Gość: skorpion IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.02, 09:54 Czy warto kupić, jakie wady i zalety? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Suka Re: Mondeo TDCi 130kM IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 11.04.02, 12:46 Zalety: *najlepsze w klasie własności jezdne *bardzo dobry układ kierowniczy *wysoka jakość wykonania *przestronne wnętrze i duży bagażnik *i chyba największy atut:silnik-bardzo duży moment obrotowy 330NM z funkcją chwilowego zwiększenia do 350NM.Rewelacyjna elastyczność,lepsza niż np. w Lagunie 2,2CDI(mało elastyczne silniki to już chyba tradycja w Renault) czy Citroenie 2,2HDI Wady: *głośny silnik *pewnie jeszcze coś by się znalazło Link Zgłoś
Gość: piotras Re: Mondeo TDCi 130kM IP: *.lubin.dialog.net.pl 11.04.02, 18:07 Gość portalu: Suka napisał(a): > > Wady: > *głośny silnik > *pewnie jeszcze coś by się znalazło Głośny?! Dealer zaciągnął mnie na jazdę próbną i wydaje mi się,że jest wyjątkowo cichy. Jazda była po mieście i bez szaleństw,może dlatego? A wypierd ma faktycznie niesamowity. Jedyną wadą jaką znalazłem była popielniczka wsadzona gdzieś koło wajchy ręcznego i o pojemności ca 3 kiepów.A ja potrzebuję małego,podręcznego wiaderka. A i jeszcze brak komputera pokładowego.W Fokusie jest, w Mondeo nie ma. Dziwne. Ciężko się przyzwyczaić do króciutkiego skoku sprzęgła.Podobno wszystkie common tak mają. A potem ciężko się odzwyczaić od króciutkiego skoku sprzęgła. PZDR Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Mondeo TDCi 130kM IP: 192.168.3.* 11.04.02, 18:11 Znajomi mają w domu dwa Fordy: Focusa 1.6 Ghia oraz Mondeo 2.0 (nowe) Focus 7 wizyt w serwisie (kilka bardzo poważnych) Mondeo 2 wizyty (wymiana komputera) Mondeo TDCi ma 330(350)Nm na papierze (w praktyce około 10% mniej) proponuje lekture Auto Sukces chyba marzec lub kwiecień. pozdrawiam Link Zgłoś