Gość: winky1 Re: Poczta zagląda do aut IP: *.rybnet.pl / *.rybnet.pl 03.09.04, 18:18 Przecież to jest kompletny idiotyzm! Ciekawe, na jakim poziomie intelektualnym jest ten, co to wymyślił Link Zgłoś
Gość: jARO Re: Poczta zagląda do aut IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 03.09.04, 18:46 Zastanawia mnie jedno - czy to nie podpada pod nękanie i naruszenie dóbr osobistych??? Link Zgłoś
joly.roger Re: Poczta zagląda do aut 03.09.04, 21:22 Gość portalu: jARO napisał(a): > Zastanawia mnie jedno - czy to nie podpada pod nękanie i naruszenie dóbr > osobistych??? Nie. skoro przyznano im takie prawo to nie. Tak jak nie podlega pod nekanie to ze Cie policjant wylegitymuje. Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Poczta zagląda do aut IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 03.09.04, 23:12 Teraz pytanie - kto im przyznał takie prawo? Zostało to im przyznane ustawowo, ew. w rozporządzeniu? Bo tylko w takich wypadkach można uznać to za stosowne. Gwoli ścisłości - chodziło mi o stwierdzenie, że będą obserwować, kto jest właścicielem auta. Link Zgłoś
Gość: Marek.K. Re: Poczta zagląda do aut IP: 217.17.37.* 03.09.04, 18:52 Jak kontroler przyjdzie do samochodu to mandat moze wystawic na... producenta samochodu, bo ten nie przewidzial, ze ja nie chce miec radia. Opcji bez radia nie ma. Wygrana w sadzie na 100%. Link Zgłoś
Gość: henio Re: Poczta zagląda do aut IP: *.cybergarden.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.04, 18:53 No to Panie Dyr.Rej.Uredu Poczty Władysławie Gaczyński, to pan zasłyniesz na całą Polskę takimi pomysłami. Myślę że Pan marnujesz swoje zdolności w pracy pocztowca, teraz dopiero cekają na Pana awanse, myśle że przynajmniej w ministerstwie. No też taki zdolny człowiek z Zielonej Góry, cała Polska nam go zazdrości. Na pewno dzień Pańskiego pomysłu zostanie ogłoszony świętem narodowym, no a Panu Panie Gaczyński to chyba postawią pomnik za żywota. Zielonogórzanie przepraszam Was, za to że to jeden z nas. By go byk ......... Link Zgłoś
Gość: Bolek Re: Zagladali ... IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 03.09.04, 18:56 Zaglądali do toreb, zaglądali do waliz, nie zajrzeli do d..y, a tam miałem ...kontrolerów. Link Zgłoś
Gość: jwj Chore oglupiale do reszty spoleczenstwo IP: *.111.26.33.ptr.us.xo.net 03.09.04, 19:24 " Panie, to sie w pale nie miesci...mowil milicjant przynoszac mi cielecine w teczce..." Lata komuny zrobily swoje! Link Zgłoś
Gość: fago Re: Poczta zagląda do aut IP: *.icpnet.pl 03.09.04, 19:22 Jak przyjebię takiemu zasranemu kontrolerowi w łeb przy moim samochodzie - to juz więcej nie będzie się kręcił przy mojej furze! Link Zgłoś
Gość: Pitum Re: Poczta zagląda do aut IP: *.kullen.rwth / *.kullen.RWTH-Aachen.DE 03.09.04, 19:33 hehe, kto normalny trzyma w PL radio w aucie,chyba ze jakis zlom w maluchu, albo firmy Link Zgłoś
Gość: prawie emigrant Re: Poczta zagląda do aut IP: *.zofiowka.jsw.com / *.cirow.pl 03.09.04, 20:05 To Poczta Polska wystawia numerowane książeczki opłat i to właśnie tam opłacamy abonament. Jak zwykle ktoś ma bałagan w papierach a kto inny z tego powodu cierpi !!!. Chodzą na oślep jak ćmy, a kasa publiczna wycieka. Link Zgłoś
Gość: Viking Re: Poczta zagląda do aut IP: *.elisa-laajakaista.fi 03.09.04, 20:39 u mnie w samochodzie radia nie widac, zmieniarka CD jest w podlokietniku, a guziki do radia i CD w kierownicy. wiec na pewno mi wlepi kare !! Link Zgłoś
Gość: BELIAL Re: Poczta zagląda do aut IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.04, 20:46 Czy nie lepiej byłoby tak dociekliwie sprawdzać tych co nie pracują,jeżdżą merolami i mieszkaja bez mała w pałacach? Tu jest pole do popisu,tylko takich w tym kraju się nie rusza. Link Zgłoś
Gość: erni Re: Poczta zagląda do aut IP: *.sulechow.sdi.tpnet.pl 03.09.04, 20:55 Bezsens, absolutny. A co bedzie jesli nie bede sluchal stacji radiowej tylko odtwarzac plyte lub kasete ? Link Zgłoś
Gość: RTV@wpp.pl Re: Poczta zagląda do aut IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 03.09.04, 21:23 To wszystko jest bardzo śmieszne i może się zdarzyć tylko u nas !!! A to dlatego że rządzą " komuchy " Pobieranie haraczu (abonamentu ) wywodzi się z ery kiedy na ulicach były montowane " kołchołźniki " Panowie jest XXI wiek - są nadawcy komercyjni , platformy cyfrowe , telewizjia satelitarna internet większość jest bezpłatnie !!! A co mówi obowiązująca Konstytucja III RP że : Art. 54. 1. " Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji ". A to oznacza że obywatel ma prawo WYBORU a TVP musi działać na wolnym rynku jak każdy inny nadawca .A jak chce pobierać pieniądze za abonament -niech ZAKODUJE swoje programy , a tym co chcą płacić da DEKODERY !!! Jasne Panowie "bezmózgowce " trzeba ruszyć trochę umysłem !!! To nie czasy komuny teraz obowiązuje prawo a nie " domniemywanie " !!!(SIC) Link Zgłoś
Gość: indis Poczta jest całkowicie państwowa IP: *.lubin.dialog.net.pl 03.09.04, 21:44 Jej zyski tuczą budżet oraz jej menedżerów. W 1999 roku znaczek na list zwykły kosztował 0,80 zł. Dziś 1,25. Oznacza to wzrost o 56%. Jest to znacznie wiecej niż skumulowana inflacja za ten okres. To janosikowe polowanie na niepłacących abonament nie jest jakimś głupim wymysłem. Jest to celowe działanie mające na celu: 1. Zwiekszenie wpływów do budżetu. 2. Zrobienie z obywateli złodzieji - cały czas popełniamy kolejne grzechy6, cały czas męczy nas poczucie winy, cały czas musimy sie spowiadać i prosic o rozgrzeszenie. Jeżeli wydaje ci się, że żyjesz bez grzechu to jest to kolejny grzech. Grzech pychy. Paranoja. Link Zgłoś
Gość: jancio Re: Poczta zagląda do aut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 21:57 Przepraszam za niecenzuralne słowa , ale oni mogą mnie pocałowac w du...ę i nie ma takiej siły która zmusi mnie do płacenia abonamentu za bzdety , Link Zgłoś
Gość: F 16 Re: Poczta zagląda do aut IP: 5.5R* / *.mtnk.rnc.net.cable.rogers.com 03.09.04, 22:28 ALE JAJA !!!!!!!!! TEGO JESZCZE NIE BYLO , NO NIE MOGE W TO UWIERZYC. JEDNAK TAKIE COS MOZLIWE JEST W POLSCE I TYLKO W POLSCE......BIEDNY KRAJ ... Link Zgłoś
Gość: rekin Re: Poczta zagląda do aut IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.04, 23:15 Wlepi mi karę gdy mnie złapie na słuchaniu tegoż radia.Natomiast za posiadanie może mnie "pogłaskać".Hi hi hi hi....... Link Zgłoś
Gość: FAZZI Re: Poczta zagląda do aut IP: *.chello.pl 03.09.04, 23:16 Jedno jest pewne , listonoszy to teraz będziemy przyjmować na klatce schodowej . Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Poczta zagląda do aut IP: *.gdynia.mm.pl 04.09.04, 00:03 Chyba przekroczyliśmy już granice absurdu Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Poczta zagląda do mozgow jej decydentow IP: *.hrl.com 04.09.04, 01:40 jezeli 99.9% ludzi uwaza ten wymysl(usmialem sie zewnie)za absurd , to kto jest glownym poczmistrzem , ktory wpadl na te rewelacje , z teg 0.1% , , nalezy sie spodzewac wzrostu abonamentu , chyba ze kontrolerzy policjanci zarobia tyle ile zbiora , Link Zgłoś
Gość: agulha Re: IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.09.04, 02:15 Ja ten ich głupi abonament płacę, bo nie będzie mnie byle kundel za te kilkanaście chyba złotych ścigał. Idzie z konta. Haracz jak każdy inny. Podatki też płacę, a jak człowiek coś przyoszczędzi, to płaci jeszcze raz, od zysku z tych oszczędności. Mam w domu telewizor, ale nigdy nie oglądam TV. No może raz na pół roku. Aha, i pani do sprzątania włącza sobie odbiornik, ale to, co ona ogląda, to nie jest TVP :-)). Telewizora używam do oglądania filmów na dvd, a i to rzadko. Radio mnie budzi rano. Poza tym słucham radia w samochodzie, któren to samochód służbowym samochodem jest. Samochodów służbowych jest w firmie kilkadziesiąt, asystentka administracyjna jedna, księgowa też jedna. To co, teraz mają nam rozdać ankiety, kto słucha radia, a kto tylko CD, i co miesiąc płacić kilkadziesiąt abonamentów radiowych? A telewizor chyba też jeden jest, bo raz na jakiś czas dostajemy jakieś szkolenie na wideo, więc choć firma zapłaci za radia, to jej wlepią karę za nieoglądaną przez nikogo telewizję? To jak z tym bacą, co mówił, żeby go wsadzili za gwałt, bo aparaturę ma... Link Zgłoś
Gość: złośliwy Re: Poczta zagląda do aut IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.04, 15:21 a ja proponuję rozwiazać przechowalnię zwaną KRRiT...te nieroby zrobią wszystko żeby była kasa na ich pensje Link Zgłoś
Gość: balon z PRL NIE ROZUMIEM OBURZENIA! IP: *.eagle.org 06.09.04, 05:35 Po pierwsze, taka armia lazacych wokol samochodow cichociemnych bedzie odstraszala zlodziei. Zeby ich odroznic od zlodziei, nalezy ich ubrac w jakies charakterystyczne kamizelki, np. czerwone w biale kropki. Wowczas, zlodzieje nie beda sie mogli w takie ubierac, tylko w inne. Po drugie, ta walesajaca sie i niuchajaca armia ludzi moze np. dorabiac sobie polerujac auto, zmieniac kolo, zmieniac opony lub filtr powietrza, napewno taniej niz w warsztacie. Poza tym moga wynosic smiecie, trzepac dywany, poleciec po papierosy, itd. Albo wyprowadzic psa. W ten sposob bedzie mozna im obnizac pensje, obnizac, az przestac placic, bo juz sie sami utrzymaja z tych drobnych prac. I zapomna po co zostali wyslani na ulice. Po trzecie, czy ta sama armia kontrolerow zycia domowego, nie powinna donosic wlasciwym urzedom: czy wszystkie rybki w akwarium sa zarejestrowane, czy wszyscy w domu sa zadowoleni, czy nie mowi sie brzydko o wladzach, czy zycie seksualne jest prowadzone w rodzinie, czy poza, i czy z wlasciwymi osobami, itd, itd. Tego rodzaju uslugi informacyjne zawsze mialy duze powodzenie, i wielu krajan ochoczo w tym biznesie pracowalo. Z socjalistycznym pozdrowieniem z wypoczynkowego osrodka "Zlota Jesien w Swirowie" !!! Link Zgłoś
Gość: Anovum Radio IP: *.uz.zgora.pl 06.09.04, 07:54 No to juz kretynizm - niedlugo beda czychac na mnie w kiblu vzy nie mam przypadkiem TV bo radia. Moze mi nawet w dupe zajrza..... Link Zgłoś
Gość: GXS Re: Poczta zagląda do aut IP: 212.160.72.* 07.09.04, 08:55 Po co takie pytanie? Przecież wiadomo o co chodzi...o odprawę za 6 mln zł. Bo z samych reklam byłaby niższa. Złodzieje!! Pojutrze wypowie się Trybunał Konstytucyjny, bo to wielka lipa!! Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Poczta zagląda do aut IP: *.bj.uj.edu.pl 17.09.04, 10:26 Trybunał Konstytucyjny stwierdził niezgodność z Konstytucja, ale i tak trzeba płacic.To jest właśnie nasza rzeczywistość.Zupełne bezprawie rządzących. Link Zgłoś
Gość: ponury Re: Poczta zagląda do aut IP: *.tsk.trzebnica.pl / *.tsk.trzebnica.pl 07.09.04, 14:39 szanowni panstwo.afer wokolo -brak pieniedzy w kasie panstwowej ,wiec trzba skubac biednych , bo bogaci unikna tego. korupcja kwitnie ale nikt nie osadza aferzystow - bo to wszystko jedna banda . Link Zgłoś
Gość: pgr Re: Poczta zagląda do aut IP: 212.244.166.* 08.09.04, 08:17 a niech zagląda - :):) nie działa i już - trzeba sobie kupic na allegro stare radio za 5 zł i trzymać na wszelki wypadek Link Zgłoś
Gość: REDRAD Re: Poczta zagląda do aut IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 08.09.04, 10:37 A ja dam mu w mordę i zadzwonię na Policję że mi się włamywał do auta..., a ja mam komórkę z radiem ,hahahahahahaha- debi.le nie dam na odprawy prezesom tv, Link Zgłoś
Gość: Johny Re: Poczta zagląda do aut IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.04, 18:35 Jeden listonosz każe pokazać mi rachunki RTV jak będę śmigał samochodem po mieście, a drugi przyjdzie do domu w tym, samym czasie - I CO MAM KSEROWAĆ RACHUNKI I PRZYKLAJAĆ DO KAŻDEGO RADIA I SAMOCHODU. Zapomniałem - jeszcze w pracy mam radio....pssssst bo się wyda. Link Zgłoś