Dodaj do ulubionych

BMW - Bardzo Mały Wacek. I tyle w temacie o kierow

• nazimno chle chle chle / buhaha 10.06.14, 13:26
      Powiedz to kierowcom (i VIP-om tez) tych beemek, ktore woza panstwowych VIP-ow.

• octavian-33 Kierowcy to służbowo muszą jeździć. A te VIPy to 10.06.14, 13:33
        tak naprawdę sami o sobie wystawiają laurkę swoim zachowaniem nie tylko w tych BMW ale w telewizji, radiu i kolorowych gazetkach. Więc chyba się dużo co do nich nie pomyliłem.
        Pozdrawiam
      • jamesonwhiskey Re: chle chle chle / buhaha 10.06.14, 14:19

> Powiedz to kierowcom (i VIP-om tez) tych beemek, ktore woza panstwowych VIP-ow.

teraz to chyba wiekszosc ma oudi albo merca
        beja cos nie bardzo
        • nazimno 4 lata temu 10.06.14, 15:17

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114873,8407629,Bedzie_wiecej_limuzyn_przed_unijna_prezydencja_Polski.html
          • jamesonwhiskey Re: 4 lata temu 10.06.14, 15:44
            juz pewnie dawno "zamortyzowane" i sprzedane na "przetargu"
            kwasniaka ostatnio a8 gdzies podwizli
            donaldinio tez a8
      • schweppes1 Re: chle chle chle / buhaha 10.06.14, 14:20
        Teraz to już raczej Audi i Superby przeważają, a obecną hołotę rządzącą VIP'ami bym nigdy nie nazwał i w sumie pasują do beemek jak ulał :)
    • qqbek Upał nawet trollowi może... 10.06.14, 14:43
      ...jak widać krzywdę wyrządzić.

Jeżdżę starym BMW, proszę powtórz coś stwierdził odnośnie ogółu kierowców aut tej marki, w odniesieniu do mnie samego.

Albo w tej chwili odszczekaj :)
      • schweppes1 Re: Upał nawet trollowi może... 10.06.14, 14:52
        A co powiecie na temat posiadaczy szczoteczek do zębów Colgate?
        • citizenwhite Re: Upał nawet trollowi może... 10.06.14, 14:55
          Wiecie, ja tam BMW bym chcial, Merca i Audi w sumie tez, jesli w fajnej wersji i nowe, ale prawda jest taka, ze te auta przyciagaja jednak spore grono debili. Owszem, widzialem sporo idiotow w innych markach, ale ci w Wielkiej Trojce jakos bardziej rzucaja sie w oczy. Ciekawe czmeu, moze faktycznie powiekszaja wacka znaczkiem?
          • schweppes1 Re: Upał nawet trollowi może... 10.06.14, 15:40
            Jeżeli ważne jest dla Ciebie kto jeździ samochodami tej samej marki co Ty, to znaczy że sam chciałbyś się z marką identyfikować - regulować nią długość wacka.

A co sądzisz o ludziach używających szczoteczek Colgate?
            • citizenwhite Re: Upał nawet trollowi może... 10.06.14, 15:54
              schweppes1 napisał:

> Jeżeli ważne jest dla Ciebie kto jeździ samochodami tej samej marki co Ty, to z
              > naczy że sam chciałbyś się z marką identyfikować - regulować nią długość wacka.
              >
              > A co sądzisz o ludziach używających szczoteczek Colgate?

Ale to do mnie ten post? Bo jesli tak to przeczytaj co napisalem powyzej.
        • qqbek Re: Upał nawet trollowi może... 10.06.14, 15:48
          Pierwszy etap fascynacji trzema paskami ;-)
          Potem pasta, dres i kaszkiet ;-)
          • qqbek Re: Upał nawet trollowi może... 10.06.14, 15:51
            Machnalem sie - od 3 pasków to aquafresh jest :-)
          • loyezoo Re: Upał nawet trollowi może... 11.06.14, 07:37
            EEE kutwa,ja noszę kaszkiet (tudzież czasami bandamkę) od lat.Nie chodzę w dresie,nie mam Bmw,więc nie uogólniać proszę:)
      • octavian-33 Każdy kierowca BMW musi jakoś odreagować malutkie- 10.06.14, 17:55
        go Wacusia. Bo normalne rozmiary nie jeżdżą BMW.
        Pozdrawiam
        • qqbek Również pozdrowię... 10.06.14, 21:26
          ...Twoją małżonkę jak się kiedyś dorobisz ;)

A co do "rozmiarów" - normalne rozmiary w Octaviach nie jeżdżą bo tam nie ma miejsca ani na to, żeby pobaraszkować na tylnej kanapie, ani miejsca na to, żeby potem (po baraszkowaniu) stabilnie fotelik przytwierdzić :P

Wygląda na to więc, że Octavia jest dla "niskopiennych" frustratów, przedstawicieli handlowych i emerytów z odchowanym już dawno przychówkiem :P
          • octavian-33 Króciaku, mam kombi. Rozłożone siedzenia i nie 10.06.14, 23:07
            muszę się martwić o miejsce. Na tylnej kanapie, ze względu na króciutkiego musisz się męczyć ty.
            • qqbek Re: Króciaku, mam kombi. Rozłożone siedzenia i ni 11.06.14, 00:11
              To martw się o to, która zechce na pace Octavii 1,9 tdi z przebiegiem pół miliona kilometrów (400 tysięcy leasingobiorca banku z którego komisu żeś kupił i te 110 twoich)
              • misiaczek1281 Re: Króciaku, mam kombi. Rozłożone siedzenia i ni 11.06.14, 10:10
                Octavia kombi ? ciężko tym znaleźć miejsce do parkowania w mieście co?:-)
                • misiaczek1281 rozwiązanie zagadki :-) 11.06.14, 10:34
                  aaaa już wiem chłopaki !....tu wcale nie chodzi o długość tylko o ilość;-)
                  Gdybym kupił Szkode to w sumie miałbym dwa ptaszki....jednego w środku a drugiego na masce:-) hihi ;-)
                  • misiaczek1281 Re: rozwiązanie zagadki :-) 11.06.14, 10:58
                    Ps. bez urazy:) To był żarcik Octavianku:) Octavia to fajny wóz ;-)
                  • qqbek Re: rozwiązanie zagadki :-) 11.06.14, 11:51
                    misiaczek1281 napisał:

> aaaa już wiem chłopaki !....tu wcale nie chodzi o długość tylko o ilość;-)
                    > Gdybym kupił Szkode to w sumie miałbym dwa ptaszki....jednego w środku a drugie
                    > go na masce:-) hihi ;-)

To się Tobie naprawdę udało.

Co do parkowania Octavią - 4,5m (jedynka kombi, dwójka jest z 5cm dłuższa, dopiero trójka jest sporo dłuższa, ale Octavian się starym gratem wozi a nie najnowszą) to wcale nie taki długi samochód i to nie długość jest tu problemem.

Problemem jest zwis (nomen omen)!
                    Przedni i tylny.

Jak się z płyty podłogowej małego kompakta robi 4,5m długości auto, to ryj wystający przed przednią osią i zad zwisający za tylną stają się kłopotliwe.

Wie to Octavian, wiem to ja (i każdy kto choć raz parkował to coś, albo podjeżdżał pod stromy podjazd do garażu tym na przykład). Skoro ustaliliśmy, że jako rasowy mężczyzna Octavian ma problem ze zwisami (jednym z przodu, drugim z tyłu), to mniej dziwne staje się to, że taką złością obdarza kierowców BMW (w których z racji napędu na tylną oś przedni zwis rzeczywiście jest bardzo krótki).
                    • octavian-33 Ty się musisz martwić krótkim zwisem przednim. 11.06.14, 15:33
                      I to jest Twój problem. Ja umiem jeździć każdym autem, ciężarówką też. A kierowców BMW nie obdarzam złością, tylko na nich uważam. Dzisiaj np. kretyn czyli kierowca BMW mnie wyprzedził i o mało co nie staranował rowerzysty, który jechał przede mną, i dlatego zwalniałem bo z przeciwka jechał samochód i nie chciałem pchać się na trzeciego. Ale kretyn z BMW ( starego BMW, a czepiasz się mojego starego Octaviana, DUPKU ) to zrobił. Po prostu kierowcy BMW są DEBILAMI.
                      • qqbek Robaczku! 11.06.14, 16:13
                        Ja tylko świadomie podnoszę Tobie ciśnienie :P
                        Obraża mnie twoja głupota, twoje myślenie stereotypami, twoje wrzucanie wszystkich kierowców BMW do jednego worka i jeżdżenie sobie po nich jak po burej suce.
                        BMW jeżdżę ja, jeździ mój stryj (profesor belwederski, emerytowany pułkownik - znaczy się typowy "wieśniak z BMW" dla Ciebie), jeździ mój brat cioteczny, jeździ mój mechanik. Wszystko to normalni ludzie, korzystający z dróg w sposób niegorszy, niż kierowcy aut innych marek. Już gdzieś tu wklejałem jedyne dostępne dane na temat wypadkowości kierowców poszczególnych marek aut (pochodzą od firm ubezpieczeniowych z Anglii), z których wynikało jasno, że dużo gorzej jeżdżą na przykład kierowcy Volvo, a kierowcy BMW jeżdżą najbezpieczniej spośród kierowców "niemieckiej wielkiej trójki marek premium".

To, że nadal w tym kraju pełno jest leczących sobie BMW kompleksy, oraz tych, których to leczenie sobie kompleksów kuje w oczy, świadczy jedynie o tym, że nadal nie jesteśmy normalnym krajem. BMW to tylko samochód. Od aut innych marek odróżnia go większa frajda z jazdy, częściowo droższy serwis i inne "priorytety" przyjęte przez inżynierów przy projektowaniu (na przykład - trójka jest chyba najciaśniejszym autem segmentu D - niezależnie od generacji nie wytrzymuje porównania z innymi, jej współczesnymi autami podobnej wielkości - ale nic innego nie prowadzi się też tak dobrze, jak dowolna trójka).
                        • octavian-33 Re: Robaczku! 11.06.14, 16:36
                          "Ja tylko świadomie podnoszę Tobie ciśnienie :P
                          Obraża mnie twoja głupota, twoje myślenie stereotypami, twoje wrzucanie wszystkich kierowców BMW do jednego worka i jeżdżenie sobie po nich jak po burej suce." I KTO KOMU PODNOSI CIŚNIENIE? A nawiązując do Twojego postu ja bym wolał siódemkę.
                          Pozdrawiam
              • octavian-33 Ty się musisz martwić krótkim zwisem przednim a ja 11.06.14, 15:26
                przebiegiem ( ilością zadowolonych panienek ).
                Pozdrawiam
                • bemeta octavian, moja ty bido... smiech 11.06.14, 16:10
                  Oczywiscie wszyscy ale to absolutnie wszyscy kierowcy BMW to szybcy i wsciekli. Jak bardzo z twojich postow wyziera tesknota za dobrym samochodem, taki wielki bol dooopy.
                  Patrz na droge na te wszystkie nowe salonowe bejce a nie na wioskowych gamoni w ulepkach.
                  Ten bol jak twoja laska wpatruje sie w smigajace bmw husarii srebrnych szos, to twoje zasmucone spojrzenie na niewielkiego wacka i jej wydete wargi, to glupie uczucie jak ktos leje do pelna bmw a ty za 20 plnow... to musi bolec, chociaz tak wielkiego bolu, tej nienawisci do ludzi majacych frajde z jazy nie jestem w stanie zrozumiec, nie jestem bowiem psychiatra.
                  Przejechalem sie dzisiaj stara szosa nad oceanem, popatrujac na odbijajace sie w falach slonce i tak jakos zal mi sie ciebie zrobilo, ze nigdy tego nie doswiadczysz.
                  Szkoda.
                  • octavian-33 A nad jakim oceanem, i jakie kible sprzątasz? 11.06.14, 16:28
                    Bogaczu od siedmiu boleści. Mieszkam w opolskim i takich "bogaczy" z rajchu znam. Albo sprzątają kible lub stoją na zmywaku. Zresztą podobnie jest z milionerami z innych państw europejskich. Jak byłem ostatnio u szwagra w USA to też takich "milionerów" ze zmywaka znad oceanu też widziałem
                    Pozdrawiam
                    • bemeta ale zabolalo, moja ty bido... 11.06.14, 16:45
                      Pisalem ze nie jestem psychiatra a jednak jako amator wystawilem trafna diagnoze, gleboki bol dooopy.
                      Bidulu zazdrosny ty moj to Reich ma dostep do oceanu?
                      Jest pare osob na forum ktore wiedza gdzie mieszkam i czym sie zajmuje.
                      Ta wylewajaca sie zolc z twoich skodzinych postow,byloby zabawne ale przy mojej empatii nawet nie jestem sie w stanie dalej smiac.
                      Sorry za tamten post, powinienem sie postawic w twojej sytuacji.
                      Jezdze czym chce i zlewam opinie nieudacznikow.
                      :)))
                      • misiaczek1281 a ci w Polo to też nie potrafią jeździć?:) 11.06.14, 17:04
                        Octavianku wypij ziółka z melisy zanim coś napiszesz :) Są ludzie uprzejmi w BMW i buraki w Polo(nie ja:-) :) Nie ma reguły ! Kumasz? To nie zależy od marki pojazdu...chociaż w mojej okolicy częściej w Fabii spotykam dziadków ze wsi a w Polo kobiety z miasta ...faceci w Polo też jak widać są:)....aaaa i nigdy nie jeździłbym autem które ma 400 000 km ... wydawałoby mi się trochę zajeżdżone :)
                        • octavian-33 Ty geju ładnie bimocie włazisz w d............. 11.06.14, 18:25
                          POWODZENIA
                      • octavian-33 Ty nie jesteś psychiatrą, ale jego pacjentem. 11.06.14, 18:27
                        Widzisz ja teraz wystawiam trafną diagnozę.
                      • octavian-33 Trzeci raz wspominasz bólu dupy, ty GEJ jesteś jak 11.06.14, 18:29
                        misiaczek. Powodzenia.
                        • qqbek Czas zmienić leki b/t 11.06.14, 19:02
                          • octavian-33 Nareszcie zaczniesz pisać na poziomie. Zmieniaj i 11.06.14, 19:09
                            lecz się dalej.
                            Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka