27.03.14, 12:30
Szanowni,

zastanawiam się nad zakupem Passata CC z 2009 roku, nawet sobie takiego "upatrzyłem", ale docierają do mnie informacje, ze one gniją... Kolega takiego miał, tam poszła rdza pod listwami dookoła. Auto było serwisowane w Autoryzowanej Stacji, nikt nigdy niczego nie zauważył. Czy ktoś słyszał o podobnym przypadku?
Obserwuj wątek
    • gzesiolek Re: Passat CC 27.03.14, 14:30
      Kolega mial go od nowosci? Czy kupil z pewnej reki z Niemiec?
      Bo takie rowne rdzewienie dookola wzdluz listw widzialem w zyciu tylko raz... w aucie po powodziowym, ktore dlugi okres stalo w wodzie...

Co do CC to malo ich jest wiec niewiele osoba ma z nimi osobiscie do czynienia...
      • nikocc Re: Passat CC 27.03.14, 14:40
        No wlasnie chodzi o to, ze to pierwszy, i jedyny wlasciciel.
        • gzesiolek Re: Passat CC 27.03.14, 15:36
          To baaaaardzo dziwne... ale jesli robil regularny serwis w ASO to powinien miec gwarancje na blachy (zwykle nawet do 10lat) i jesli gdziekolwiek przerdzewialo na wylot maja mu to naprawic lub wymienic karoserie...
        • gzesiolek Re: Passat CC 27.03.14, 15:42
          A wracajac do tematu... Z dwojga zlego to wiesz przynajmniej gdzie dokladnie sprawdzac przy zakupie ;)

Przejedz sie, posprawdzaj i sie ciesz autem, wg mnie na pechowy egzemplarz mozesz trafic w kazdej marce... nie wierze w masowe gnicie jednego typu samochodu... znam takich co do dzis jezdza Fokusem I z 2000 roku i im sie nie rozpadla, a to podobno najbardziej rudziejacy typ...
          • loyezoo Re: Passat CC 27.03.14, 16:50
            Bardzo dziwne,to co ty piszesz.O ile Mondeo brało ranty drzwi,o tyle Focusów widzę dziesiątki dziennie i mają bardzo ładny lakier,a nie wierzę,że wszystkie ktoś już lakierował.
            • gzesiolek Re: Passat CC 27.03.14, 18:35
              Spotkalem sie z opiniami, ze rdzewieja na potege... zwlaszcze te sprzed 2001...
              Dlatego tez napisalem "podobno"... bo znam przypadki przeczace tym opiniom...
              Moj byly Civic VI 5D z poczatkow jego produkcji w UK tez mial rdzewiec na potege... a pierwsze rzeczy do zabezpieczenia mialem po 13latach od daty produkcji... i na drogach dalej jezdzi ich tysiace... a maja najmniej 13lat...
    • carfan Re: Passat CC 27.03.14, 19:25
      Bardziej bym zwracał uwagę jaki wybrać silnik. Dosyć dziwne aby tak równomiernie dookoła. Ilu letni? W sumie to i tak podejrzane. Wcale nie dziwię się, że interesujesz się nim. Ładny.
      • nikocc Re: Passat CC 27.03.14, 19:46
        No, dziwne, dziwne, tez jestem zdziwiony, ze tak gnije??? Zastanawiam się tylko, czy taki pech, czy może jednak nie jest to jedyny przypadek?. Tak jak pisałem, rozpatrywałem dokładnie ten model, z tym silnikiem, i nawet ten rocznik. Kiedys już czytałem o tym gniciu, w VW -tam też wylazło to spod listew ozdobnych...Auto tego znajomego ma przejechane ok 60 tys.
        Ciekawe.... czy pęcherze rdzy pod lakierem to wina lakieru -oto jest pytanie?
        W końcu lakier to nie jedyna warstwa zabezpieczajaca blache....
        • voldek88 Re: Passat CC 27.03.14, 21:02
          Może popytaj jeszcze na jakichś serwisach Volkswagena, nieautoryzowanych, tam czasami dzielą się taką wiedzą z osobami chcącymi kupić używany samochód. Ja popytałem o wszystkie możliwe wady Opla Vectry z 2007 r jakich mogę się spodziewać i sprawdza się na razie całkiem całkiem, bo w 60%
    • reksioxxx Re: Passat CC 30.03.14, 18:39
      kolego ja mam wlasnie do sprzedania takie autko (cc z silnikiem 170ps) z 2009 roku i moj jest ok, co prawda wiekszosc czasu jezdze nim po europie w cieplych krajach i malo mam do czynienia z sola czy chemikaliami sypanymi na drodze u nas w kraju - moze faktycznie ten gnijacy model mial cos wspolnego z woda albo na przyklad ktos go parkowal w wilgotnym miejscu itp.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka