Dodaj do ulubionych

3-punktowe pasy na środku kanapy - w jakim aucie?

21.07.04, 16:39
Takie pytanko mam - w jakich autach z tyłu są 3-punktowe pasy dla wszystkich
3 pasażerów? Domyślam się, że w dużych ;-)
Chodzi mi o takie troche starsze auta, z roczników 94-98. Zaglądałem do
takiego Mondeo i rozczarowałem się strasznie...

Pozdroofka
Rob
Obserwuj wątek
    • niknejm Re: 3-punktowe pasy na środku kanapy - w jakim au 21.07.04, 17:55
      rob30 napisał:

> Takie pytanko mam - w jakich autach z tyłu są 3-punktowe pasy dla wszystkich
      > 3 pasażerów? Domyślam się, że w dużych ;-)
      > Chodzi mi o takie troche starsze auta, z roczników 94-98. Zaglądałem do
      > takiego Mondeo i rozczarowałem się strasznie...

Yaris to ma. Wiem, nie jest duży... ;-)

Pzdr
      Niknejm
      • Gość: zzzz Re: 3-punktowe pasy na środku kanapy - w jakim au IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 21.07.04, 17:59
        Volvo 940/960

pozdr.
    • Gość: X Re: 3-punktowe pasy na środku kanapy - w jakim au IP: *.pl / *.enterpol.pl 21.07.04, 20:26
      Picasso
    • Gość: Bishop Re: 3-punktowe pasy na środku kanapy - w jakim au IP: *.zabki.net.pl / *.zabki.net.pl 21.07.04, 20:31
      VectraB '99

Bishop
    • Gość: rafau renault clio IP: *.gdynia.mm.pl 21.07.04, 21:24
      renault clio ma 3-punktowe pasy na środku tylnej kanapy. Pas jest ściągany z
      sufitu, chyba większość renówek ma ten patent
    • miloszpm 3punktowe pasy 21.07.04, 21:26
      W Passatach była to opcja oferowana łącznie z 3cim zagłówkiem.
      Oczywiście, trzypunktowe pasy na wszystkich trzech siedzeniach znajdziemy np. w
      MeganeI.
      W nowych samochodach pasy trzypunktowe na środkowym fotelu często nie są
      wyposażone w napinacz (samochody z 5cioma napinaczami mają dwa napinacze dla
      kierowcy).
      • rob30 Re: 3punktowe pasy 21.07.04, 23:25
        Ten środkowy nie musi mieć napinacza, tam będzie na stałe wpięty fotelik.

Rob
    • Gość: Paul Re: 3-punktowe pasy na środku kanapy - w jakim au IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.07.04, 21:55
      MSS
    • rob30 Podsumowanie: no to jest lekki kanał, bo... 21.07.04, 23:23
      ...kombinowałem tak sobie po cichu, że znajdę takie modele w cenie do 20 tys.
      Małe i średnie auta, typu Clio czy Megane odpadają, moja rodzina generuje
      ogromne zapotrzebowanie wnętrzowo-bagażnikowe :-)
      Picasso
      Tak więc auto powinno mieć słuszny rozmiar oraz kilka cech specyficznych:
      - na wyposażeniu klimę, 2xabg i abs
      - 3-punktowy środkowy pas z tyłu
      - cenę do 20 tys.
      - sensowny silnik (IMHO np. 1,6 w Vectrze nie łapie się na taki status ;-)
      - stosunkowo niskie koszty eksploatacji (paliwo, naprawy etc.)

Czy oznacza to, że zrobiłem założenia niemożliwe do spełnienia???
      Typowałem Mondeo, Scorpio, może Mazdę 626 albo Carinę E, a tu nic z tego...

Poratujcie jakąś pomyślną informacją.
      Rob
      • Gość: Vectra Re: Podsumowanie: no to jest lekki kanał, bo... IP: *.lubin.dialog.net.pl 21.07.04, 23:34
        Hmmmm, ja nie narzekam na vectre B 1,6 16V mimo, ze jezedze prawie zawsze z
        wlaczona klima. Nie ma problemow takze w trasach i to nawet jak sie jezdzi po
        Szwajcarii i Austrii
        Kochane autko
        Pozdr
        • devote Re: Podsumowanie: no to jest lekki kanał, bo... 22.07.04, 00:43
          moja Bora ma 3 punktowe pasy na srodku i 3 zaglowki
          • Gość: pytel Re: Podsumowanie: no to jest lekki kanał, bo... IP: 212.87.3.* 22.07.04, 08:56
            Może w takim razie Corolla combi?? Z tego co wiem ma trzypunktowe pasy
            (przynajmniej po 97 roku).
    • Gość: Adrian4u Re: 3-punktowe pasy na środku kanapy - w jakim au IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 09:26
      Suzuki Liana - w standardzie.
      koszt -
      52.900 - hatchback (polecam)
      54.900 - sedan - jak chcesz;)
      w standardzie mają wszystko - z klimą na czele. ale o tym już tu gadali:)
      • rob30 Re: 3-punktowe pasy na środku kanapy - w jakim au 22.07.04, 09:59
        A od kiedy to Suzuki Liana jest dużym autem? Albo autem z rocznika 94-98? Nie
        wspominając juz o cenie :-)
        Za te pieniądze wolałbym kupić 2-3 letnie auto wyższej klasy. Albo zostałbym
        przy moim Lanosie :-)))

Pozdr.
        Rob
        • Gość: Kokeeno Re: 3-punktowe pasy na środku kanapy - w jakim au IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.08.04, 19:51
          Jak na moje potrzeby, to spore auto, a pierwsze Liany wyszły w 2001 r. więc to nie jest ten przedział czasowy - a Lanos, cóż, koreańczyk, funkcjonalny ale niezbyt dobrze wykonany...
          • Gość: renault Re: 3-punktowe pasy na środku kanapy - w jakim au IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 22:38
            Kangoo spełnia wszystkie te kryteria
            • Gość: gość Re: 3-punktowe pasy na środku kanapy - w jakim au IP: *.class146.petrotel.pl 12.08.04, 23:29
              Reno Lagóna (może).
    • Gość: trooper Re: 3-punktowe pasy na środku kanapy - w jakim au IP: *.revers.nsm.pl 13.08.04, 02:18
      LAGUNY od początku mają 3-punktowy pas na środkowym miejscu tylnej kanapy.
      Wyciąga się go z prawej strony półki bagażnika i wpina do dwóch portów (czarny
      i czerwony, co by się człowiek nie zamotał :)
    • etom Re: 3-punktowe pasy na środku kanapy - w jakim au 13.08.04, 03:55
      Yaris nie jest duzy a tez ma

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka