Dodaj do ulubionych

coś 'buczy' w mojej skodzie

26.07.04, 13:32
Gdy jadę słychać buczenie w czasie jazdy. I nie wiem skąd ten dziwny odgłos
dochodzi.
:-(
Obserwuj wątek
    • Gość: cabbi Re: coś 'buczy' w mojej skodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 23:55
      Myśle że to nie buczy tylko echo słychać, z tego pustego skodowatego łba
    • ojciec-dyrektor Re: coś 'buczy' w mojej skodzie 27.07.04, 00:52
      Jak nie wiesz skąd dochodzi, to niewiele Ci ludzie pomogą. Choć w sumie buczy
      najczęściej łożysko :-) przejedź się po prostu do serwisu i sprawdzą.
    • Gość: Xenon Re: coś 'buczy' w mojej skodzie IP: *.lubin.dialog.net.pl 27.07.04, 07:39
      Sprawdź czy na zakrętach (wchodząc w nie z dość dużą prędkością) to "buczenie"
      zmienia swoje brzmienie (-nieźle zarapowałem ;-) jeśli zmienia się rezonans
      tzn, że będzie to łożysko/a (koszt ok. 50 +30-40 robótka, chyba,że sama
      potrafisz ;-). Jeżeli nic się nie zmieni, będzie to znaczyło,że musisz
      odwiedzić warsztat, bo na odległość ciężko będzie to zdiagnozować.
      Rozumiem, że nie masz przy tym drgań kierownicy i wykluczyłaś wadę opony...
      Pozdrawiam Cię
      • Gość: Xenon Re: coś 'buczy' w mojej skodzie IP: *.lubin.dialog.net.pl 28.07.04, 08:21
        Hello,
        Jak naprawisz, daj znać co było.
        pozdrawiam
        • skodziara Re: coś 'buczy' w mojej skodzie 28.07.04, 08:26
          Nie mam czasu jechać do warsztatu a ile kolega który obiecał zobaczyć co się
          dzieje też chwilowo ma inne zajęcia.
          Do buczenia doszło stukanie i napewno te odgłosy nie dochodzą z silnika.
          Nie wiem tylko czy mogę jeździć dalej czy jest to coś co może wpływać na
          bezpieczeństwo.
          :-(
          • Gość: Xenon Re: coś 'buczy' w mojej skodzie IP: *.lubin.dialog.net.pl 28.07.04, 08:59
            Mam nadzieję, że auto "nie ucieka", bo jeżeli pływa na boki, mogłoby to
            oznaczać, że jest to wina sworznia wybitego z wachacza, a to byłoby
            niebezpieczne. Miałem tak kiedyś w fiacie i koło wyrwało mi błotnik,cofnięte
            przy prędkości 25/h gdy wyjeżdżałem z parkingu. Strach pomyśleć co by się stało
            gdybym jechał na trasie...
            Zbagatelizowałem stuki i wspomniane pływanie, bo również nie miałem czasu...
            Od tej pory inaczej patrzę na takie rzeczy.
            Radzę znaleźć 5 minut niech chociaż w w-cie sprawdzą co to jest.
            Pozdrawiam,
    • skodziara Re: coś 'buczy' w mojej skodzie 03.08.04, 10:20
      Byłam w wrsztacie i niestety (a może na szczęście) nic mechanicy nie wykryli.
      Hałas na razie ustąpił samoistnie.
      Ciekawi mnie co mogło spowodować takie odgłosy?

Czy zbyt dużo powietrza w oponach czy jak sugerował mechanik kamień (darujcie
      jak coś przekręcam) przy tarczy hamulcowej?
      • Gość: zielony_listek powod moze byc prozaiczny IP: 212.160.172.* 03.08.04, 10:42
        Moze to dzwoni cos zupelnie nie zwiazanego z mechanizmami samochodu?
        Probowalas oproznic schowek i kieszenie w drzwiach? Czy wtedy tez buczy?
        A moze lisc albo kawalek czegos wpadl w przewod wentylacyjny (chociaz wlasciwie
        powinien byc filtr) i wibruje?
        Mnie kiedys dwie puszki po RedBullu wtoczyly sie z podlogi za plastiki kokpitu,
        zaklinowaly sie tam i cwierkaly podczas jazdy.
        Pozdrawiam
        zielony_listek
    • Gość: lupus2 Re: coś 'buczy' w mojej skodzie IP: *.telia.com 03.08.04, 13:29
      To nie z samochodu Ci buczy , to passanci bucza z podziwu .
    • Gość: dr. Re: coś 'buczy' w mojej skodzie IP: *.lubin.dialog.net.pl 03.08.04, 22:55
      Może to "buczenie" to od opon. Nieraz są takie buczące wzory bieżnika.
      • skodziara Re: coś 'buczy' w mojej skodzie 05.08.04, 09:00
        Nie opon nie zmieniałam, butelek i puszek nie wożę pustych na podłodze.
        Ale strasznie ciekawi mnie co to było. Za kilka dni znów jadę w dłuższą trasę.
        Mam nadzieję, że ów odgłos nie powróci.
        • Gość: at Re: coś 'buczy' w mojej skodzie IP: *.net-serwis.pl 16.08.04, 14:42
          jak buczy to trzeba sciszyc radio lub zmniejszyc ilosc basow w nim

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka