Dodaj do ulubionych

do właścicieli fordów ka

IP: *.chello.pl 10.09.04, 18:23
Przymierzam się właśnie do zakupu używanego forda ka, ale nie wiem nic na
temat ich (nie)trwałości. Czy ktoś mógłby mnie oświecić?
Obserwuj wątek
    • Gość: Rafał Re: do właścicieli fordów ka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 23:09
      Wprawdzie nie mam forda ka ale miałem z nim spotkanie na drodze(b.bliskie) i
      moge powiedziec ze nie są zbyt trwałe.O ile ja odjechałem z zagiętym zderzakiem
      jedynie, ford ka nadawał sie tylko na lawete ( na niej właśnie odjechał) dodam
      tylko ze poruszałem się podówczas mercedesem 123 rocznik 1982.
    • Gość: dota Re: do właścicieli fordów ka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.04, 13:00
      No tak :) Tego że starcie z Mercedesem może okazać się dla niego zabójcze to się
      domyślam, ale może ktoś wie coś na temat ich awaryjności? Słyszałam, że w
      pierwszych modelach psuło się prawie wszystko. Jestem ciekawa, czy w modelach
      późniejszych też były takie problemy.
    • Gość: pablo Re: do właścicieli fordów ka IP: *.devs.futuro.pl 12.09.04, 11:55
    • Gość: hen Re: do właścicieli fordów ka IP: *.elblag.sdi.tpnet.pl 12.09.04, 11:59
      nie kupuj przed rocznikiem 2000, poźniejsze są juz bardzo dobre. Dodam że
      jeździ się tym rewelacyjnie. Przypomina jazdę gokartem!
    • Gość: pablo Re: do właścicieli fordów ka IP: *.devs.futuro.pl 12.09.04, 12:05
      mialem ka fioletowe 1.3/1997 (kupiony 00 sprzed 02) SUPER. Wady auta:
      relatywnie male (jak ktos potrzebuje duże) ubogie wyposażenie, uboga tapicerka
      (?) generalnie plastik, blacha i trochę materiału. Plusy: świetnie trzyma się
      drogi, jak na małe auto to pakowne, b.dobre do miasta - widoczność b dobra,
      plastikowe zderzaki, pionowe szyby umożliwiają parkowanie wszędzie dotykając
      ścian, słupów i innych aut. Prosta konstrukcja mechaniczna powoduje ze nie ma
      sie co psuć. Spalanie od 5,5 na spokojnej trasie do 8,5 w mieście. prędkość
      autostradowa podróżna max 150 potem już szumi, maxymalnie jechałem na A4 175kmh
      ale to robi się niebezpieczne (auto za lekkie). Mogę podać więcej o kosztach
      pmierzow@poczta.onet.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka