Gość: cc IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 31.03.02, 22:21 Wg EPA: 1. Honda Insight 2. VW Golf IV TDi 3. VW New Beetle TDi 4. VW Jetta TDi 5. Suzuki Swift 6. Chevrolet Metro 7. Honda Civic 8. Mitsubishi Mirage 9. Suzuki Esteem (Baleno) 10. Saturn S Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Marek Re: Najekonomiczniejsze samochody w USA IP: *.atlanta-41-42rs.ga.dial-access.att.net 01.04.02, 06:23 Gość portalu: cc napisał(a): > Wg EPA: > 1. Honda Insight No bo to jest samochod hybrydowy. Ciekawe ze w tym zestawieniu gdzies Toyote Prius (tez hybrydowa) i GM EV1 (calkiem elektryczne) zgubili... Link Zgłoś
Gość: KajTan Re: Najekonomiczniejsze samochody w USA IP: 192.168.170.* 01.04.02, 19:05 Ja bym stawial na Cadillaca Fleetwooda z 1959 lub nawet na Plymoutha Fury 1958 ;)) 12 mil na galonie - fiu fiu i cysterna go chyba sledziala ;) Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Najekonomiczniejsze samochody w USA IP: 172.18.118.* 01.04.02, 19:53 Ford Excursion model 2002 robi 10 mil na galon (jak sie jezdzi oszczednie) :) Link Zgłoś
Gość: cc Re: Najekonomiczniejsze samochody w USA IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.04.02, 20:55 Gość portalu: Marek napisał(a): > > 1. Honda Insight > No bo to jest samochod hybrydowy. Ciekawe ze w tym zestawieniu gdzies Toyote > Prius (tez hybrydowa) i GM EV1 (calkiem elektryczne) zgubili... Rzeczywiście, tym bardziej że Prius był wcześniej na rynku USA niż Insight. Może nie jest aż tak oszczędny? Albo nie produkują go już? Nie wiem. Za to GM EV1, to jedno z wielu fiask GM. Tego z pewnością już nie produkują. Była jeszcze Honda EV Plus, czy jakoś tak. Marek, czy oprócz VW/Audi ktoś jeszcze sprzedaje w USA turbodiesele? Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Najekonomiczniejsze samochody w USA IP: 172.18.118.* 01.04.02, 21:45 Gość portalu: cc napisał(a): > Marek, czy oprócz VW/Audi ktoś jeszcze sprzedaje w USA turbodiesele? O ile wiem, to z osobowych Golf/Jetta/Beattle sa jedynymi samochodem z silnikiem Diesla sprzedawanymi w USA (prawde mowiac to myslalem ze Golfa i Beattle nie sprzedaja z Dieslem ) Link Zgłoś