Dodaj do ulubionych

Dopiero sie teraz zacznie...

31.07.15, 14:01

www.pcwelt.de/news/Erster-Volkswagen-mit-Android-Auto-Golf-R-9769927.html
PS
Android w samochodzie?
Ja odmawiam.
Obserwuj wątek
    • nikkoz Re: Dopiero sie teraz zacznie... 19.08.15, 09:23
      Ja w ogóle jestem przeciwnikiem tej samochodwej komputeryzacji. Komu przeszkadzają normalne przyciski, gałki, poza oczywiście firmom - wiadomo, koszt wyprodukowania gałki jest większy, niż "wyprodukowania" gałki narysowanej na ekranie.
      Android to porażka nawet na mocnych telefonach, więc co dopiero w samochodzie będzie... Wg. mnie w aucie powinno być radio, ew. nawigacja, i to wszystko z komputerów.
      • qqbek OT: Android porażką? 19.08.15, 12:49
        nikkoz napisał:

> Ja w ogóle jestem przeciwnikiem tej samochodwej komputeryzacji. Komu przeszkadz
        > ają normalne przyciski, gałki, poza oczywiście firmom - wiadomo, koszt wyproduk
        > owania gałki jest większy, niż "wyprodukowania" gałki narysowanej na ekranie.

To racja.
        Nie od wczoraj branżą rządzą już niepodzielnie księgowi a nie inżynierowie.

> Android to porażka nawet na mocnych telefonach, więc co dopiero w samochodzie b
        > ędzie... Wg. mnie w aucie powinno być radio, ew. nawigacja, i to wszystko z kom
        > puterów.

Nie wiem.
        Użytkuję już trzecią wersję Androida (2,4,5) i jakoś nigdy nie uważałem go za porażkę.
        Może dlatego, że zawsze dobierałem tak urządzenie, żeby dało sobie radę z systemem.

No, ale jak ktoś będzie "lizaczka" 5.1 próbował z 1GB RAM-u na dwóch kiepskich rdzeniach stawiać, to rzeczywiście będzie klął na czym świat stoi, że to system do dupy (mi się zaś bardzo podoba, zwłaszcza, że na poprzednim telefonie miałem niezbyt udanego 5.0.1 jeszcze).
        • nikkoz Re: OT: Android porażką? 19.08.15, 12:58
          Posiadałem S2, S3, S4, i każdy działał strasznie. Kupiłem Lumie 532 za 350zł - działa o niebo płynniej. No, inna sprawa ze reszta w tym telefonie to najniższa półka - ale jakaś lumai 1020 czy jakis inny wysoki model - czemu nie
          • qqbek Ja miałem. 19.08.15, 13:56
            Xperię X10 MiniPro (tą z rozkładaną klawiaturą) i 2.3 - wszystko działało ładnie w miarę.
            Xperię M (tę pierwszą) od 4.2 do 4.4 - zdarzały się zwisy, ale ogólnie to bardzo dobry telefon był
            Xperię Z1 Compact - 4.4 a potem 5.0.1 - na 4.4 działała pięknie, na 5.0.1 potrafiła dostać czkawki (ale to raczej system był niedopracowany)

Teraz mam Z3 Compact (fakt od tygodnia dopiero, bo Z1 po prostu rozbiłem i nie chciało mi się [po raz drugi] ekranu w niej wymieniać) i telefon sprawuje się bardzo dobrze... nie dość że wszystko działa zadziwiająco płynnie, to od wyjęcia z pudełka trzy razy był pod ładowarką dopiero (z czego raz tylko podładowany przed wyjściem z domu) - system? "Najgorszy" czyli 5.1
            • trypel Re: Ja miałem. 19.08.15, 14:07
              Poraza mnie Wasza wiedza. Szczerze.
              Ja wiem ze mam androida w 3 tabletach i iOS w 2, ale jaka wersji ni huhu
              Ani jeden system ani drugi nie sprawia problemów.
              W telefonie ostatnio miałem androida w szajsungu galaxy s6 ale telefon był tak ujowy a serwis mówił ze ok ze wymieniłem na srajfona. Jakoś system mi wszędzie działa niezależnie jaki. Tylko z nokia sobie nie mogłem poradzić i wyrzuciłem w diabły.
        • nazimno Na temat androida i jego "dziur w serze": 19.08.15, 13:03
          po polsku:
          technoblog.computerworld.pl/2015/07/28/powazna-luka-w-androidzie-umozliwia-zdalne-wlamanie/
          po niemiecku:
          www.chip.de/news/Extrem-gefaehrliche-Android-Luecke-950.000.000-Wanzen-koennen-Mithoeren-sehen_81473116.html
          po angielsku przed rokiem:

www.stuff.tv/sg/news/security-firm-discovers-dangerous-back-door-in-android-os
          Myszy, a nawet okazale szczury moga robic z androidem, co tylko chca, wiec wyzra kazdy plik,
          haslo, dane prywatne, numery kont, ....az zostaniesz golodupcem bez sakrpetek.

Cale to telefoniczne g...o jest wciskane miliardom uzytkownikow, z ktorych robi sie pelnych idiotow na smyczy.
    • marekggg Re: Dopiero sie teraz zacznie... 19.08.15, 14:33
      lepszy windows?
      problemy s OS-ami sa wszedzie. akurat jezeli sie spieprzy OS w odtwarzaczu DVD to cie nie rozjedzie ciezarowka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka