i taką technologię do auta zawsze może coś pójść nie tak. Tym bardziej, że i seryjnym modelom się to zdarza. Szkoda auta, ciekawe gdzie był ubezpieczony :)
    • Gość: Gość: Re: Ferrari FF spłonęło na A4 IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.12, 13:19
      denerwuja mnie takie komentarze jak kolegi "szrrotari'ego"... typowa "polaczkowata" zazdrosc...
    • Gość: qwez Re: Ferrari FF spłonęło na A4 IP: *.elblag.vectranet.pl 28.05.12, 13:20
      *seryjnym - miałem na myśli masówkę dla zwykłego Kowalskiego :) FF to też auto seryjne :)
    • pluuto Re: Ferrari FF spłonęło na A4 28.05.12, 13:21
      Niestety Ferrari w ostatnich latach idzie na mocne kompromisy i ich auta są coraz bardziej niebezpieczne i delikatne
    • Gość: qwez Re: Ferrari FF spłonęło na A4 IP: *.elblag.vectranet.pl 28.05.12, 13:22
      @Gość - a jak, zazdrość to nasza duma narodowa :) Ale jakby się przejechał tym autem to by wysiadł cały obesr.ny i się chwalił wszystkim dookoła. Niestety to nasza Polska mentalność - mnie nie stać to inni też nie powinni mieć. Ja jestem zdania, że jeśli ktoś uczciwie zarobił na to auto, to w czym problem?
    • Gość: Gość: Re: Ferrari FF spłonęło na A4 IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.12, 13:47
      @qwez - ale z drugiej strony czy da sie uczciwie zarobic na takie auto... ? :)
    • Gość: Prześmiewca Re: Ferrari FF spłonęło na A4 IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 28.05.12, 13:57
      Gość - tak, da się. Nawet nie jest tak trudno.
    • Gość: dc2 Re: Ferrari FF spłonęło na A4 IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.12, 14:08
      Ferrari ma jakiś problem ze swoim włoskim, tandeciarskim pochodzeniem i chińszczyzną jaka skrywa się w zakamrkach niby to super aut ze skrzyniami rodem z F1 i dobrymi silnikami. Ale co z tego skoro jakieś proste, sprawy, kleje, kolektory, tworzywa, dopracowanie powodują że palą się jeden za drugim?

I w tym względzie Porsche będzie zawsze o niebo lepsze od Ferrari.

Ferrari przypomina mi takiego upasionego mandaryna z Arabii Saudyjskiej - wszystko na pokaz, niby bogato a patrzysz bliżej a wielbłąd kulawy a mandaryn szczerbaty i zamiast złota - tombak
    • Gość: deh Re: Ferrari FF spłonęło na A4 IP: *.ip.netia.com.pl 28.05.12, 14:10
      Prześmiewca pieprząc takie farmazony śmieje się pewnie do rozpuku czekając aż wywoła burzę komentarzy :) Dobre. Brawo :)
    • Gość: OP Re: Ferrari FF spłonęło na A4 IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 28.05.12, 15:01
      Ja tam nie wiem jak z Ferrari ale miałem okazję stać koło stygnącego lamborghini boże jak na zewnątrz jest ze 30 C to aż dziw że to się nie pali podczas jazdy.
    • Gość: tadeusz Re: Ferrari FF spłonęło na A4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.12, 15:30
      dlatego wybrałbym po prostu Corvette ZR-1, Vipera lub Forda GT. One się nie przegrzewają.
    • Gość: llllll Re: Ferrari FF spłonęło na A4 IP: 94.42.245.* 28.05.12, 15:38
      wiejskie spece się zebrały... dużo aut płonie czy to wina ferrari? może tak ale każdemu mogło się zdarzyć...
    • Gość: jacek Re: Ferrari FF spłonęło na A4 IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.12, 16:31
      Każdemu się może zdarzyć, ale akurat Włochom musi się zdarzyć. Jedno co wszyscy tam umieją, to zapieprzyć i przekonująco udawać, że się nic nie stało.
    • Gość: Okcio Re: Ferrari FF spłonęło na A4 IP: *.189.72.1.e-plan.pl 28.05.12, 16:37
      Dać go dla mnie i szwagra i za tydzień będzie jak nowy :)))
    • Gość: Kris Re: Ferrari FF spłonęło na A4 IP: *.gdynia.mm.pl 28.05.12, 16:37
      Jak sama nazwa wskazuje Firerrari
    • Gość: m Re: Ferrari FF spłonęło na A4 IP: *.dynamic.chello.pl 28.05.12, 16:42
      Dlatego kupiłem Polo - auto z klasą!
    • Gość: waldemar Re: Ferrari FF spłonęło na A4 IP: *.qliktech.com 28.05.12, 16:43
      Mimo wysilkow kierowcow... Wybaczcie jesli juz sie zajelo to wolalbym jednak zeby splonelo i miec szkode calkowita. jesli byloby mnie stac mnie na taka fure to i na dobre ubezpieczenie.
      Do tego pewnie zglosilbym to do producenta i powiedzial o narazeniu zycia. Poniewaz to 3cia wada tego modelu moglbym pewnie procesowac sie o dodatkowa kase.
      Nie ma nic o ofiarach wiec zakladam kierowca zdarzyl wysiasc.
    • zebet Re: Ferrari FF spłonęło na A4 28.05.12, 16:44
      Dobuduje się przód ze szpachli i sprzeda jako "bezkolizyjny" w końcu pożar to nie kolizja :P
    • Gość: Marcel Re: Ferrari FF spłonęło na A4 IP: *.lebork.vectranet.pl 28.05.12, 16:45
      To oczywiste jeździł na LPG.
    • Gość: martin Re: Ferrari FF spłonęło na A4 IP: *.maverick.com.pl 28.05.12, 16:49
      To nie pierwsze taki przypadek Ferrari które zapaliło się podczas jazdy. Jest ewidentny problem także z innymi modelami producenta. Oj czuje że włosi odczują dopływ do konkurencji z kraju (Masserati,Lambo) czy "Bretoli" (Aston Martin) , ewentualnie Niemców (Porsche). amerykanskieauta.com.pl
    • royal_pl Re: Ferrari FF spłonęło na A4 28.05.12, 16:55
      Pewnie instalacja gazowa była nieszczelna :P
    • Gość: trybuna Re: Ferrari FF spłonęło na A4 IP: *.dynamic.chello.pl 28.05.12, 16:56
      Biedak nim nie jeździł, a ubezpieczenie miał pewnie tylko częściowe ze względu na ew. ryzyko ubezpieczyciela.
      Więc ktoś dostał ostro po kieszeni.
      Z drugiej strony pewnie odczuł to finansowo tak, jakby przeciętny polak stracił 100zł...
    • gostek_gostek Re: Ferrari FF spłonęło na A4 28.05.12, 16:59
      Jest coś na rzeczy - tyle przypadków w tak małoseryjnej produkcji?
      Inna sprawa to supercary często się palą. Chyba lepiej nie mówić ile Audi R8 spłonęło... W takim aucie wiele rzeczy jest na granicy - silnik, chłodzenie... Wydaje się, że powinno być inaczej, ale niestety. Co do jakości wykonania - fakt, Porsche jest dobrze zrobione w środku. Ferrari i Lambo mają w środku sporo tandety - nawet jakieś tanie paździerze! Kolega w warsztacie przerobił kilka takich aut i widział na własne oczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka