Dodaj do ulubionych

Nowa mazda 3 albo...

27.01.14, 13:57
Czy gdybyście teraz mogli kupić samochód w granicach powiedzmy 80/90 tys. to kupujecie nową Mazdę 3 czy nie? Samochód krótko na rynku, trudno coś więcej znaleźć na jego temat, może widzieliście, jeździliście i macie jakieś zdanie?

Jeśli nie, to co innego? Podobają mi się suv-y RAV4 albo Honda CR-V, w tej chwili propozycje Toyoty i Hondy stają się kuszące bo kupując na firmę można odzyskać 23% Vat.
Z drugiej strony jeździmy głównie po mieście, po "łąkach i lasach" w weekendy i na wakacjach.
Dzieci i psów na stanie nie ma. Mąż jednak ostro polemizuje twierdząc, że te samochody są duże jak na miasto i po co tyle wydawać na paliwo i przeglądy. Mazda 3 w hatchbacku to jego opcja a ja mam mniejszą wiedzę na temat samochodów, bo to zazwyczaj jego działka.

Podpowiedzcie coś kobiecie, bo nie chcę argumentować jedynie w naiwnym style "ale Rav-ka jest ładniejsza".

A może jakieś inne ciekawe propozycje, chodzi o nowe samochody, męża kręcą głownie auta japońskie, ewentualnie niemieckie, byłoby mi łatwiej negocjować gdyby ktoś polecił coś z tych marek.
Obserwuj wątek
    • des4 Re: Nowa mazda 3 albo... 27.01.14, 14:20
      dla 2 osób kompakt spokojnie wystarczy, zresztą suv to 30-40 tysięcy więcej od twojej kwoty

inna sprawa, że cena paliwo/przeglądu nie rózni się wiele czy to kompakt czy suv

nie należę do "wyznawcuff" Mazdy ale lubię japońskie samochody, więc możesz równie dobrze rozpatrywać Civica, Auris albo Subaru XV

a argument wizualny też jest ważny :)
      • nenia1 Re: Nowa mazda 3 albo... 27.01.14, 14:57
        des4 napisał:

> dla 2 osób kompakt spokojnie wystarczy, zresztą suv to 30-40 tysięcy więcej od
        > twojej kwoty

No właśnie różnica robi się znacznie mniejsza bo od CR-V może odliczyć cały Vat, albo Honda ci to rekompensuje (starają się o homologację) do tego można jeszcze skorzystać z wyprzedaży rocznika, w Mazdzie tego nie ma, na Mazdę czeka się ponad pół roku, o wyprzedażach, gratisach nie ma mowy.
        • feeria_only Re: Nowa mazda 3 albo... 31.01.14, 17:11
          Ja jestem fanką Hondy i Crvki w szczególności. Jeździ się bardzo przyjemnie - miasto i trasy (raczej po wertepach nie jeżdżę), niewiele pali (jak na moją ciężką nogę), ma bardzo trwały silnik, przyzwoite wyposażenie nawet w podstawowej wersji, do tego niezłe przyspieszenie nawet z niewielkim silnikiem 1,6. No i co ważne jest sprawdzoną konstrukcją, która jest raczej bezawaryjna.
          Z Twojej wypowiedzi wnioskuję, że kupujecie auto do firmy, faktycznie można sobie odliczyć Vat, ale u "mojego" dealera, w którego ja kupowałam Hanię (warszawska Honda Plaza, wyguglaj sobie i wejdź w promocje na samochody) mają jakąś inną promocję podobno zyskuje się więcej niż kratką. Nie wiem na czym ona polega, ale może warto się dowiedzieć. W zeszłym roku można było kupić u nich bardzo dobrze wyposażoną CR-Vkę za 87 tys., z tego co pamiętam.
          Mazdy nie znam, ale jak ktoś słusznie zauważył to nowość i nie wiadomo jak im ten samochód wyszedł w produkcji, czy nie będzie miał jakiś wad.
          Jeśli jednak zostanie Wam do wyboru jakiś hatchback to może pomyślcie o Civicu IX gen? Piękne auto... ech, szkoda, że nie mogę mieć drugiej Hondy.
          • nenia1 Re: Nowa mazda 3 albo... 01.02.14, 12:50
            No właśnie jeździmy Hondą Civic, już drugi raz z rzędu i chcieliśmy coś zmienić. Lepiej samochód niż współmałżonka ;)

A poważnie, dzięki za info, a możesz napisać ile ci średnio po mieście Hania pali :)
    • galtomone Re: Nowa mazda 3 albo... 27.01.14, 14:21
      Osobiscie stanowcza wolabym CR-V z automatyczna skryznia niz takie male jezdzidelko jak Mazda 3 (pod spodem to zreszta chyba Ford Focus?).
      Ale wszystko zalezy od tego czy macie na to kase i czy sprawi Wam to przyjemnosc.

Mnie siedzenie wyzej, naped 4x4 (nawet jesli potrzebny od swita), spokojne parkowanie przy krwaeznikach i generalnie jazda wieszym autem sprawilaby wiesza frajde niz wozenie tylka Mazda 3 - ale kazdy lubi co innego.

Moze byc tez tak, ze kierowca generalnie nie traktuje jazdy jako czegos fajnego (tylko rpzykry obowiazek), nie czuje sie pewnie i kazdy dodatkowy cm auta sprawia problem z parkowaniem i powoduje stres. Jesli tak jest - lepiej kupic mniejsze.
    • jeepwdyzlu Re: Nowa mazda 3 albo... 27.01.14, 15:25
      mazda 3 i honda crv to tak kompletnie różne auta
      że w ogóle nie można ich porównywać

sami sobie musicie odpowiedzieć na pytanie co jest ważne
      mazda 3 to znakomity kompakt, prawie premium a z motorem 2 litry i automatem - bajka.
      To, że nowy - to tylko lepiej - a mazda jest doświadczoną i dbającą o jakość firmą.
      CRV to obok Ravki - najfajniejszy suv na rynku. Może za nisko zawieszony, może nie z najlepszym napędem 4x4, ale wygodny, cichy, i DUŻY...
      Pytanie - czy tego potrzebujecie - i czy jesteście gotowi wydać więcej pieniędzy....
    • edekmacedonski Re: Nowa mazda 3 albo... 27.01.14, 17:12
      Gdybym miał do wydania taką kasę, trójka byłaby jedną z faworytek. Auto jest dopracowane, oszczędne i powinno być niezawodne. Nie jest najtańsze, ale to z racji japońskiej produkcji.
      • galtomone Na pewno z Japonii? 28.01.14, 12:12
        edekmacedonski napisał:

> Gdybym miał do wydania taką kasę, trójka byłaby jedną z faworytek. Auto jest do
        > pracowane, oszczędne i powinno być niezawodne. Nie jest najtańsze, ale to z rac
        > ji japońskiej produkcji.

A te na PL sa na pewno z Japanowa?

en.wikipedia.org/wiki/Mazda3
        Assembly Hofu, Japan[2]
        Bogotá, Colombia[3]
        Tehran, Iran[4]
        Taoyuan, Taiwan[3]

pl.wikipedia.org/wiki/Mazda_3
        Miejsce produkcji Japonia, Hōfu
        Chiny, Nanjing
        Tajwan
        Kolumbia, Bogotá
        Republika Południowej Afryki, Pretoria
        Zimbabwe, Willowvale
        Filipiny, Santa Rosa, Laguna
    • gzesiolek Re: Nowa mazda 3 albo... 27.01.14, 17:31
      Objezdzilem Mazdy na probnych jak tylko moglem bo wlasnie jestem na zakupie auta za podobny do was budzet (85-100), ale jako etatowiec nie mam co liczyc na odliczenie VAT i jakikolwiek porzadny SUV z 4x4...

I tak porownujac takie auta:
      Mazda 3 5D 2.0 120KM, Mazda 6 4D 2.0 165KM i Mazda CX-5 2.0 165KM

Przyjemnosc jazdy:
      1 Mazda 6
      2 Mazda 3
      3 Mazda CX-5

Dynamika i sportowe zaciecie:
      1 Mazda 3
      2 Mazda 6
      3 Mazda CX-5

Przestrzen i praktycznosc:
      1 Mazda CX-5
      2 Mazda 6
      3 Mazda 3

Wyglad:
      1 Mazda 6
      2 Mazda 3 / Mazda CX-5

Szostka ma najlepiej wg mnie zbalansowane komfort vs sportowe zaciecie... Wygodnie i z przodu i z tylu (choc dla was to na razie wsio rybka)... ergonomia i sterowanie wewnatrz dosc intuicyjne... skrzynia chodzi tak jak lubie z lekkim oporem i wyraznym zaskoczeniem...
      Miejsca w srodku w sedanie pod dostatkiem, ale otwor bagaznika nieco maly, no i dach nisko z tylu dla osob ponad 185cm...

Trojka mimo ze jechalem wersja o mocy 120KM wydaje sie dynamiczniejsza od wiekszych kolezanek... Ale jak lubicie miec zapas mocy to polecam 165KM stawiam ze spokojnie setke w 8s zrobi... Mnie do 3jki zrazily dwie rzeczy... niestety jest nieco ciasna (nawet nieco mniejsza wewnatrz od mojego aktualnego Lancera, a dla rodziny 2+2 to jednak wazne) mimo az 270cm rozstawu osi i niestety dosc droga... za dobra wersje z mocnym silnikiem trzeba wydac 80tys
      a jeszcze z poczatkiem stycznia podrozaly o 1 tys PLN brutto ;)
      CX-5 jest najpraktyczniejsza... zaskakujaco duzo miejsca wewnatrz... Fajnie sie jezdzilo wersja 4x4 niestety w moim budzecie na ten moment brakuje mi z 20tys PLN, a i odliczenia/kratki jak na razie Mazda chyba nie oferuje...

Podsumowujac... moim faworytem na ten moment jest Mazda 6 w wersji SkyMotion 2.0 165KM
      teraz bije sie o jakis rabat/upust plus dostepnosc auta z miejsca (nie rozumiem kupowania auta z odbiorem za pare miesiecy, przeciez w miedzyczasie moge zmienic zdanie... ;) )... Nie mam presji na kupno, wiec sobie nieco pogrywam z dealerem, moze jednak cos dla mnie ciekawego wynajdzie...

Generalnie Mazdy bardzo mi przypadly do gustu i sa moimi faworytkami jesli chodzi o przyszly zakup...
      • galtomone Polska mowa "tudny" 28.01.14, 12:15
        gzesiolek napisał:

> Objezdzilem Mazdy na probnych jak tylko moglem bo wlasnie jestem na zakupie aut
        > a

A co do reszty opisu to ja i tak wolabym CX5 ewentualnie 6 ale kombi :-) Kazdy lubi co innego...
        • gzesiolek Re: Polska mowa "tudny" 28.01.14, 13:04
          Czepiasz sie... ;)

Ok, trzymając się poprawnej polszczyzny:
          "Odbyłem wiele jazd próbnych trzema modelami Mazdy, gdyż jestem w trakcie podejmowania decyzji dotyczącej zakupu kolejnego samochodu..."

Co do 6 w kombi jest super poki nie siadzie sie na tylnym siedzeniu... czar pryska bo tam jest tyle miejsca ile w moim Lancerze, a nie tyle ile powinno byc w wielgachnym kombi klasy sredniej...
          • gzesiolek Re: Polska mowa "tudny" 28.01.14, 13:05
            tfu... puki...
            • galtomone Re: Polska mowa "tudny" 28.01.14, 14:14
              Bledy ortograficzne sam robie - wiec sie nie czepiam.
              Ale sa pewne granice :-)
            • klemens1 Re: Polska mowa "tudny" 04.02.14, 10:35
              > tfu... puki...

Jeszcze "tfu" popraw.
          • galtomone Re: Polska mowa "tudny" 28.01.14, 14:14
            gzesiolek napisał:

> Czepiasz sie... ;)

Jak najbardziej :-)

Ale hasla typu " jestem na kupnie", zdrobnania "autko", "paski w dyzlu", itd... troche mnie irytuja.

> Ok, trzymając się poprawnej polszczyzny:
            > "Odbyłem wiele jazd próbnych trzema modelami Mazdy, gdyż jestem w trakcie podej
            > mowania decyzji dotyczącej zakupu kolejnego samochodu..."

Duzo lepiej :-)

> Co do 6 w kombi jest super poki nie siadzie sie na tylnym siedzeniu... czar pry
            > ska bo tam jest tyle miejsca ile w moim Lancerze, a nie tyle ile powinno byc w
            > wielgachnym kombi klasy sredniej...

To bida. A Ave II kombi (ze dwa razy w swojej z tylu jechalem) nie ma z tym klopotu.
            Ale jak patrze na Ave III to nie jestem pewien czy tam nie jest ciasniej...
    • yeti-1965 Re: Nowa mazda 3 albo... 28.01.14, 11:51
      Moim zdaniem mazda 3 jest bardzo dobrym wyborem.Jest to nowość,ale do wyboru mazdy przekonuje mnie; zastosowanie dużych niewysilonych i oszczędnych silników(jakoś nie mam zaufania do tych małych turbodoładowanych i wysilonych pierdziawek),zastosowanie w konstrukcji nadwozia stali o podwyższonej wytrzymałości,tradycyjnie duża niezawodność mazdy,no i bardzo podoba mi się design nowej trójki.Dodatkowo uważam że dzięki tym silnikom wartość mazdy będzie dużo wyższa od konkurencji przy późniejszej odsprzedaży,co też nie jest bez znaczenia.Moja opinia jest subiektywna,gdyż jestem fanem japońskiej motoryzacji,szczególnie modeli produkowanych w "kraju kwitnącej wiśni" :-))
      • sky.83 Re: Nowa mazda 3 albo... 28.01.14, 16:50
        O ile się nie mylę te silniki Mazdy SkyActiv są chyba z wtryskiem bezpośrednim,a więc jeszcze wyższą wartość na rynku będą miały Hondy Civic/Accord z klasycznym system wtrysku;)
        • tomaszekert Re: Nowa mazda 3 albo... 29.01.14, 11:34
          Sam mam inny troszkę dylemat Mazda3 sedan 2.0 120 KM czy Auris TS 1.6 132 KM?

Mazda jest piękna, silnik super, ale jest jedno ale...Nie wiadomo czy nie będzie rdzewieć jak starsze Mazdy...

Z kolei Auris jest bardzo praktyczny, ale silnik trochę mało dynamiczny...

A może warto poczekać na Civica kombi?
          • galtomone Re: Nowa mazda 3 albo... 29.01.14, 11:42
            Jak cie nie pili...
            Civic wyglada fajnie - nie wiem tylko jak w srodku bo poprzedni byl dla mnie zbyt udziwniony...
        • yeti-1965 Re: Nowa mazda 3 albo... 03.02.14, 17:23
          Oczywiście silniki hondy też są super,ale te 120KM z 2 litrów pojemności sugeruje ponadprzeciętną trwałość.
    • sakhal Re: Nowa mazda 3 albo... 29.01.14, 12:07
      Temat bardzo mi bliski, tylko ze swoj budzet szacuje na 10tys mniej oraz raczej nie chce wychodzic poza klase kompakt.
      Jako fan Mazdy naturalnie czekałem na premiere nowej 3-ki (kiedys posiadałem kilkuletnia 323f ktora przez 4 lata uzytkowania nie miala zadnej awarii. Sprzedajac czulem ze niepredko trafie na podobne auto)
      Od zakupu poki co powstrzymuja mnie 2 rzeczy - tzw. wiek dzieciecy, chce upewnic sie ze model nie ma wad projektowych/fabrycznych, zwlaszcza silnik 2.0 o duzym stopniu sprezania (nietypowy).
      Druga sprawa ze nie moge zdecydowac - sedan czy hatchback.
      Za pierwszym przemawia moja sympatia do klasycznych linii sedana, za drugim (a jednak) fajniejszy desing - tyl w wersji 2.0 z dwoma wydechami wyglada naprawde cool :)

I jak to bywa, gdzie dwoch sie bije tam trzeci korzysta - ostatnio zaczalem sie zastanawiac nad nowa Corolla 1,6 Valvematic (132 KM) Multidrive S.
      Nie tak fajna jak nowa Madzia, do tego w podobnej cenie (70-80k) mozna dostac tylko wersje wyprzedazowa z 2013 jednak.... mimo ze rozmiarowo podobne, wydaje sie przestronniejsza (zwlaszcza bagaznik) do tego silnik 1.6 w polaczeniu ze skrzynia automatyczna bezstopniowa to spory komfort (spalanie porownywalne do 3-ki)

Tak wiec wybor nie jest latwy, kusi mnie do Corolli ale boje sie ze potem za kazdym razem widzac 3-ke na drodze bede czuł sie zle...
    • chris62 Re: Nowa mazda 3 albo... 31.01.14, 10:28
      nenia1 napisała:

> Czy gdybyście teraz mogli kupić samochód w granicach powiedzmy 80/90 tys. to ku
      > pujecie nową Mazdę 3 czy nie?
      ---
      Ja na pewno NIE.

Zwykły kompot klasy C i taka kasa?

Za taką kasę jak już to ja wolę nawet używanego Miska klasy C a tak naprawdę to obecnie juz tylko SUVy mnie kręcą.
      Progi, krawężniki, dziury wszystko to mogę pokonać z mniejszą obawą o urwanie tłumika czy zderzaka.
      Ruszanie pod górkę nawet oblodzoną? No problem!
      Jazda autostradowa też no problem mogę jechać zarówno po dobrych jak i po fatalnych drogach a nawet drogach gruntowych, koszty paliwa i osiągi akceptowalne i wszystko to daje mi Kia Sportage 2,0 CRDi.

Widziałem na parkingu Mazdę CX3 niczego sobie ładne autko kwestia czy dla kogoś warte ceny.
      • gzesiolek Re: Nowa mazda 3 albo... 31.01.14, 11:43
        Gdzie Ty juz widziales CX-3...? a podobno ma sie ukazac w drugiej polowie roku..

Chyba, ze CX-5 Ci sie mala wydala ;)
        • chris62 Re: Nowa mazda 3 albo... 31.01.14, 11:59
          Sorki faktycznie CX-5 mała sie nie wydała to raczej konkurent dla Kia Sorento.
          No ale CX-3 już można oglądać na zdjęciach.
          Nowy Kaszkaj też fajny np. 1,6 dCi 130 KM by mi pasił
    • kaczerrr Re: Nowa mazda 3 albo... 17.03.15, 19:23
      I warto z perspektywy czasu wchodzić w tą mazdę? Ktoś może się wypowiedzieć?
      • brodacz1973 Re: Nowa mazda 3 albo... 22.03.15, 17:35
        Z perspektywy roku nadal warto. Od pół roku jeżdżę trójką kupioną w łódzkiej Matsuoce i chwalę sobie i auto i współpracę z salonem. Samochód jest genialnie wyposażony i wart swojej ceny. Jakbym kupował jeszcze raz to w tym samym miejscu i ten sam model.
        • xvqqvx Nie polecam matsuoka.pl - denni spamerzy 22.03.15, 19:31
          Nie polecam matsuoka.pl - denni spamerzy, którzy kretyńsko zaśmiecają fora.
          • tbernard Polecam matsuoka.pl 22.03.15, 21:34
            Bardzo fajna strona. Zupełnie przez przypadek natrafiłem na nią dzięki xvqqvx.
            • xvqqvx Dzięki za pomoc 23.03.15, 06:00
              Stronka łódzkiej Matsuoki jest może i fajna, ale firma niekoniecznie, skoro do narketingu szepranego zatrudnia zamiast fachowców przygłupich spamerów, którzy nie umieją nawet przeczytać dat.

A podziękowanie za to, że dzięki tobie niepolecanie będzie spozycjonowane wyżej, bo tak zadziała twoja wypowiedź.
              • brodacz1973 Re: Dzięki za pomoc 01.04.15, 15:11
                Ja rozumiem że niektórzy wszędzie widzą cyklistów, masonów, spamerów, itd. Ale zaraz nie będzie można powiedzieć, że się lubi Wiedźmina bo a nuż ktoś Sapkowskiemu reklamę robi. Rozumiem, że rodaków najbardizje cieszy jak ktoś pisze, że kupił słabe auto, za dużą kasę i jeszcze mu je ukradli po miesiącu?
                • xvqqvx Pyskuj dalej.:-) 01.04.15, 15:31
                  Widzisz spamerze - musisz się dokształcić z marketingu szeptanego.

Posługując się twoją alegorią i twoim postępowaniem, tobyś na forum o literaturze fantasy w wątku o Sapkowskim/„Wiedźminie” wrzucił tekst chwalący księgarnię, gdzie kupiłeś książkę.

A teraz pyskuj dalej, a matsuoka na pewno ci nie zapłaci, nie da rabatu etc.:-)

Nie polecam salonu matsuoka z Łodzi - nie dość, że próbują nieudolnie spamować na forach, to jeszcze pyskują, że nie spamują.
                  • brodacz1973 Re: Pyskuj dalej.:-) 01.04.15, 21:24
                    Komuś się nudzi. Temat jest o samochodzie konkretnej marki. Domyślam się że najlepsza "bryka" jaką miał autor to co najwyżej rower górski na komunię, stąd hejty. Z resztą z głupkiem kłócić się nie będę. Ty wiesz swoje, cytując klasykę - "moja prawda jest najmojsza".
                    • xvqqvx Pyskuj dalej.:-) 01.04.15, 21:51
                      No właśnie spamerze - wątek nie służył wychwalaniu salonu, co zresztą akurat jest spamem. I sytuacja jest prosta - będziesz pyskował, tym bardziej salon, dla którego spamujesz, będzie miał więcej negatywów na Google'ach i tym samym bardziej ci „podziękuje”.
                      A odnośnie tego, co na mnie wypisujesz, to odpowiem słowami jednego admirała „Nie dbam o to.” - gdybyś to zrobił na papierze toaletowym, to papier miałby dla mnie większą wartość niż twoja opinia, spamerze.

Nie polecam salonu matsuoka z Łodzi - wynajmują spamerów, którzy nie dość,że nieudolnie spamują, to jeszcze pyskują, że nie są spamerami. Widocznie są tak kiepscy, że nie stać ich na porządną promocję, a tylko na nieudolne spmowanie.

PS. Największym głupkiem jest spamer, który usiłuje udowodnić, że nim nie jest.
                      • brodacz1973 Re: Pyskuj dalej.:-) 01.04.15, 22:21
                        Obawiam się, że teraz zachowujesz się jak gimbaza w bluzie JP100%, podskakująca i pyskująca komuś, którego w swojej małej krótko ostrzyżonej główce uznała za "konfidenta". Twój świat, twoje niezdiagnozowane problemy. Udowadniać że nie jestem wielbłądem nie będę. A Ty wystawiasz sobie świadectwo.
                        • xvqqvx Pyskuj dalej.:-) 01.04.15, 23:07
                          Typowa zagrywka spamera, który pyskuje. :-)

Tym się różnimy, że ja nie muszę pokrzykiwać jak ty, a tylko po prostu gnoję twego pracodawcę, spamerze. :-) I swoim pyskowaniem bynajmniej mu nie pomożesz. :-) Ale nie krępuj się - pogrążaj go dalej - może szybciej zmądrzeje i nie będzie wynajmował takich spamerów jak ty. Czekam zatem na odpowiedź. :-)

Nie polecam salonu matsuoka z Łodzi - muszą być niewiele warci, skoro wynajmują spamerów, którzy nie dość, że spamują, to jeszcze pyskują, że nie są spamerami.

PS. Typowy gimbus jest nieporównywanie inteligentniejszy od spamera, który próbuje udowodnić, że nie jest spamerem.
                          • brodacz1973 Re: Pyskuj dalej.:-) 01.04.15, 23:27
                            Masz definitywnie rację we wszystkim. Twoja prawda jest najmojsza. Wygrałeś internety. Proponuję po tym sukcesie demaskacji "spamera" poszukać i ujawnić: Potwora z Loch ness, Yetti, mokele mbembe, a na końcu powiedzieć gdzie jest Wally :)
                            • xvqqvx Pyskuj dalej.:-) 01.04.15, 23:40
                              Po prostu nie uważasz się za spamera a tylko za specjalistę marketingu szeptanego i dlatego pyskujesz. :-)
                              A tym się różnimy, że ja nie muszę spamować dla firm.

I naprawdę mnie nie zawodzisz - każdy początkujący spamer pyskuje jak ty.:-)
                              Do dzieła spamerze.

Nie polecam salonu matsuoka z Łodzi - promują się spamem na forach, a na dodatek spamerzy pyskują, że nie są spamerami.
                              • brodacz1973 Re: Pyskuj dalej.:-) 01.04.15, 23:49
                                Dobrowolnie oddałem pole twojej wyobraźni. Czuj się zwycięzcą, szkoda mi czasu dla trolli. Miłych świat Wielkanocy. Ponoć harnaś i kaszanka po taniości, [taki spam]
                                • xvqqvx Pyskuj dalej.:-) 01.04.15, 23:53
                                  Każdy spamer pyskuje, bo liczy, że atakując krytyków spamowania „zakrzyczy” krytykę. I ty nie stanowisz wyjątku. Czekam zatem na odpowiedź. :-)

Tyle tylko, że tym szkodzi najbardziej swemu pracodawcy. Więc:

Nie polecam salonu matsuoka z Łodzi - nie dość, że spamują, to jeszcze ich spamerzy pyskują, że nie są spamerami.
        • klemens1 Re: Nowa mazda 3 albo... 02.04.15, 11:37
          brodacz1973 napisał:

> Z perspektywy roku nadal warto. Od pół roku jeżdżę trójką kupioną w łódzkiej Ma
          > tsuoce i chwalę sobie i auto i współpracę z salonem. Samochód jest genialnie wy
          > posażony i wart swojej ceny. Jakbym kupował jeszcze raz to w tym samym miejscu
          > i ten sam model.

Spamowania to się chyba uczyłeś od ruskich trolli komentujących artykuły o Ukrainie.
          Subtelność i fachowość aż rażą w oczy.
        • nazimno Moze bys nawet u nich.... 02.04.15, 11:41
          ... w salonie walnal satysfakcjonujaca kupke w WC ?
          • fat-sja Re: Moze bys nawet u nich.... 20.04.15, 00:23
            Ale się przez te święta fala hejtu przelała? Mam pytanie ? jak jadłam w marcu dobre hamburgery przy centralu w Łodzi to też wiadro pomyj? Nie trawię darmowych reklamodawców ale patrząc na tą dyskusję to chyba noł-lajfy miały jakiś zlot bo siedziały same w święta. Stąd taka aktywność
            • xvqqvx Re: Moze bys nawet u nich.... 20.04.15, 07:09
              Jakby była dyskusja o przygotowywaniu hamburgerów, a ty zareklamowałabyś lokal, to byłby spam.

A to, że u was w Matsuoce siedzą durnie, którzy myślą, że marketing szeptany to spam na forach, to takie skutki. I pyskujcie dalej, a sobie zaszkodzicie.
              • xvqqvx A byłbym zapomniał… 20.04.15, 07:19
                Nie polecam salonu Matsuoka z Łodzi - muszą być kiepscy, skoro nie stać ich na porządną promocję, a tylko na wynajmowanie kretynów spamerów, którzy nie dość, że spamują, to jeszcze pyskują, że nie są spamerami.

I pyskujacie dalej spamerzy, a pogrążycie się jeszcze bardziej…
            • klemens1 Re: Moze bys nawet u nich.... 20.04.15, 09:23
              fat-sja napisał(a):

> Nie trawię darmowych reklamodawców ale patrząc na tą dyskusję to chyba noł-lajfy miały jakiś zlot bo siedziały same w święta. Stąd taka aktywność

Że święta niby od środy były?
    • waldemar_florkowski Re: Nowa mazda 3 albo... 20.04.15, 23:40
      Mnie mazda 3 zachwyciła silnikiem 2.0 120 KM... wiem brzmi to dziwnie, ale biorąc to auto, byłem przekonany, że pojemność nie nadrobi braku mocy, a jednak pozytywnie się zaskoczyłem. Technologia SA Mazdy działa.
      • klemens1 Re: Nowa mazda 3 albo... 21.04.15, 14:22
        Co prawda 3 nie jeździłem, ale porównałem sobie na yt przyspieszenie 3 z 2.0 165 KM i octavii 1.4 tsi. Oba silniki radziły sobie tak samo. Tyle tylko, że przy niższych obrotach tsi poradzi sobie lepiej. Gdzie tu więc miejsce dla 120KM wersji?
        • gzesiolek Re: Nowa mazda 3 albo... 21.04.15, 14:47
          Bo akurat w niskich obrotach wersja 120KM i wersja 165KM jest praktycznie identyczna (przebieg momentu do tych 5k rpm się pokrywa).
          Maksymalny moment obrotowy jest identyczny...
          • klemens1 Re: Nowa mazda 3 albo... 21.04.15, 17:22
            gzesiolek napisał:

> Bo akurat w niskich obrotach wersja 120KM i wersja 165KM jest praktycznie ident
            > yczna (przebieg momentu do tych 5k rpm się pokrywa).
            > Maksymalny moment obrotowy jest identyczny...

To ostatnio częsty trend.
            Czyli zapewne odpowiednie oprogramowanie może zmienić ten niekorzystny przebieg momentu w wersji 120 KM.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka