Gość: niezdecydowany IP: *.bsk.vectranet.pl / 81.15.236.* 13.09.04, 17:10 Nowa Ibiza.technologia podobno VW ale...Warto kupić?Czy jest awaryjny?Dużo traci na wartości?Podpowiedzcie.Dzięki Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Fred Re: SEAT - dobre auta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 17:22 sadzac po ilosci sprzedazy (ktora nie jest taka mala) i raczej brak jakis wiesci od sfrustrowanych uzytkownikow to chyba nie jest najgorzej. Osobiscie chyba wzialbym Ibize niz Yarisa (choc temu tez nic nie mam do zarzucenia, ot wzgledy estetyczne i znajomosc silnika ze stajni VW 1.4 16V) Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: pszczelarz Re: SEAT - dobre auta? IP: *.acn.pl 13.09.04, 18:52 Ja swoją jeżdżę już ponad 2 lata, kupiłem ją jako absolutną nowość (więc z pewnym ryzykiem...) i jestem zadowolony. Były tylko pewne problemy z elektroniką, zresztą nic poważnego (wycieraczki bez właczenia czasem robiły 1-2 cykle pracy, bez powodu zapalała się kontrolka diagnostyki silnika) - jak to w nowym modelu :) Ale podobno to już przeszłość (niemniej warto zapytać). Na pewno nie warto kupować modelu z trzycylindrowym silnikiem 1.2. Ja mam 1.4 75KM (jest jeszcze 100 KM) i to jest minimum. Sztywne zawieszenie, świetnie się prowadzi. Właściwie za jedyną wadę uważam szerokie przednie slupki dachowe, które zbyt ograniczają widoczność. Trzeba się do tego przywyknąć (jak w wielu innych obecnych modelach różnych marek...). Nie wiem ile teraz nowa ibiza kosztuje i co jest w wyposażeniu. Moja miała w standardzie stella 2 poduszki, wspomaganie i ABS i to wszystko (bez centrala, radia itd). Ale w połowie 2002 dałem za nią 38.000 (dostałem kilka procent rabatu) a teraz jest warta 32.600 (wg wyceny PZU). Napisz dla ciekawości ile teraz chca za nową i co dają? pzdr pszczelarz Link Zgłoś
Gość: niezdecydowany Re: SEAT - dobre auta? IP: 81.15.236.* 13.09.04, 19:39 Dzięki za opinię.Nowa Ibiza kosztuje teraz w salonie 40580. +1450 za powłokę 5 drzwiową. + ok 1000 - metalik. Wyposażenie:2 poduszki, wspomaganie, abs. to ibiza 1.2, 64 KM stella. Link Zgłoś
Gość: pszczelarz Re: SEAT - dobre auta? IP: *.acn.pl 13.09.04, 20:15 Czyli nawet radia i centrala nie dorzucają? Wstyd! No, ale w moim to nawet głosników nie było, importer tnie koszty (no, i tak bym wymienił). Nie chcę byc nudny, ale silnika 1.2 nie bierz pod uwagę. Z tego co pamiętam, róznica w cenie 1.2/1.4 nie przytłacza (2500-3000 zł?). Ja mam nadwozie 3-d i dostęp do tylnych miejsc jest mimo wszystko niezły - drzwi są długie. Jazdę próbną już odbyłeś? Tu plus dla yarisa: w Carolina Car Company (Toyota) w Warszawie na Wolskiej dostałem samochód bez kierowcy, za to z prosbą, żebm nie jeździł dłużej niż pół godziny, bo inni klienci też chcą pojeździć ... Ale pół godziny jazdy yarisem mi wystarczyło. Zawieszenie... Aha. Daruj sobie dilera Seat Szymczyk. Straszne burki. Mnie na przykład powiedzieli, że jazda próbna nie wchodzi w grę, ale to technologia VW i trzeba zaufać. Silnik rzeczywiście oryginał VW. pzrd pszczelarz Link Zgłoś