08.08.14, 12:45
jeżdżę tylko po warszawie.sam, jeden jedyniutki.w związku z tym myślę se że taki smartunio byłby niezłym toczydłem.
jednak jeden-dwa razy w roku gdzieś tam se dalej wyjeżdżam. czy takie cóś wytrzyma jazdę 600-700km w ciągu jednego dnia??
i czy JA WYTRZYMAM???
Obserwuj wątek
    • jamesonwhiskey Re: smart 08.08.14, 13:00
      siedzialem w tym , miejsca moze nie jest tyle ile w najbardziej obszernym samochodzie swiata sirionie
      ale powiedzlabym calkiem wystarczajaco
      ale czy chcialbym jechac tym autostrada z predkoscia 120-140 to nie wiem
      jecgac tym nie autostrada z niza predkoscia czemu nie
      • krzy-czy Re: smart 08.08.14, 13:15
        raczej autostrad nie przewiduję.
        z wieku i urzędu/ wyrosłem już z wieku ścigantów/ jeżdżę tak se cóś ok.100-110.przewiduję 1-2 wakacyjne wyjazdy.
        • jamesonwhiskey Re: smart 08.08.14, 15:25
          no to poszukaj jakiegos i zorb sobie jazde probna
          poza tym sa ta calkiem bezpieczne samochody
          • liczbynieklamia Re: smart 08.08.14, 20:25
            > poza tym sa ta calkiem bezpieczne samochody
            Przy zderzeniach z obiektami mocno odkształcalnymi (np. samochody osobowe) - owszem. Przy zderzeniach z czymś twardym (drzewa, ściany i ciężarówki) - niestety nie.
            • soulshuntr Re: smart 08.08.14, 21:28
              I tak i nie. Byl crash test z betonowa przeszkoda ustawiona pod katem do kierunku jazdy smarta (taka jaka rozgranicza pasy na autostradach) bodajze w Top Gear o tutaj www.youtube.com/watch?v=9iKGfo1wmOM
              O ile smart jakos wychodzi obronna reka to niestety kierowca juz nie. Glownie ze wzgledu na przeciazenia w chwili wypadku a nie same odksztalcenia samochodu.
              • liczbynieklamia Re: smart 10.08.14, 10:10
                > O ile smart jakos wychodzi obronna reka to niestety kierowca juz nie. Glownie z
                > e wzgledu na przeciazenia w chwili wypadku a nie same odksztalcenia samochodu.
                No o tym właśnie napisałem.
      • tomek854 Re: smart 08.08.14, 21:02
        > siedzialem w tym , miejsca moze nie jest tyle ile w najbardziej obszernym samoc
        > hodzie swiata sirionie

Jeśli mówimy o obszerności wewnątrz w stosunku do wymiarów zewnętrznych to proporcje faktycznie mój Sirion ma korzystne. Smartem jechałem raz, jako pasażer, było podobnie :)
    • nazimno Ludzie przezyli malucha to i smarta przezyja. 08.08.14, 14:11
      A tak powaznie, po jaka cholere "to" kupiles?

PS
      Zima na gololedzi "to" nadaje sie tylko do robienia piruetow.
      • krzy-czy Re: Ludzie przezyli malucha to i smarta przezyja. 08.08.14, 16:53
        no,jak zapodałem wcześniej-jeszcze nie kupiłem.
        a na gołej ledzi to chiba kużden w baletnicę się zamieni??
    • engine8 Re: smart 08.08.14, 17:54
      Co mnie ciagle dziwi ze ludzie w Polsce prawie nigdy nie biora pod uwage (a to powinno byc na pierwszym miejscu wg mnie) bezpieczenstwa. Przeciez jak w to G... ktos Cie walnie to Twoje wymiary zmniejsza sie o polowe przynajmniej..
    • dziala_nawalony Re: smart dobry żart 08.08.14, 23:39
      nie wiem dokładnie,ale cosik narzekaja na ten silniczek i skrzynie, wiec zeby nie przynudzać moj typ - toyka IQ ..i dla dwoch osob i wieksza i zgrabniejsza i jakość i bezpieczenstwo, moj sasiad ma , a przedtem mial...smarka..he..he.. odrobił wiec lekcje za ciebie. ps. w smarku z tyłu zwykłe bebnówki, jego toyka ma tarcze dookoła.
      • loyezoo Re: smart dobry żart 10.08.14, 18:10
        Owszem silniki ponoć wytrzymują 100-120tys.km,tyle,że ich remont kapitalny to 2tys. i masz na kolejne 100tys.Znam klienta który przyjeżdża Smartem z Belgii do Polski kilka razy w roku.

"działa nawalony" jest małe ale między IQ a Smartem.Te małe ale to jakieś 15tys. zł różnicy na najtańszym.Smarta kupisz za 5-6tys. IQ od praktycznie 20tys. w górę,a podaż np. na alledrogo (czyli też otomoto) to ...20sztuk, z czego kilka po dzwonach,a Smarta jakieś 550sztuk:)) Takie 2 małe różnice.
        • krzy-czy Re: smart dobry żart 10.08.14, 19:35
          istotna sprawa-rocznie przejeżdżam jakie7-8tys.km. no takie mam zapotrzeboiwanie.
          z tego 3tys.wakacyjny wyjazd.
          jeźdeziło sie srajtyglem i jakoś przeżyłem, a jak kto będzie mi chcał dobrze,solidnie przydzwonić to i w t-34 może mnie ukatrupić.
          w sumie w moim zyciu przejechałem ponad 1 mln.km, ostatno tak se jeżdżę ino po warszawie.
          i do tego mi takie toczydełko potrzebne.
          czy zdarzają się ze skrzynią w pełni ręczną-jakoś nie mam zaufania do uzywek z jakimiś automatami i półautomatami???
        • dziala_nawalony Re: smart dobry żart 10.08.14, 19:50
          loyezoo napisał:

>.Smarta kupisz za 5-6tys. IQ od praktycznie 20tys. w
          > górę,a podaż np. na alledrogo (czyli też otomoto) to ...20sztuk, z czego kilka
          > po dzwonach,a Smarta jakieś 550sztuk:)) Takie 2 małe różnice.

owszem sa różnice,ale zainteresowany nie wspomina nic o barierze finansowej, a co do dostepności to wszedzie w europie smark jest cześciej spotykany. Tyle tylko,że toyka IQ bije go na głowe pod kazdym wzgledem.wiekszy rozstaw osi, szerszy a to przeklada sie na komfort jazdy..no i toyka o wiele ladniejsza.W koncu niech facet sam zdecyduje.
          • krzy-czy Re: smart dobry żart 10.08.14, 20:00
            pewnie ze wolę taniej niż drożej.
            tak se myślę o piniendzorach w granicach 10-12tys.pln-ów.
            to ta toy to byłby chyba trupek a ten smart jakiś może możliwy do czołgania sie po mieście.
            spróbuję usiąść w tem pojaździe.jak się zmieszczę z jeszcze drobnym luzikiem to i będę myślał o zakupie.
            ale dzięki chłopaki za inf.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka