Dodaj do ulubionych

Czujnik cofania ala Słodowy

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.04, 20:43
Czy ktoś z Was kupił może i samodzielnie zamontował ultradźwiękowy czujnik cofania? Można nabyć mnóstwo różnych czujników na Allegro. Generalnie wydaje się, że montaż to prosta sprawa, ale wolałę się zapytać.
W moim kombi brakuje mi tego ustrojstwa. A może wiecie ile kosztuje zamontowanie tego w warsztacie (nie, nie mam tu na myśli warsztatów autoryzowanych, tylko zwykłe).
Dzięki
Obserwuj wątek
    • ogolone_jajka Re: Czujnik cofania ala Słodowy 30.06.04, 12:53
      Nikt nic nie wie? Też jestem zainteresowany
    • olos Re: Czujnik cofania ala Słodowy 30.06.04, 15:50
      Hello,

Kupiłem coś takiego na Allegro (ok 200 zł) - Parktronic, 4 czujniki + centralka
      i wyświetlacz odległości. Jedyny problem to wywiercenie dziur w zderzaku
      (akurat u mnie było prosto bo zderzak jest pusty nie ma wypełnienia w postaci
      pianki tylko wzmocnienia). Podłączenie do instalacji to dwa kabelki (jeden
      masa) drugi podpinamy do światła cofania. Połączenia centralka (wielkości
      pudełka papierosów) czujniki, wyświetlacz byly zrobione fabrycznie z wtyczkami
      (podobne jak podłączenie stacji dysków w pececie) więc żaden problem. Jeszcze
      tylko przyklejenie wyswietlacza i po robocie a w salonie za ten sam czujnik z
      montażem chcieli 800 zeta.....
      • Gość: poldeck Re: Czujnik cofania ala Słodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.04, 16:10
        Nie prościej założyć dobry hak?
        • Gość: 9ton Re: Czujnik cofania ala Słodowy IP: *.wil.pk.edu.pl 30.06.04, 18:08
          dobre!!
          :))
        • Gość: hehe.he Re: Czujnik cofania ala Słodowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.04, 18:53
          najlepiej w miescie sprawdzaja sie hak holowniczy i solidne orurowanie pojazdu -
          tu musze sie zgodzic z przedmowca:)
          • mavio1 Re: Czujnik cofania ala Słodowy 30.06.04, 20:32
            Podobno wg unijnych przepisów orurowanie z przodu jest zakazane, niestety nie
            znam szczeg.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka