Dodaj do ulubionych

wycieraczki

02.11.12, 12:43
Hej, kupiłam ostatnio wycieraczki na stacji benzynowej zamontowałam i okazało się że są beznadziejne, gorsze od starych, nie wycierają a raczej rozmazują, widoczność jest strasznie słaba jak pada, macie może sposób na to jak temu zaradzić?
Obserwuj wątek
    • szymi_mispanda pojechać na stacje i kupić jeszcze raz wycieraczki 02.11.12, 14:34
      hehe
    • mariusz-ef Re: wycieraczki 02.11.12, 19:47
      może masz szyby zatłuszczone (np. woskiem po myjni) i stąd kłopoty z widocznością
      domyj szyby, przetrzyj wycieraczki i... może pomoże
      czego zyczę
      • mrec Re: wycieraczki 03.11.12, 13:30
        Polecam wycieraczki BOSCH wg mnie najlepsza jakość.
        • qqbek Re: wycieraczki 03.11.12, 15:20
          mrec napisał:

> Polecam wycieraczki BOSCH wg mnie najlepsza jakość.

Jeżdżę z Bosch-ami od lat i rewelacji nie ma.
          Może i jakość dość dobra, ale trwałość średnia (bardzo średnia czasami).
          No, ale lepsze od wszystkich tanich wynalazków na pewno.
          • szymi_mispanda zartujecie z tym boszem? to najgorszy syf hehe 03.11.12, 17:01
            • qqbek Miałem i ... 03.11.12, 17:23
              Valeo... ale do Boscha jakoś mam przekonanie.
              No i tanie są.
              Do Opla kupiłem raz oryginalne, to wyszły dwa razy tyle, co Bosch-a a "skończyły się" dwa razy szybciej.
              • pejotpe4 Re: Miałem i ... 03.11.12, 18:41
                Valeo (takie za stówkę za parę) wytrzymały mi trzy miesiące, Bosch z miesiąc. Oryginalne - minimum 18 miesięcy (fakt: koszt 200-300PLN, ale sumarycznie wychodziły najtaniej)...
    • nerokns Re: wycieraczki 06.11.12, 10:13
      Niestety Bosche mają niską trwałość. Bywa, że nie starczają nawet na rok jeżdżenia, a jednak kosztują dość dużo, przynajmniej w przypadku Mercedesa, gdzie te wycieraczki są oryginalnie instalowane (idzie jedna sztuka). Owszem są dobre, ale miękkie i szybko przestają się spisywać.

Motoryzacja i gadżety
      • misiak.bk Re: wycieraczki 06.11.12, 10:43
        > nia, a jednak kosztują dość dużo, przynajmniej w przypadku Mercedesa, gdzie te
        > wycieraczki są oryginalnie instalowane (idzie jedna sztuka).

W w124 świetnie mi się sprawują alca lub unitec. Kosztują grosze i zmieniam sobie 2x w roku. Alca też dobrze się sprawują w w203 gdzie oryginalnie jest z prawej strony wycieraczka wygięta w banan. Bosch były zawsze kijowo spasowane i miały luz poprzeczny, nie mówiąc już o tym, że powyżej 150 km/h sobie radośnie podskakiwały na szybie.
        Generalnie bardzo dobrze spisują się oryginały, ale ich cena jest chora.
    • nazimno I co? Koniec beletrystyki na temat wycieraczek? 06.11.12, 11:00
      Zaraz ktos dopisze jeszcze pare namolnych spamowatych reklam jakichs firm.
      (na pewno to zrobi)
    • roney03 Bosch 06.11.12, 11:08
      Warto pamietać że Bosch to jedna z najczęściej podrabianych marek .
      Wobec tego należy zwracać uwagę gdzie sie kupuje części tej marki bo pózniej takie opinie o jakości
      • derff Re: Bosch 06.11.12, 11:22
        Należy też pamiętać że często podróby są lepsze od orginału.
        W końcu jedni i drudzy jada na tym samym wózku.
      • auto-blog Re: Bosch 12.11.12, 09:57
        Dokładnie... Im droższa marka tym więcej podróbek i wtedy trzeba kupować w pewnych miejscach.
    • jeepwdyzlu Re: wycieraczki 06.11.12, 11:55
      no nie wiem
      mnie się nie udaje przejeździć roku na wycieraczkach
      wymieniam je przed i po zimie
      każde rozmazywanie po szybie mnie drażni...
      jeep
    • auto-blog Re: wycieraczki 12.11.12, 09:55
      Napisz przy okazji jakiej firmy są te wycieraczki by ich zakupu unikać.
    • fuiio Re: wycieraczki 12.11.12, 10:05
      Sprzety boscha wrzuc do kosza jak mowi staropolskie przyslowie pszczol... Ja polecam motgumy ,na postepu w warszawie kupisz w cenie 12-20 zl szt a ja uzywam juz od wiosny i sa jak na razie 100% skuteczne. to ten sprzedawca
      allegro.pl/motgum-pioro-wycieraczki-plaskie-480mm-i2724836840.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka