Dodaj do ulubionych

yanosik i internet na kartę

25.05.13, 10:28
Pytanie do użytkowników yanosika z prepaidową kartą SIM: jakie są transfery danych przez yanosika, czyli inaczej mówiąc: na ile wystarcza doładowanie karty za daną sumę złociszy?
Obserwuj wątek
    • rraaddeekk Re: yanosik i internet na kartę 27.05.13, 19:50
      Ponad 1100 km zrobiłem z Yanosikiem i transfer trochę ponad 3 Mega.
      Jednak w tym była aktualizacja aplikacji, więc na samo używanie nie jestem w stanie rozdzielić. Chyba, że doszukasz się (wyślesz maila do developera Yanosika) ile "ważyła" ostatnia aktualizacja dla Androida. Zakładam, że lwia część transferu została zużyta na aktualizację.
      • do.ki Re: yanosik i internet na kartę 28.05.13, 06:19
        Zadałem pytanie o transfer przez formularz kontaktowy na stronie yanosika, ale odpowiedź jest zwyczajnie wykrętna i lekceważąca ("to zależy").
        • rraaddeekk Re: yanosik i internet na kartę 28.05.13, 06:28
          Zadaj pytanie o rozmiar ostatniej aktualizacji, to sam wyciągniesz wnioski.
          • do.ki Re: yanosik i internet na kartę 28.05.13, 10:15
            Ale mnie nie interesuje Yanosik jako aplikacja. Chce urządzenie.
            • klemens1 Re: yanosik i internet na kartę 28.05.13, 10:56
              > Ale mnie nie interesuje Yanosik jako aplikacja. Chce urządzenie.

Niech cię lepiej zainteresuje, bo yanosik aktualizuje się automatycznie bez pytania o zgodę.
              Ja mam transfer w granicach 3 MB, ale niezależnie od tego czy jadę w trasię 80 km, czy 300 km, więc zapewne to aktualizacja tyle potrzebuje. Bez tego zużywa niewiele - bo też ile trzeba żeby wysłać info o położeniu i pobrać kilka POI?
              • rraaddeekk Re: yanosik i internet na kartę 28.05.13, 13:38
                Możesz wybrać w ustawieniach aplikacji jak chcesz, aby się aktualizowała.
                Ja wybrałem ręcznie i przed aktualizacją aplikacja pytała o zgodę na aktualizację.
                • klemens1 Re: yanosik i internet na kartę 28.05.13, 15:25
                  Gdzie to jest? W ustawieniach nie widzę (jest typ mapy, komunikaty głosowe, autorotacja itp.), w "więcej ..." też nie.
                  • jeepwdyzlu Re: yanosik i internet na kartę 28.05.13, 15:34
                    zależy
                    bo android androidowi nierówny
                    to nie iOS
                    są dziesiątki podwariantów, kilka generacji softu równolegle, nakładki producentów itd
                    Tak więc yanosik Cię nie zlekceważył, ale nie chciał/nie umiał odowiedzieć..
                    ciao
                    j.
                  • rraaddeekk Re: yanosik i internet na kartę 28.05.13, 16:05
                    Sklep Play>Zainstalowane
                    Możesz z tego poziomu odhaczyć "automatyczne aktualizowanie" przy każdej z aplikacji, którą masz zainstalowaną.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka