Dodaj do ulubionych

Sprzedaż aut wciąż spada

04.09.04, 05:53
Niedlugo sprzedaz chleba spadnie.
Obserwuj wątek
    • Gość: gacie michnika Chcielista miec unia to jo tera macie... IP: 5.2.* / *.chello.pl 04.09.04, 07:25
    • feliks-50 I co zdziwieni ???? 04.09.04, 07:45
      NIech podnosza ceny dalej to sprzedadza jeszcze mniej !
      • Gość: meerkat WRACAMY DO TRABANTOW i P-70? A POBIEDY? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 08:01
        Ale zgoda na sprowadzanie starych, smradzacych pod niebosa aut to tez nie jest
        rozwiazane. Jesli ten trend potrwa- to Polacy wroca do maluchow i Trabantow a w
        Polsce nie bedzie czym oddychac- konsumpcja tlenu TEZ spadnie:-((((((((((((
        • Gość: Łowca debili Ty jesteś taki głupi czy ci za to płacą? IP: *.bielsko.msk.pl 05.09.04, 09:19
          Poza małymi wyjątkami nikt już nie sprowadza starych, zużytych a zawłaszcza
          smrodzących aut. Gdybyś miał odrobinę pojęcia o tym co piszesz, to wiedziałbyś
          że w Niemczech smrodzące auto, albo takie z którego coś kapie zostałoby
          natychmiast wyeliminowane z użytkowania, a właściciel dostałby słoną karę. To
          nie jest Polska, gdzie na parkingach osiedlowych widać kałuże oleju, który
          kapie z kilkunastoletnich maluchów czy Polonezów i nikt się tym nie przejmuje.
          I bardzo dobrze,ze mozna te niemieckie uzywki tanio kupować, bo przecież trudno
          sobie wyobrazić zarejestrowany u nich pojazd, który byłby w gorszym stanie, niż
          nasze rodzime paści.
      • Gość: DOKTOR MUREK DURNIE OD MARKETINGU GLUPIE JAK BUTY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 19:35
        najpierw podnosza ceny nowych samochodow w Polsce, tlumaczac, ze przeciez w
        unii jest o wiele drozej a potem sie zastanawiaja: "dlaczego nikt nie kupuje
        naszego szmelcu na rozowych kolkach"
    • Gość: re Re: Emeryci nie chcą kupić nowych aut IP: *.233.169.70.devs.futuro.pl 04.09.04, 07:58
      emeryci nie chcą kupować nowych aut mimo że rząd uznał że to najbogatsza nacja
      w kraju
      • Gość: o.Rydzyk Biedacy musza kupowac auta UZYWANE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 08:02
        Ja sam kupilem UZYWANEGO Maybacha (sprzed 2 lat) bo mnie nie bylo stac.
        • Gość: o. JANKOWSKI Re: Ja tez mam chodzonego jaguara IP: *.d.pppool.de 05.09.04, 17:44
          bo na nówke mnie nie stac - po tym jak wzrosly
          ceny uslug nieletnich ..
    • Gość: wara No to trzeba zrobić ściepkę(to do dilerów) .... IP: 217.173.203.* 04.09.04, 08:40
      .....i może Minister znowu wyda jakieś debilne rozporządzenie w sprawie
      sprowadzanych starych aut.....
    • Gość: Dramat Wyborczej Re: Sprzedaż aut wciąż spada IP: 218.56.32.* 04.09.04, 09:15
      > W lipcu spadek sprzedaży wyniósł 4,8 proc.

Wzrost cen był wyższy, niż 4,8%, więc panie Kublik, nie skomlej, jakby to była tragedia narodowa.

To tylko problem Wyborczej, bo spada wam liczba reklam z branży motoryzacyjnej.
      • Gość: 6,1 proc. W lipcu ceny wzrosły o 6,1 proc. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 09:46
        www.pb.pl/content.aspx?sid=wiadomosci&id=309375
        Cytat:
        ceny sprzedaży brutto wzrosły (w lipcu o 6,1 proc.)
    • Gość: Gość Re: Sprzedaż aut wciąż spada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 11:01
      Niech podnoszą dalej ceny to sami będą je kupowac. Bo polak zarabia tyle co
      niemiec przeciez to głupota. Dwa lata temu kupiłem nowy samochód w polsce ale
      następnego przy takich cenach już nie kupię.
      • Gość: ciec Jachty tez coraz gorzej ida :-( IP: 63.227.76.* 05.09.04, 23:45
        chyba zjem juz tej kartoflanki..
    • Gość: SANDWICH A co to nas ... IP: *.magma / *.magma-net.pl 04.09.04, 11:34
      ...przeciętniaków interesuje??? To że mniej się sprzedaje nowych aut to problem
      pana Kulczyka, bo to on jest właścicielem wszystkich salonów VW, Skody, Audi w
      Polsce. Jeżeli sprzeda mu się kilkaset aut mniej to napewno nie zbiednieje....
    • Gość: aleks producenci aut to zlodzieje !! kaza placic sobie IP: 82.160.79.* 04.09.04, 12:08
      coraz wiecej za samochody a produkuja badziewie ktore psuje sie co chwila.
      Najlepszym przykladem jest Renault, Fiat i Chrysler...z tymi autami mialem
      bynajmniej do czynienia, porazka na calej lini. Pozatym majac 100 tysiecy na
      wydanie wole kupic za granica 2-3 letni samochod anizeli nowy w Polsce i tak
      tez planje w najblizszym miesiacu -> wacham sie miedzy Jaguarem a vovlo. W
      salonie napewno nie kupie bo mierze sily na zamiary + ambicje czym chce jezdzic
      • Gość: Zuzia Re: producenci aut to zlodzieje !! kaza placic so IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 12:50
        -> wacham sie miedzy Jaguarem a vovlo

Nie wiedziałam, że Jaguarami jeżdżą faceci co nie wiedzą, że waham pisze się
        przez samo h.
        • Gość: zet Re: producenci aut to zlodzieje !! kaza placic so IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 23:10
          Przecież napisał, że wacha się między Jaguarem a volvo. Jest więc pewne
          prawdopodobieństwo, że wybierze volvo...
          Poza tym, droga Zuziu, nie tylko nie wiedzą, jak pisze się "waham", ale często
          chodzą w adidasach z plastiku bez skarpetek. Widziałaś kiedyś takiego facia w
          portkach obciętych przy kolanie ? Apetyczny widok.
          • maksimum Re: producenci aut to zlodzieje !! kaza placic so 05.09.04, 05:31
            Gość portalu: zet napisał(a):

> Przecież napisał, że wacha się między Jaguarem a volvo. Jest więc pewne
            > prawdopodobieństwo, że wybierze volvo...
            > Poza tym, droga Zuziu, nie tylko nie wiedzą, jak pisze się "waham", ale
            >często chodzą w adidasach z plastiku bez skarpetek.

Ja widzialem skosnych jak w zime w klapkach bez skarpet chodza.

> Widziałaś kiedyś takiego facia w
            > portkach obciętych przy kolanie ? Apetyczny widok.
            • Gość: aleks Re: producenci aut to zlodzieje !! kaza placic so IP: 82.160.79.* 05.09.04, 21:22
              haha, usmialem sie jak przeczytalem wasze komentarze. Nie potraficie zrozumiec
              ze pomylic sie jest ludzka rzecza. A pozatym wy chyba utozsamiacie osobe z kasa
              = koles w garniturku. Ja ich szanuje ale w garniturze nie chodze. Nie wiem czy
              wiecie ale sa zawody przy ktorych trzeba sie jeszcze troche pobrudzic i ktore
              jednoczesnie daja pensje 5 razy wyzsza od sredniej krajowej.

Aco do bledow: nie mam czasu czytac to co napisalem bo praca mnie goni wiec jak
              cos zle napisze to trudno. Pozatym pracuje na laptopie i klawisze sa w nieco
              innych miejscach.

A jesli chodzi o wybor miedzy volvo a jaguarem -. wybieram albo niezawodnosc
              albo ulubiona marke
              • lukasz_j Re: producenci aut to zlodzieje !! kaza placic so 06.09.04, 10:26
                > A jesli chodzi o wybor miedzy volvo a jaguarem -. wybieram albo niezawodnosc
                > albo ulubiona marke
                he, he, ale obie to marki to przeciez FORD
    • charlie_x Re: Sprzedaż aut wciąż spada ..i piwa też 04.09.04, 12:16
      samochód przestał być najważniejszym z dóbr konsumcyjnych, a
      skoro z dochodami rodaków ..jest jak jest - to się nie ma co dziwić.pozdr.
    • Gość: siepacz TAK TRZYMAĆ !!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.09.04, 13:03
      W końcu ludzie mogą sobie kupić przyzwoity samochód, za normalną cene. Nie
      stary, tylko kilkuletni w wielu przypadkach. Bez kredytu, bez 10-u pośredników
      i co najważniejsze coś co nie jeździło po naszych wymuskanych drogach. A kto
      chce nowe Daewoo, niech ma...;)
    • Gość: siepacz DILERZY już to pewnie załatwili IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.09.04, 13:07
      Po troche od każdej marki, wycieczka na ul.Wiejską, jakaś koperta. Ustawa się
      znajdzie na wszystko. No ale jest jeszcze Strasburg..;) Nie kupuj nowego, bo
      zawsze stracisz.
    • Gość: biznesmen br Re: to jest wina pazernych wlasicieli salonow!!! IP: *.proxy.aol.com 04.09.04, 14:26
      zachlani wlasciciele salonow podwyzszyli ceny aut,a zarobki te same!!!
      to ich wina ze ludzie wola sprowadzac auta niz kupowac nowe!!!salony musza sie
      dostosowac do zarobkow polakow,a nie caly czas windowac ceny!!!
    • Gość: Irek Pic na wodę.. IP: 212.106.128.* 04.09.04, 14:46
      Pic na wode i fotomontarz!
      Ci co kupowali nowe auta, beda je kupowac. Teraz sa na urlopach.
      A ci co ich nie stac, nigdy do salonu nie trafia.Na urlop tez nie pojechali.
      Co tym razem za niespodzianke przepchna w sejmie ludzie co trzymaja lapke na
      sprzedazy nowych aut?
      Zobaczymy.
      A przy okazji widac, ze to oni steruja nagonka na "niby zlom".
      Teraz nie widac na drogach zadnych zlomiarzy. Wioza auta pelnosprawne , na
      kolach. 90 % jedzie o wlasnych silach. Sam to widzialem.
    • Gość: wojtek Re: Sprzedaż aut wciąż spada IP: *.ztpnet.pl 04.09.04, 15:29
      Można na sprawę spojrzeć też z drugiej strony. Polacy kupili od początku roku
      ponad 500 000 samochodów. Te samochody trzeba zarejestrować (akcyza + opłaty
      rejestracyjne), często wyremontować (sklepy motoryzacyjne i warsztaty) no i
      regularnie poić (akcyza + stacje benzynowe). To po stronie plusów. A minusy -
      stracili sprzedawcy nowych samochodów, ale oni przetrwają, bo żyją także z
      usług warsztatowych. Należy tylko patrzeć na ręce dozorowi technicznemu, aby na
      drogi na trafiał złom i wszystko będzie ok.
    • Gość: Don Re: Sprzedaż aut wciąż spada IP: *.osk.pl / *.osk.pl 04.09.04, 18:33
      Zaiste zadziwiajace jest to ze ci wredni Polacy nie chca wyawac horrendalnych
      sum albo wpedzac sie w zadluzenie, tylko wola kupic tanszy uzywany samochod w
      unii:) !! Dlaczego jestesmy tacy niewdzieczni i nie chcemy dac zarabiac po 2 do
      20 kola na aucie dealerowi ??? A oni (dealerzy) sa tacy biedni :). PANOWIE
      DEALERZY !!! RYNEK TO RYNEK !!! Czas pomyslec o jakis "upustach" :). !!! Wiem,
      wiem .... stanowczo lepiej jest nie trzcic i robic "zadyme" w mediach w celu
      zmuszenia Panstwa do wprowadzenia jakis popierniczonych przepisow blokujacych
      import!!! I znowu bedziemy mieli LEPIEJ :)!!!
      • Gość: zulu Re: Sprzedaż aut wciąż spada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 23:38
        Harmonizacja cen w Unii? OK!!! Ale do naszego (polskiego) poziomu. Zaraz
        wzrośnie sprzedaż aut w Europie
    • Gość: bydloubeckie no i bardzo dobrze IP: *.client.comcast.net 04.09.04, 19:50
      glupki ubeckie, w tak ubogim spoleczenstwie bydlo komunistyczne chce zeby ludzie
      kupowali nowe samochody, wy swinskie ryje ubeckie. ludzie maja prawo jezdzic i
      kupowac uzywane samochody, a zadnego cla nie powinno byc za sprowadzanie
      uzywanego auta, niby dlaczego, dlaczego placic bydlakom czerwonym myto? te kurwy
      nic nie robia dla ludzi, rozstrzelal bym skurwysunow jak kwacha millera, belke i
      cale to gowno pzeprowskich kacykow.
      • Gość: feel the hate Re: no i bardzo dobrze IP: *.zvid.net 05.09.04, 10:57
        zwroc uwage ze nie ma cla na 'sprowadzane' samochody, no i tak mysle ze
        kupowanie aut pod berlinem po 1maja jest bardziej podobne do wycieczki po fure
        pod gdansk np, a co do epitetow zastanow sie na wykopaniem se lenina, moglbys go
        troche pokopac i potarmosic
        • Gość: jebacsemantykow spadaj glupi ...u IP: *.client.comcast.net 06.09.04, 02:19
          wez sie samemu w cudzyslow baranie, clo bylo i jest a ze durnie jak ty uwazaja
          ze akcyza i wat to nie clo to znaczy ze jestes pojebem ze sztucznym uzebieniem
    • Gość: mądrala Re: Sprzedaż aut wciąż spada IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.09.04, 21:30
      To chyba normalne. Ceny rosną, płace realne maleją (podatki, inflacja). Tak
      mądrze tłumaczyli podwyżki, czas ruszyć kiepełą i zrozumieć dlaczego jest
      spadek zakupów.
      • Gość: brylant1 Cała nadzieja w czarnych!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 08:32
        Jest jeszcze nacja w tym kraju którą stac na NOWE SUPER FURY - to czarni,
        zawszony kler, tranzystoryści i bursztynowi prałaci, obleśne grube klechy - to
        jest niezły potencjalny RYNEK. Cała nadzieja w WAS pazerne kleruchy. Kupujcie
        nowe samochody - proszę - bo sie rynek załamuje :).
    • Gość: mpp Re: Sprzedaż aut wciąż spada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 10:22
      no to teraz napewno zablokują sprowadzanie używanych aut... "managerowie" z peugota, fiata, renault spotkają się z przedstawicielami ministerstwa finansów lub jakiegos innego i zapropopnuję metody ozywienia rynku...hehehe!!!
    • koontz9351 Re: Sprzedaż aut wciąż spada 05.09.04, 10:36
      Ludzie sprowadzajcie nawet po 500 tyś miesięcznie,w końcu zainwestowałem w
      polską biedę prawie milionik kupując znaczne pakiety akcji firm CAR I JCA.Mam
      nadzieję że na wiosnę przyszłego roku zacznie się dla nich okres żniw.W końcu
      trzeba będzie wymienić co niektóre części w trupach.
    • Gość: barti Po kij mi nowe auto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 14:11
      Kupilem sobie 10-letnia mazde mx6 2,5l V6 z 150tys przebiegu za polowe ceny nowego srejczento i nikt mi nie powie ze jezdze zlomem. A zobaczylibyscie miny dumnych posiadaczy octavii i passatow tdizli jak ich wyprzedzam hahahahaha. NOWY SAMOCHÓD Z SALONU TO PIENIĄDZE WYRZYCONE W BŁOTO!!!!! Po dwóch latach tracisz przecietnie 20 tysiecy. Dzięki za taki interes. Za 40 tys. lepiej sobie przyprowadzic kilkulatka ale wyzszej klasy z pelnym wypasem niz jakas salonowe badziestwo z 1 airbagiem. 40 tys to dopiero polowa ceny tego badziewia!!!!! Aha a mazde kupilem na gora 5 lat bo wiem ze tyle to pojezdzi bez problemu.
      • Gość: Ziomek Re: A ile ci pali ten stary grat ?? IP: *.d.pppool.de 05.09.04, 17:48
        zaklad, ze po miesiacu, dwóch radosnego wyprzedzania
        nowych diesli, dasz se siana, bo jesli nie, to bedziesz
        mial chroniczna sraczke pod dystrybutorem ..

PS. Powodzenia w odpalaniu 15 - letniego zlomu
        • Gość: barti Re: A ile ci pali ten stary grat ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 21:14
          pali 12 na sto co jest dla mnie milym zaskoczeniem i niech cie glowa nie boli nie mam z tego powodu zadnych dolegliwosci, jak bym chcial oszczedne auto to bym kupil tico na gaz:)))))a sraczki to bys dostal ty jak bysmy startowali spod swiatel ziomus
          • Gość: Ziomek Re: Nie zebym sie czepial, IP: *.dip.t-dialin.net 06.09.04, 18:06
            ale nie stac cie na kupno auta za 40 tys zl, a mowisz, ze
            problem spalania hektolitrow paliwa przez twego grata cie nie
            obchodzi.
            Jak juz pisalem, proza zycia zweryfikuje twoje rajdowe zapedy
            i wtedy nawet cienias wykreci twe cudo pod swiatlami ..

• Gość: barti Re: Nie zebym sie czepial, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 23:31
              www.autoscout24.pl/home/index/detail.asp?ts=8292785&id=36103274&sc=&make=46&eurofrom=0&euroto=0&zip=
              jezeli to cudo nazywasz gratem to masz male pojecie o motoryzacji. Reasumując to kogo w Polsce stać na nowe auto? 90% jest kupowanych na kredyt. Kupilem fure ktora cieszy i gwarantuje tobie ze ona pojezdzi dluzej niz seicento, matiz itp. shit prosto z salonu."ale nie stac cie na kupno auta za 40 tys zl" hmmmm tu kolego jestes w wielkim bledzie te 20 kawalkow co mi zostalo wole przeznaczyc na cos innego niz cieszyc sie z nowego.... wlasnie co wogole kupie u nas nowego za 40 tys??? Nadal twierdze ze kupno nowego auta z salonu jest strata kasy. Wystarczy kupic 2-3 latka ktorego na pewno nie mozna nazwac gratem, a zyskujesz grube tysiace. Mx-a kupilem bo to moj wymarzony samochod a przestali je produkowac w 98 ale takich rocznikow nie znalazlem.
    • Gość: Tomitek Zeby niemiec miał dobrze Polak musi mieć gorzej IP: *.malnet.pl 05.09.04, 14:36
      Wyrownywanie cen spowoduje ze u nas upadnie cała siec dealerska. Biedny Polak
      żeby kupić samochód nowy (o ile będzie go stac - na co się nie zanosi) będzie
      musiał jechac za odre.
      To co dzieje sie na rynku motoryzacyjnym jest chore. Wzrośnie nam bezrobocie i
      szara strefa.
      • Gość: Michal Re: Zeby niemiec miał dobrze Polak musi mieć gorz IP: *.fornfyndet.se 05.09.04, 14:50
        W Szwecji tez spada sprzedaz nowych aut.Ludzie maja gdzies ten status,kazdy
        woli te pieniadze w lepszy sposb skonsumowac niz kupowac sobie problem jak juz
        jeden stoi pod domem.Jest duze zaniepokojenie w branzy motoryzacyjnej.
        Zupelnie wystarczaja auta uzywane,pedu do statusu sztucznie podniecanego przez
        producentow nikt juz dzisiaj madrze myslacy nie posiada.Powodem sa ceny
        paliwa,drozyzna w uslugach i dbanie wiecej ludzi o zdrowie.Wczoraj jezdzil
        nowym Volvem a dzisiaj rowerem gdzy tak lekarz poradzil.Spadlo totalne
        zaintereosowanie kupnem nowego auta.
        Pzdr.Michal
        • Gość: wojciech j. Re: Zeby niemiec miał dobrze Polak musi mieć gorz IP: *.238.114.136.adsl.inetia.pl 06.09.04, 18:31
          Masz chyba rację. Pracowałem długo we Francji i zauważyłem, że tylko robotnicy
          jeżdzili nowymi samochodami. Kierownictwo starymi.
          Tylko ze kierownicy mieszkali w lepszych domach.
    • feliks-50 Rowery sa tansze i zdrowsze !!! 05.09.04, 16:19
      A ceny aut to niech sobie podnosza, sprzedaz wtedy na pewno im wzrosnie !!!!!
    • Gość: he he bo nowe modele sa brzydkie /nt IP: *.aster.pl 05.09.04, 19:52
    • Gość: minstrel Re: Sprzedaż aut wciąż spada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 20:46
      Jak można wypisywac takie dyrdymały na temat sprzedaży samochodów w Polsce.
      Zrównywanie cen (nie tylko samochodów) z tymi w starych krajach UE jest
      przecież zupełną bzdurą. Mam siedmioletni wóz, który kupiłem kiedy miał 1 rok i
      był po niegroźnej stłuczce. Wypadałoby go zmienić na nowszy, bo nie nowy (bo
      niby za co?). Nie zarabiam przecież jak mój kolega nauczyciel akademicki w
      Niemczech ok. 3000 Euro. Narzekanie na spadek zakupu nowych aut w Polsce jest,
      delikatnie mówiąc, bezczelnością!!! Jakiż procent naszej społeczności może
      sobie pozwolić na zakup jako takiego nowego samochodu? Ci z tych wymienionych
      koncernów chyba grają z nami w durnia!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka