Dodaj do ulubionych

Subaru Legacy Outback

02.09.13, 11:57
Jakie są wasze doświadczenia z tym autem, interesuje mnie wersja 3.0 245KM?
Obserwuj wątek
    • kontik_71 Re: Subaru Legacy Outback 02.09.13, 12:02
      A ktora generacje masz na mysli? Mialem Outbacka poprzedniej generacji a obecnie Legacy aktualnej. W obu przypadkach 2.5 l silnik. Moje doswiadczenia sa tylko pozytywne. Zero jakichkolwiek problemow (pomijam wymieniona wibrujaca tapicerke drzwi pasazera).
      • legend3.2 Re: Subaru Legacy Outback 02.09.13, 12:19
        III generację, dokładnie interesuje mnie rocznik 2006-2007:)
        • kontik_71 Re: Subaru Legacy Outback 02.09.13, 12:25
          Jesli auto nie jest zajechane przez poprzednego wlasciciela to, moim zdaniem, bierz je. Porzadne, bezawaryjne auto. Do tego jest ladniejsze od aktualnej generacji :)
          • legend3.2 Re: Subaru Legacy Outback 02.09.13, 12:30
            Autko, które mnie interesuje ma 245 tys., zastanawia mnie tylko spalanie tego samochodu bo z tego co wyczytałem to waha się od 10 do 13 l. Druga sprawa czy silnik 3.0 nie będzie zbyt drogi w obsłudze. Nie miałem nigdy styczności z Subaru stąd chciałbym poznać opinie na temat tej marki.
            • kontik_71 Re: Subaru Legacy Outback 02.09.13, 12:44
              Moim zdaniem straszliwe koszty ekploatacji Subaru to jest legenda. Powstala na podstawie doswiadczen posiadaczy Imprezy. Oczywistym jest, ze ich sposob jazdy jest zdziebko inny niz posiadaczy Outbackow i Legacy. Powiem Ci tak, przy 2.5l silniku (automat) srednie spalanie przy duzej ilosci korkow (do 4 dziennie), to bylo ok 8 l. Watpie aby 3 l silnik bardzo od tego odbiegal.
            • jeepwdyzlu Re: Subaru Legacy Outback 02.09.13, 13:07
              Autko, które mnie interesuje ma 245 tys., zastanawia mnie tylko spalanie tego samochodu bo z tego co wyczytałem to waha się od 10 do 13 l.
              -------------
              w mieście będzie to raczej 15
              a na trasie 10
              Jeśli to auto z USA (silnik rzadki w Europie) - sprawdź wszystko dokładnie...
              jeep
        • duze_a_male_d_duze_m Re: Subaru Legacy Outback 02.09.13, 12:28
          Jedyne na co można narzekać to przeciągowa klimatyzacja i niemałe spalanie, może fotele są też mało wygodne. Bardzo solidne i niezawodne auto.
    • fuiio Re: Subaru Legacy Outback 02.09.13, 16:26
      Jezdzilem. Spalanie w wawie 17l benzyny poniewaz ten silnik jest niegazowalny. Mozna oczywiscie przetaczac sie bez gazu ale wtedy szybciej taniej i wygodniej bedzie mercedesem 200d z lat 80tych..Samochod nie wiem dla kogo poniewaz bogaty raczej wybierze cayenne a biedny nie wyrobi na paliwo..auto dla konesera
      • legend3.2 Re: Subaru Legacy Outback 03.09.13, 13:14
        Obawiam się właśnie spalania na tym poziomie:( wiec chyba sobie odpuszczę, mimo mojego zafascynowania tym autem.
      • bunkry Re: Subaru Legacy Outback 01.07.14, 03:02
        niegazowalny?????
        huehue
        znawca
        • galtomone Re: Subaru Legacy Outback 01.07.14, 07:06
          I wygrales brazowa lopate :-)
    • liczbynieklamia Re: Subaru Legacy Outback 04.09.13, 18:08
      To chyba najlepsza generacja Outbacka i najlepszy silnik do niej. Samochód nie jest zbyt obszerny, silnik jest paliwożerny, a samochód jest kosztowny w naprawach i serwisie (mści się bokser i AWD). Poza tym ceny za używane Subaru są w Polsce znaczne przesadzone (odwrotnie niż w USA, gdzie są tanie jak barszcz).
    • schweppes1 Re: Subaru Legacy Outback 01.07.14, 12:31
      To są jeszcze fajne Outbacki. Bo kupując nowego Outbacka można się narazić na ośmieszenie, będąc objeżdżanym przez Octavię III 1.4 TSI.
      • gzesiolek Re: Subaru Legacy Outback 01.07.14, 13:51
        Niby dlaczego mam byc osmieszony tylko dlatego, ze mam za duzo w glowie zeby sie scigac?

Obciach to jest gdy kupujesz nowe wypasne auto i nie wiadomo dlaczego chcesz sie scigac, podjezdzasz na swiatlach z pomrukowaniem przed ruszeniem, a tu objezdza Cie staruski Mitsubishi Colt czy Honda Civic... bo okazuje sie, ze przy budzie z waga mniej niz 1tona maja 150-160KM (a czasami i wiecej jak nieco przy nim popracuja)

Ale jak jade Outbackiem ktory nigdy nawet nie udawal wyscigowki to niby dlaczego mam byc osmieszony? Bo jakis PH bedzie sie cieszyl w swej Octavii... a niech sie cieszy byle by ostroznie swoje wyscigi urzadzal...

Jak chcesz miec auto w ktorym zawsze powalczysz na swiatlach to kupujesz hothatcha...
        • schweppes1 Kompletnie nie zrozumiałeś. 01.07.14, 17:19
          Tu chodzi o to, że obecna oferta Subaru na Polskę jest rozśmieszająca, bo jak chciałbym kupić Outbacka na trasy, którym mogę zwinnie wyprzedzać, to nie mogę, bo takiego nie ma. Najszybsze Legacy czy Outback ma powyżej 9 s. do setki.
          • karakalla Re: Kompletnie nie zrozumiałeś. 02.07.14, 15:19
            Tyle że obecny model ma już 5 lat i zaraz zniknie z oferty. Można z bardzo dużym prawdopodobieństwem przypuszczać, że w nowym będzie dostępny 2-litrowy silnik z turbodoładowaniem, 240 KM, jak by nie patrzeć dość raźny.
            • jeepwdyzlu Re: Kompletnie nie zrozumiałeś. 02.07.14, 15:23
              który zepną z cvt
              już widzę jak będzie pomykał....
              :-)

j.
              • karakalla Re: Kompletnie nie zrozumiałeś. 02.07.14, 16:47
                W Foresterze taka kombinacja jest i niezłe osiągi daje, przynajmniej na papierze i w raportach z testów (bo nie wiem, jak sprawuje się w tzw. życiu).
                • jeepwdyzlu Re: Kompletnie nie zrozumiałeś. 02.07.14, 16:50
                  jechałem tym foresterem
                  niestety
                  cvt mimo, że nazywa się lineartronic
                  w XV jest fajnie wysterowane
                  w foresterze jest inaczej - i silnik pracuje na wyraźnie wysokich obrotach (wyższych niż 2 litrówka w XV)
                  to irytuje i jestem pewien, że nie zmniejsza zużycia paliwa....
                  j.
          • gzesiolek Re: Kompletnie nie zrozumiałeś. 02.07.14, 15:56
            To napisz, ze brakuje Ci auta w ofercie które ma mniej niż 9sek do setki, bo lubisz mieć zapas mocy... a nie coś o narażaniu się na ośmieszenie...

Na codzień jeżdżę w dużej mierze autem które ma jakieś 14sek do setki i nie uważam abym narażał się na ośmieszenie (G.Punto 1.4)... zwłaszcza, że pomykam nim po Krakowie sprawniej niż wielu innych w mocniejszych wozach i na pewno nie jestem zawalidrogą...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka