Dodaj do ulubionych

super się jezdzi po dużym miescie :)

20.06.13, 13:18
dzisiaj z Piaseczna do centrum Warszawy (pod centralną) 20 km, jechałem o 7.30 dokładnie 31 minut.
Teraz już wróciłem. 28 min.
Zaparkowałem praktycznie jakies 5 m od wejscia do Marriotta gdzie miałem spotkanie.
Oczywiscie zaparkowałem bezpłatnie. Legalnie.

i to wszystko na 19 letnim pierdopędzie o max prędkosci 60/godz :D
chowa się pociąg, rower, metro itd

polecam :)
Obserwuj wątek
    • toreon Re: super się jezdzi po dużym miescie :) 20.06.13, 13:38
      Tak będzie już do końca sierpnia. Niestety następna chwila oddechu będzie dopiero w grudniu na Święta kiedy wywieje słoje. Takie to już cykle...
    • jeepwdyzlu Re: super się jezdzi po dużym miescie :) 20.06.13, 13:49
      trypel!
      Skuter?
      :-)
      jeep
      • trypel Re: super się jezdzi po dużym miescie :) 20.06.13, 14:27
        skuter
        19letnie piaggio córki. Nie ma jej to sobie pozyczyłem :D
        na motocykl to sie musze ubierać a i tak w korkach skuter szybszy no i pod krawatem moge.
        • jeepwdyzlu Re: super się jezdzi po dużym miescie :) 20.06.13, 14:31
          Jako Italianofil od lat bardzo lubię we Włoszech te miliony ludzi na skuterach w garniturach, sukienkach, babcie w wieku mojej Mamy, piekarzy, lodziarzy itd itp.... I wszyscy normalnie ubrani - to znaczy tak jak potrzebują - do pracy czy na randkę czy zakupy....
          Przy okazji - gdzie kupiony ten skuter? W Polsce? Jak z serwisem - napisz proszę dwa słowa :-)
          Pozdrawiam i z góry dziękuję!
          jeep
          • galtomone Re: super się jezdzi po dużym miescie :) 20.06.13, 15:01
            Podpinam sie - tez jestem ciekaw.
            CO prawda na razie nie mkupie, bo do pracy mam 5 min na piechote i zywcem nie mam gdzie tym czyms jedzic (z garazowniem tez klopot), ale pomarzyc mozna ;-)
          • trypel Re: super się jezdzi po dużym miescie :) 20.06.13, 15:02
            kupiłem stare piaggio zip bo ono jedyne z markowych spełniało wymóg masy poniżej 80 kg - 13 latka musi móc je podnieść jak sie przewróci i utrzymać
            z drugiej strony miało być tanie bo zakladam ze sie wywróci parę razy (jeszcze sie nie wywróciła) i ma nie być szkoda :)
            z allegra, od prywatnego, zarejestrowany,kosztowało 50% średniej polskiej wypłaty, start pack serwisowy w Warszawie to było 200 pln - regulacje, wymiana jakis króćców, swiec, hamulców (jeszcze akumulator musze bo po zimie padł - 40 pln :D)
            Jak córa zabierze go do siebie (jak zrobi na jesień dokumenta) to NATYCHMIAST kupuję dla siebie. Tylko że tym razem 2 osobowy (sobotnia wyprawa na zakupy na bazar na skuterze to bajka pod kątem parkowania). Jako Italianofil zrozumiesz pewnie moją połowę - tylko Vespa :)
            Niestety ta cholera kosztuje troche wiecej. Nowa 50tka to dycha. Uzywana 4-5 w dobrym stanie. Lepiej 2 suw. Wiecej pali ale dynamika i mozliwosci tunningu dużo lepsze i zanim sie obrócisz masz 10 KM i dociągasz do 100 :)
            Teraz chyba w kazdej dziurze masz serwis (w Piasecznie mam 3, jeden dobry :) )

Uwaga - warto kupić juz zarejestrowany bo latanie po urzedach za rejestracją czegoś za 2 tys nie ma sensu. Uwaga na aprilie (problem z czesciami), nie brac chińczyków (mimo ze gaxniki, cylindry itd są bardzo internacjonalne i pasują od innych to standard ponizej wszystkiego). Wbrew pozorom marki z dalekiego wschodu typu Kymco to już jest bardzo przyzwoita liga za dobą cenę. Jak znajdziesz to zanim kupisz zadzwoń do 2-3 serwisów i powiedz że masz problem z takim a takim skuterem. Jak zaczną klnąć przez telefon że takich nie robią to sobie odpuść.

A teraz pozytyw - na motocyklu mnie puszczają w 99% w korku, ale jak jadę w gajerku na skutezre to nawet kobiety zjezdzają na bok!, wjezdzasz wszędzie, parkujesz wszędzie, no i tankowanie do pełna to u mnie 20 pln :)
            PSwbrew pozorom bagażnik pod siodełkiem starcza na małe zakupy :)
            • nazimno test ADAC 20.06.13, 15:15

www.jungesportal.de/mofa-roller-co/test-50ccm-roller.php
            • jeepwdyzlu Re: super się jezdzi po dużym miescie :) 20.06.13, 15:31
              Moja córka śmiga małą hondą stylizowaną trochę na włoski sprzęt
              Ale ani ja, ani moja Dyrekcja nie lubimy tego skutera - jest za ciężki i jakiś mało... skrętny

Chodzi za nami skuter z Włoch od lat i chyba czas zrealizować plany :-))
              Z trzeciej strony - kupiłem sobie (dopiero co, ale mówię Wam - bajka!!!) elektryczny rower co umożliwia jazdę bez zmęczenia na odcinku 10-20 km z niewiele niższymi niż skuter prędkościami, za to trasami klasycznie rowerowymi - czyli alejki parkowe czy nawet chodniki...
              Zatem sam trochę się z tematu wylogowałem i czuję , że skuterami będą śmigać moje Panie...
              Teraz już wiecie, czemu mając garaż na dwa auta wszystkie trzy samochody stoją na zewnątrz....
              Rowery, skutery, kosiarki, szpej narciarski, wodny, ogrodowy...
              Pozdrawiam jak zawsze najmocniej: CIAO :-)
              jeep
              • nazimno Uzywane na ebay: 20.06.13, 15:38

kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s-motorroller-teile/roller-50ccm/k0c218
              • mameja21 Re: super się jezdzi po dużym miescie :) 21.06.13, 09:04
                jeepwdyzlu napisał:
                kupiłem sobie (dopiero co, ale mówię Wam - bajka!!!) elektryczny rower co umożliwia jazdę bez zmęczenia na odcinku 10-20 km

Czy masz poważne kłopoty ze zdrowiem/jesteś w bardzo podeszłym wieku?
                • jeepwdyzlu Re: super się jezdzi po dużym miescie :) 21.06.13, 09:12
                  jeepwdyzlu napisał:
                  kupiłem sobie (dopiero co, ale mówię Wam - bajka!!!) elektryczny rower co umożliwia jazdę bez zmęczenia na odcinku 10-20 km

Czy masz poważne kłopoty ze zdrowiem/jesteś w bardzo podeszłym wieku?
                  ---------
                  nie
                  mam 3 rowery
                  a elektryczny jest idealny, kiedy musisz się dostać do centrum NIE SPOCONY i dobrze ubrany.
                  To samo pytanie można zadać - idąc tropem Twojego rozumowania - wsiadającym do aut.
                  Rower to -NIE tylko narzędzie rekreacji, ale w większości miast zachodniego świata - środek komunikacji.
                  Moim zdaniem za 10 lat 90% produkowanych rowerów będzie wspomaganych elektrycznie...
                  jeep
                  • mameja21 Re: super się jezdzi po dużym miescie :) 21.06.13, 11:40
                    jeepwdyzlu napisał:
                    > elektryczny jest idealny, kiedy musisz się dostać do centrum NIE SPOCONY i dobrze ubrany.

Czyli konieczność, a nie "bajka'...
                    • jeepwdyzlu Re: super się jezdzi po dużym miescie :) 21.06.13, 11:53
                      bajka bajka
                      jak chcę się spocić to wsiadam na rower górski albo kolażówkę
                      jak chcę parkiem przejechać do centrum, żeby pogadać z Klientem - biorę rower miejski
                      To nie KONIECZNOŚĆ tylko wybór
                      jeep
            • rraaddeekk Re: super się jezdzi po dużym miescie :) 20.06.13, 23:01
              Mnie tylko zastanawia jedno.
              Jedziesz na oficjalne spotkanie skuterem w garniturze.
              Wszystko OK, ale ściągasz kask i włosy wyglądają tragicznie... co wtedy???
              • nazimno Jesli jest lysy jak Kojak, to zaden problem. 20.06.13, 23:07
              • jeepwdyzlu Re: super się jezdzi po dużym miescie :) 20.06.13, 23:13
                Wszystko OK, ale ściągasz kask i włosy wyglądają tragicznie... co wtedy???
                ------------
                lustereczko z Lolobrygidą plus grzebyk na rączce...
                i szafa gra :-)
                jeep
                • rraaddeekk Re: super się jezdzi po dużym miescie :) 20.06.13, 23:16
                  Zazdroszczę.
                  Moje włosy tak się trwale odkształcają po kilku minutach przebywania pod czapką, że tylko mycie głowy pomaga doprowadzić fryzurę do porządku.
                  • trypel Re: super się jezdzi po dużym miescie :) 21.06.13, 07:49
                    jezdzę na motocyklu od 13 r ż. Za chwilę bedzie 30 lat.
                    Od 20 lat na poczatku sezonu wchodzę do fryzjera i prosze o fryzurę pod kask :)
                    krótko, maszynką, grzebienia nie używam od 20 lat wiec wystarczy rozgarnać włosy po zdjęciu kasku i jest OK.
                    Ale masz rację - to normalnie jest problem (też ważne jak zakładasz kask)
                    • trypel jeszcze można coś takiego 21.06.13, 07:52
                      www.louis.de/_3043c6568c52a857308ce826f717af9a11/index.php?topic=artnr_gr&artnr_gr=203075
                      co prawda nie ma chyba dopuszczenia ale policja u nas akceptuje. No i zakłada sie delikatniej i fryzury nie niszczy za bardzo :)
                      i na upał w okularkach i w takim kasku jak znalazł
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka