Dodaj do ulubionych

Lotus Omega

18.11.15, 16:43
magazynauto.interia.pl/rozrywka/motor-z-przeszlosci/news-lotus-omega-wrazenia-z-jazdy,nId,1924183#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
Fajny. Mało kto nie wymięknie w sprincie spod świateł z takim zawodnikiem.
W sam raz dla kogoś kto preferuje treść nad formą.
Ceny używek mogą jednak wbić w ziemię.
Obserwuj wątek
    • killer-tom Re: Lotus Omega 19.11.15, 08:30
      Samochód rzeczywiście szybki na prostej.
      Ale nie kupiłbym go ani wtedy, ani dziś.
      W artykule napisali, że kosztował 6 razy więcej niż zwykła Omega. Szkoda, że tego nie widać np. po wnętrzu.
      W tamtych latach było wiele innych ciekawszych samochodów, niektóre były tańsze, inne - szybsze.
      Oczywiście idęę szybkiej limuzyny jak najbardziej popieram, zresztą jak wszystkiego, co jest szybkie "dla ludu", ale mnie osobiście ten model nie kręci.
      • loyezoo Re: Lotus Omega 20.11.15, 01:57
        Myślę,że młody jesteś:) Mój kolega,jakieś 20 lat temu (może ciut mniej) miał taką w kombi."Masakracyjne" auto.Kupiłbym wtedy,teraz tym bardziej ale z innych powodów:) To,że wew. i z zewnątrz nie różni się od cywilnej,to oto to to chosi:) Obecnie to tzw.sleeper:P
        • killer-tom Re: Lotus Omega 21.11.15, 13:53
          Jeśli określenie "młody jesteś" ma świadczyć o tym, że stare, albo "kanciaste" samochody mi się nie podobają, bo nie pamiętam ich na drogach i nie mam sentymentu, to jest w tym trochę prawdy.

Ale tak się składa, że uwielbiam "starą szkołę" motoryzacji, czyli taką do końca poprzedniego wieku. Generalnie z samochodami w których nie było komputerów, a jedynie przekaźniki itp ;)
          Sam zmieniłem samochód pięcioletni na piętnastoletni i jestem bardzo zadowolony :)

A wracając do Lotusa...
          Ja wiem, że to sleeper z osiągami Testarossy, dlatego przyczepiłem się wnętrza, które wg mnie mogłoby być bardziej "w cenie" tego Lotusa. Z zewnątrz wygląda w sam raz ;)
          BMW E34 M5 i Merca 124 AMG stawiam mimo wszystko wyżej (a to jednak też sleepery!).
          • loyezoo Re: Lotus Omega 21.11.15, 16:56
            Hmm,wiesz,nawet do dzisiaj w kwestii kolejności chyba niewiele się zmienia.W sensie BMW czy MB stoją "trochę" wyżej od Opla:) To taki "niuansik".
            • killer-tom Re: Lotus Omega 21.11.15, 18:12
              Ale to był LOTUS, a nie Opel ;)
              A ma ktoś może dane ile w tamtych czasach kosztowało M5 e34, Mercedes AMG, rzeczona Omega?
              I do kompletu może np. Maserati Biturbo?
              Wiem, że mógłbym ja poszukać i tu wkleić, ale... może ktoś... pamięta? ;)
        • bemeta Re: Lotus Omega 22.11.15, 00:28
          Lotus Omega nie byla produkowana jako kombi.
          • loyezoo Re: Lotus Omega 23.11.15, 10:42
            Tak jak pisałem,to było ok 20 lat temu.Może i faktycznie była w sedanie.pamięć ludzka jest zawodna:)
        • piesior666 Re: Lotus Omega 22.11.15, 19:41
          Ciekawostka."W kombi" nie robili.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka