Dodaj do ulubionych

auto z Wloch- oplaca sie?

18.08.14, 23:28
witajcie.
Zastanawiam sie czy oplaca sie jeszcze sprowadzic auto zagranicy. Siostra mieszka we Wloszech i pomoglaby mi w wyborze odpowiedniego auta. Ale czy to sie oplaca? Jest sporo kosztow przy sprowadzaniu auta. Czy to ma sens? Jesli tak , moze na jakie modele zwrocic uwage?
dzieki
Obserwuj wątek
    • nazimno Re: auto z Wloch- oplaca sie? 18.08.14, 23:55
      Ne oplaca sie.
      Na 100% krecone liczniki.
      To najgorszy z mozliwych wariantow.
      Jesli Wlosi nie moga czegos upchnac
      w polnocnej Afryce, to rozpaczliwie
      kombinuja w Polsce.

• frequentflyer Re: auto z Wloch- oplaca sie? 19.08.14, 01:54
        jest to tyle warte co każde uogólnienie, czyli niewiele.
        parę lat temu pod koniec sezonu na sardynii miałem z dużej sieciowej wypożyczalni wszystkomającą fiestę z peugeotowskim 1.4 HDi, siedmiomiesięczną, z 19700 na liczniku (na 100% kręconym, według jednego z asów tutejszego forum), z wizytówką wypożyczalni na kokpicie i zaproszeniem treści mniej więcej takiej: "Spodobał ci się ten samochód? Może chciałbyś go od nas kupić? Zadzwoń xxx xxxx xxx." Z ciekawosci zadzwoniłem, dowiedziałem się że mogę go wyjąć za mniej niż 80% ceny nowego niemal gołego benzyniaka w polsce; samochodzik jeździł i wyglądał bez zarzutu, miał półtora roku gwarancji, ale akurat nie miałbym co z nim zrobić. To jeszcze sobie chwilę pogadaliśmy, ja tylko się zdziwiłem, czemu do wypożyczalni kupują diesle, przecież są droższe, a za paliwo i tak płaci klient, to pan mnie spytał tylko, "A kto ode mnie kupi półrocznego czy rocznego benzyniaka?"
        Sprawdź w wypożyczalniach w początku października. Powinien być duży wybór, i nie bój się że te samochody miały kilkudziesięciu kierowców. One o tym nie wiedzą i nie robi im to wielkiej różnicy. Chyba że szukasz wraka za 2 czy 3 tysiące ojro - tu nie pomogę.
        • nazimno Re: auto z Wloch- oplaca sie? 19.08.14, 07:05
          Handlarz?

Optymista...
          • xvqqvx Re: auto z Wloch- oplaca sie? 19.08.14, 08:29
            > Handlarz?
            Vide „nie pomogę”. :-)
            • nazimno Re: auto z Wloch- oplaca sie? 19.08.14, 08:46
              To jest typowy poczatek spamu.
              Zaraz zwykle pojawia sie link do handlarza.
              I tyle.
              Malo kumaty?
              • xvqqvx Re: auto z Wloch- oplaca sie? 19.08.14, 09:47
                Akurat z tępieniem spamerów jestem dobrze obeznany. :-)
                Wszelako tutaj spamerzy starają się być wyrafinowani. Tutaj mu nie wyszło. :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka