Dodaj do ulubionych

mandat z fotoradaru

16.12.15, 20:34
Witam, bardzo serdecznie proszę o pomoc. Otóż jakiś czas temu dostałęm mandat z fotoradaru ze straży miejskiej, mandat zapłaciłem po jakis 3-4 miesiącach, teraz mija ponad rok odkąd dostałem ten mandat i wysyłają mi pismo że wchodzą na konto bo nie zapłaciłem. Dodam że nie mam żadnych pokwitowań przelewu, ale przecież gdzieś te pieniądze muszą być! Chodzi o 500 zł! Co mogę zrobić w takiej sytuacji zeby jeszcze raz tego nie płacić?
Obserwuj wątek
    • waga170 Re: mandat z fotoradaru 16.12.15, 20:44
      Wyslales im 500 zl a oni udaja ze tego nie dostali, czyli w sumie tak jakby oni zalegali Ci 500.
      Pojedz tam i daj sie zlapac na radar 5 razy ale zadnego mandatu nie zaplac. Wyjdzie tak ze Ty bedziesz im zalegal 2500 a oni Tobie 500 czyli bedziesz do przodu dwa tysiace.
      • bartekmiszczu Re: mandat z fotoradaru 16.12.15, 20:47
        dzięki, przemyśle
    • wtop.ek Re: mandat z fotoradaru 17.12.15, 07:56
      jeśli przelew robiłeś ze swojego banku/konta to idź do banku po wyciąg, albo wydrukuj sobie historię operacji z zaznaczonym przelewem mandatu

jeśli robiłeś płaciłeś mandat np. na poczcie, to tylko siebie możesz winić, że nie zatrzymałeś pokwitowania wpłaty...
      • klemens1 Re: mandat z fotoradaru 17.12.15, 09:39
        Poczta takie pokwitowanie powinna mieć u siebie.
    • zakalex Re: mandat z fotoradaru 17.12.15, 14:36
      wiem ze mozna sie odwołac na stronie Yanosika. Nie wiem w jakim czasie, może sprobu sie do nich odezwac?
    • marinalaka Re: mandat z fotoradaru 27.08.18, 17:45
      Ciężka sytuacja, nie wiem co mogę Ci polecić, najlepiej zgłoś to gdzieś, na przyszłość jednak polecam Ci tą stronę: zaplacmandat.pl/ nie dość że mandat płaci się szybko i wygodnie to później nie musisz się martwić że znajdziesz się w takiej sytuacji jak teraz, masz pewność że pieniądze trafią tam gdzie powinny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka