Dodaj do ulubionych

Golf V - Okazja ? Kupić czy nie ?

09.04.15, 09:43
Witam. Natrafiłem na ciekawe ogłoszenie Golfa V. Stan b.dobry. Tylko cena wydaje mi się troszku za niska... Może ma jakieś ukryte wady itp ? Bardzo proszę o jakieś rady, było by to moje 2 auto dopiero, nie znam się tak na tym :)
Z góry dziękuję :) :)

PS
Chodzi mi o to auto : Golf V
Obserwuj wątek
    • hukers Re: Golf V - Okazja ? Kupić czy nie ? 09.04.15, 10:42
      Nie wiem ile takie dziesięciolatki są warte, ale jeżeli ktoś kupuje auto w polskim salonie, jest pierwszym właścicielem i potem je sprzedaje to są to zazwyczaj górne widełki cenowe a nie dolne. Jeżeli to jest okazja cenowa, to dla mnie jest tu gdzieś haczyk
    • tbernard Re: Golf V - Okazja ? Kupić czy nie ? 09.04.15, 11:44
      Łatwiej w totolotka trafić, niż na prawdziwą okazję. Nie żeby się nie zdarzały, ale te prawdziwe rozchodzą się po rodzinie, gronie znajomych lub po sąsiadach znających się lub przechwytują handlarze. A jeśli oferta od handlarza, to łatwiej kilka razy pod rząd szóstkę w totolotka trafić, niż na okazję cenową i towar w dobrej jakości. Prawie na bank szmelc chce wcisnąć, jeśli zjeżdża bardziej z ceną niż inne z tego rocznika o podobnym przebiegu.
      A tak na marginesie nie mogę oprzeć się wrażeniu, że to spam.
      • wtop.ek Re: Golf V - Okazja ? Kupić czy nie ? 09.04.15, 12:36
        dokładnie, dwa razy sprzedawałem samochód, każdy w rodzinie od nowości, prawidłowo serwisowany, w dobrym stanie, pierwszy poszedł do syna kuzynki, drugi do siostrzenicy znajomego z pracy o handlarzach i ogłoszeniach mowy nie było, podobnie jak o targowaniu się, bo nabywcy wiedzieli co i od kogo kupują

sąsiad-kolega sprzedawal auto z "wolnej ręki", też w dobrym stanie, wystarczyło, że nakleił kartkę z ogłoszeniem na szybie i po dwóch dniach inkasowal gotówkę od gościa z osiedla mieszkającego 200m dalej, tu też nabywca "znał" samochód i wlaściciela, może nie osobiście, ale z widzenia...

w życiu nie kupiłbym samochodu od handlarza...
      • nazimno Re: Golf V - Okazja ? Kupić czy nie ? 09.04.15, 15:17
        Jak okonek polyka haczyk i jeszcze radzi, a dopiero potem ma wrazenie.
        Wyborne.
    • samspade Nie kupować bo to spam 09.04.15, 15:32
      Podejrzana strona, podejrzany samochód.
      • sylwesterna Re: Nie kupować bo to spam 09.04.15, 15:50
        Zastanawiam się, skontaktować się warto, w sumie nie daleko tam mam.... Dzięki za uwagi :)
        • samspade Nie warto 09.04.15, 15:51
    • xvqqvx Nie polecam auta 09.04.15, 17:14
      Nie polecam tego samochodu, bo wystawca spamuje na forach. Widocznie to kompletny sztrucel, więc próbują spamować.
      • sylwesterna Re: Nie polecam auta 09.04.15, 19:24
        xvqqvx napisał:

> Nie polecam tego samochodu, bo wystawca spamuje na forach. Widocznie to kompletn
        > y sztrucel, więc próbują spamować.

YYY ale jak spamuję ?
        Pytam tylko kolego, nie wiem po co to oburzenie ?
        • xvqqvx Re: Nie polecam auta 09.04.15, 22:45
          Jakie oburzenie - po prostu pozycjonowanie spamolinka. Tyle, że na odwrót.:-)
          A jak spamujesz - dobrze wiesz. :-)
          • sylwesterna Re: Nie polecam auta 10.04.15, 05:28
            xvqqvx napisał:

> Jakie oburzenie - po prostu pozycjonowanie spamolinka. Tyle, że na odwrót.:-)
            > A jak spamujesz - dobrze wiesz. :-)

Tylko, że nie miałem tego w zamiarze :) Po prostu zainteresowała mnie ta oferta :)
            Może źle odebrałeś, różni są ludzie, różne rzeczy robią :)
            • tbernard Re: Nie polecam auta 10.04.15, 14:23
              > Tylko, że nie miałem tego w zamiarze :) Po prostu zainteresowała mnie ta oferta:)

Jeśli ta oferta nadal aktualna, to omijać z daleka, bo to handlarz chce wcisnąć złom. Jeśli prawdziwa okazja, to już ją powinien handlarz przechwycić i oferta już nieaktualna. Innej możliwości nie ma. Więc jeśli faktycznie nie zamierzałeś spamować, to zamierzałeś potencjalną prawdziwą okazję handlarzom wskazać poprzez wzbudzenie zainteresowania? Konkretnej porady w sprawie konkretnego egzemplarza tu nikt nie udzieli.
              • sylwesterna Re: Nie polecam auta 13.04.15, 10:14
                tbernard napisał:

> > Tylko, że nie miałem tego w zamiarze :) Po prostu zainteresowała mnie ta
                > oferta:)
                >
                > Jeśli ta oferta nadal aktualna, to omijać z daleka, bo to handlarz chce wcisnąć
                > złom. Jeśli prawdziwa okazja, to już ją powinien handlarz przechwycić i oferta
                > już nieaktualna. Innej możliwości nie ma. Więc jeśli faktycznie nie zamierzałe
                > ś spamować, to zamierzałeś potencjalną prawdziwą okazję handlarzom wskazać popr
                > zez wzbudzenie zainteresowania? Konkretnej porady w sprawie konkretnego egzempl
                > arza tu nikt nie udzieli.

Tak, aktualne, dzwoniłem tam, faktycznie coś zaczął kręcić. Więc odpuściłem.
    • waldemar_florkowski Re: Golf V - Okazja ? Kupić czy nie ? 13.04.15, 18:52
      Byłbym ostrożny 35 ogłoszeń na całym portalu, skomplikowany kontakt ze sprzedającym..
      I hasło "nie trzeba żadnego wkładu, po prostu kupujesz, rejestrujesz i jedziesz :)" - uwielbiam je ;)
      • sylwesterna Re: Golf V - Okazja ? Kupić czy nie ? 23.04.15, 09:45
        Odpuściłem to ogłoszenie. Mimo iż skontaktowałem się ze sprzedającym :)
        Jestem na kupnie innego.
        Polecacie w ogóle Golfy V ?
        Psują się itp ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka